Viinilehti Oy

Viinilehti valitsi Vuoden roseeviinin 2022

Jaa

Viinilehden vuotuinen roseeviinikilpailu on ratkennut. Viinilehden Vuoden roseeviini 2022 valittiin 113 ehdokkaan joukosta. Valinta tehdään aina sokkomaistamalla. Kilpailussa jaettiin myös hopea- ja pronssipalkinto.

Vuoden roseeviinikilpailun mitalikolmikko
Vuoden roseeviinikilpailun mitalikolmikko

Viinilehden Vuoden roseeviini 2022

Torres Digno Cabernet Sauvignon Rosé 2020, Miguel Torres, Central Valley, Chile, Alko 007142

Tuomariston arvio: Tuoksu on avoin, luonteikas, puhdaspiirteisen raikas ja kypsän marjainen. Siitä löytyy herukkaa, kirsikkaa, vadelmaa, karviaista ja hieman yrttisyyttä. Kuiva mutta erittäin marjainen maku toistaa tarkasti tuoksun aromit. Mausta voi erottaa mausteista yrttisyyttä, hentoa sitruksisuutta ja punaisen omenan aromeja. Tuntuva hapokkuus tuo makuun ryhtiä ja kantaa kokonaisuutta herukkaiseen, veden kielelle nostavaan jälkivaikutelmaan. 

Ruokasuositus: Monikäyttöinen ruokarosee noutopöytiin ja eväsretkille. Erinomainen vaalean lihan ja täyteläisten salaattien seuraan.

Hinta-laatu: Hyvä hinta-laatu

Hinta: 11,99 €

Viinilehden Vuoden roseeviini 2022 -kilpailun voittajakolmikko

KULTAA: Torres Digno Cabernet Sauvignon Rosé 2020, Miguel Torres, Central Valley, Chile, Alko 007142

HOPEAA: Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Rosé Bright Light 2021, Saint Clair Family Estate, Marlborough, Uusi-Seelanti, Alko 431377

PRONSSIA: Pink Riesling Weinhof 519, Norex Selected Brands, Saksa, Alko 903482

Kaikkien kisassa mukana olleiden viinien arviot löytyvät Viinilehden nettisivulta: "Viinilehden Vuoden roseeviini -kilpailu on ratkennut – katso voittaja!"

Yksittäiset pullokuvat kaikista voittajaviineistä löytyvät ja ovat ladattavissa Alkon nettisivuilta (tallentaessasi klikkaa kuvan päällä hiiren oikeanpuoleista näppäintä). 

  

Näin voittajaviini valittiin:

Viinilehden Vuoden roseeviinin valintaa varten Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistoivat sokkona 113 roseeviiniä, jotka maahantuojat olivat ilmoittaneet kilpailuun. Viinit saivat olla vakio- ja tilausvalikoimasta. Viinit maistettiin ja arvioitiin sokkona mahdollisimman objektiivisesti useassa esikarsintatastingissa, joiden perusteella valittiin maukkaimmat ehdokkaat loppukilpailuun.

Tuomariston kommentti kilpailusta:

”Roseeviinikilpailuun ilmoitetut viinit voi jakaa karkeasti kolmeen kategoriaan. Ensimmäiseen kuuluvat voimakkaan aromaattiset, terhakkaan raikkaat ja pirteät roseet. Toista edustavat Provence-tyyppiset, leveät, mausteiset ja lämminhenkiset viinit. Kolmannen genren edustajia ovat rapsakat, niin sanotut rieslingroseet.”

Vuoden viinien valinta sujui vaivattomasti. Muutama kärkikolmikon rinnalle nostettu viini tippui pois uusintamaistelun jälkeen, ja ­lopulta mitalistit oli helppo laittaa järjestykseen.

Voittajaviini on mainio chileläinen ruokarosee: vivahteikkaan marjainen, ryhdikäs, yrttinen ja suutuntumaltaan rapsakka. Viini on napannut kaksi voittoa myös aiemmista kilpailuistamme.

Hopeamitalisti on uusi­seelantilainen sekoiteviini Sauvignon Blancista ja Malbecista. Mineraalinen, reheväarominen ja ­hapokas viini sopii aromikkaiden, kesäisten ruokien seuraan.

Pronssiviini oli hauska yllätys, sillä se paljastui samaksi roseeksi, joka sijoittui kolmanneksi viime vuoden kilpailussamme. Rieslingistä ja Pinot Noirista tehdyssä saksalaisviinissä on mukana myös vesitippa. Tuote täyttää näin viinilain pykälät, mutta sitä kohdellaan Euroopassa juomasekoituksena.

Roseeviinien suosio ja arvostus ovat yhä kasvussa, eikä roseeta pidetä enää vain tuotteena valko- ja punaviinien välimaastossa. Roseet ovat parhaimmillaan nuorena, ja niiden hienous perustuukin usein raikkaan marjaiseen tai hedelmäiseen tuoreuteen. Hyvin harva rosee paranee varastoitaessa.”

Arviot kaikista viineistä:

Kaikki kilpailuun osallistuneet roseeviinit, niiden arviot sekä viineille tehdyt ruokasuositukset löytyvät Viinilehden nettisivulta: "Viinilehden Vuoden roseeviini -kilpailu on ratkennut – katso voittaja!"

Arviot ja runsaasti muuta kiinnostavaa asiaa roseeviineistä löytyy uusimmasta, 11.5. ilmestyvästä Viinilehdestä. Se on luettavissa irtonumerona myös lehtiluukku.comin kautta.

Antti Rinta-Huumolta voi kysyä myös muita sesonkiin sopivia viinisuosituksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti Rinta-Huumo
viiniasiantuntija, erikoistoimittaja
Viinilehti Oy

Puh: +358 50 561 0373
antti.rintahuumo@viinilehti.fi

Kuvat

Vuoden roseeviinikilpailun mitalikolmikko
Vuoden roseeviinikilpailun mitalikolmikko
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Viinilehti Oy
Viinilehti Oy
Melkonkatu 24
00210 HELSINKI

+358 50 538 8899https://viinilehti.fi

Viinilehti on intohimoisen ja laatutietoisen kuluttajan media

Viinilehti on viininystävän ykkösmedia – vuoden ympäri täynnä tietoa, inspi­raatiota, uutuusarvioita ja vinkkejä. Mikään muu media ei sisällä yhtä paljon suomenkielistä viiniasiaa suomalaiselle kohderyhmälle räätälöitynä.

Viinilehti on paljon muutakin kuin perinteinen printtilehti. Suomen herkullisin mediaperhe tavoittaa viininrakastajat yhä paremmin myös digissä, somessa, applikaatiossa, tapahtumissa ja tastingeissa virtuaalisesti ja livenä ympäri vuoden.

 

VIINI, RUOKA & HYVÄ ELÄMÄ

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viinilehti Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme