Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Viittomakielen ja puhevammaisten tulkkikoulutus siirtyy Turusta Helsinkiin tänä kesänä

Jaa
Diakin viittomakielen ja puhevammaisten tulkkauksen koulutus päättyy Turussa tänä vuonna. Pian käynnistyvässä yhteishaussa tulkkauksen opiskelijoita etsitään jo Helsinkiin.

Diakin hallitus päätti syksyllä 2021 uudistaa Diakin kampusrakennetta taloudellisista syistä. Osana päätöstä Turun-kampuksen toiminta päätettiin siirtää kokonaan Helsinkiin vuoden 2023 aikana. Turussa koulutetaan viittomakielen ja puhevammaisten tulkkeja sekä jonkin verran asioimistulkkeja.

Tulkkauskoulutus ja muu Diakin Turun-kampuksen toiminta muuttaa Helsinkiin suunnitelmien mukaisesti kesällä 2023. Toiminta Helsingin-kampuksella alkaa täysimääräisesti syyslukukaudella.

Siirtyminen Helsinkiin nähdään Diakissa mahdollisuutena, joka voi johtaa monenlaisiin uusiin avauksiin.

– Helsingin-kampukselle siirtyminen tuo synergiaetuja monialaisen valtakunnallisen ja kansainvälisen yhteistyön näkökulmasta. Se mahdollistaa tiiviin yhteistyön sosiaali-, terveys- ja kirkon alan koulutusten ja hanketoiminnan kanssa. Myös harjoittelumahdollisuudet erityisesti puhevammaisten tulkkauksessa ovat pääkaupunkiseudulla monipuoliset, kertoo Diakin vararehtori, koulutusjohtaja Pirjo Hakala.

Diakin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta sekä muu yhteistyö esimerkiksi harjoittelupaikkojen ja muiden työelämäkumppaneiden kanssa jatkuu Turun alueella.

– Haluamme pitää huolta Turun seudun verkostoistamme ja asiakkaistamme, vakuuttaa Hakala.

Kevään yhteishaku käynnistyy 15.3.2023. Diakin tunnetusti laadukkaaseen viittomakielen ja puhevammaisten tulkkauksen AMK-tutkintoon voi hakea nyt ensimmäistä kertaa Helsinkiin. Avoinna on 34 aloituspaikkaa.

Turun-kampuksen nykyisten opiskelijoiden koulutuksen mahdollisimman sujuvasta jatkumisesta huolehditaan niin, että opiskelijat voivat suorittaa opintonsa loppuun Diakissa.

– Opiskelijoille on järjestetty siirtymistä tukevia työpajoja ja tuutorointia on tehostettu. Tuki jatkuu myös syksyllä. Opintojen sujuvaa jatkumista tuetaan opetusjärjestelyin monimuotoisella oppimisella ja keskittämällä lähiopetuspäiviä mahdollisten matkustuspäivien vähentämiseksi, sanoo tulkkauksen, kielten ja viestinnän koulutuspäällikkö Satu Holm.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme