Viittomakielen ja puhevammaisten tulkkikoulutus siirtyy Turusta Helsinkiin tänä kesänä

Diakin hallitus päätti syksyllä 2021 uudistaa Diakin kampusrakennetta taloudellisista syistä. Osana päätöstä Turun-kampuksen toiminta päätettiin siirtää kokonaan Helsinkiin vuoden 2023 aikana. Turussa koulutetaan viittomakielen ja puhevammaisten tulkkeja sekä jonkin verran asioimistulkkeja.
Tulkkauskoulutus ja muu Diakin Turun-kampuksen toiminta muuttaa Helsinkiin suunnitelmien mukaisesti kesällä 2023. Toiminta Helsingin-kampuksella alkaa täysimääräisesti syyslukukaudella.
Siirtyminen Helsinkiin nähdään Diakissa mahdollisuutena, joka voi johtaa monenlaisiin uusiin avauksiin.
– Helsingin-kampukselle siirtyminen tuo synergiaetuja monialaisen valtakunnallisen ja kansainvälisen yhteistyön näkökulmasta. Se mahdollistaa tiiviin yhteistyön sosiaali-, terveys- ja kirkon alan koulutusten ja hanketoiminnan kanssa. Myös harjoittelumahdollisuudet erityisesti puhevammaisten tulkkauksessa ovat pääkaupunkiseudulla monipuoliset, kertoo Diakin vararehtori, koulutusjohtaja Pirjo Hakala.
Diakin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta sekä muu yhteistyö esimerkiksi harjoittelupaikkojen ja muiden työelämäkumppaneiden kanssa jatkuu Turun alueella.
– Haluamme pitää huolta Turun seudun verkostoistamme ja asiakkaistamme, vakuuttaa Hakala.
Kevään yhteishaku käynnistyy 15.3.2023. Diakin tunnetusti laadukkaaseen viittomakielen ja puhevammaisten tulkkauksen AMK-tutkintoon voi hakea nyt ensimmäistä kertaa Helsinkiin. Avoinna on 34 aloituspaikkaa.
Turun-kampuksen nykyisten opiskelijoiden koulutuksen mahdollisimman sujuvasta jatkumisesta huolehditaan niin, että opiskelijat voivat suorittaa opintonsa loppuun Diakissa.
– Opiskelijoille on järjestetty siirtymistä tukevia työpajoja ja tuutorointia on tehostettu. Tuki jatkuu myös syksyllä. Opintojen sujuvaa jatkumista tuetaan opetusjärjestelyin monimuotoisella oppimisella ja keskittämällä lähiopetuspäiviä mahdollisten matkustuspäivien vähentämiseksi, sanoo tulkkauksen, kielten ja viestinnän koulutuspäällikkö Satu Holm.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Pirjo Hakalavararehtori, koulutusjohtajaDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:040 869 6001pirjo.hakala@diak.fiSatu HolmkoulutuspäällikköDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:040 596 3416satu.holm@diak.fiAura VuorenrinneviestintäpäällikköDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:040 509 2577aura.vuorenrinne@diak.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakin uusi toimitusjohtaja-rehtori on TtT, KL Kati Komulainen8.5.2025 08:25:00 EEST | Tiedote
Diakin uudeksi toimitusjohtaja-rehtoriksi on valittu Kati Komulainen. Hän aloittaa tehtävässään 1. elokuuta 2025.
Osallisuutta ja kulttuurihyvinvointia Valkeassa 6.5.3.5.2025 09:08:00 EEST | Tiedote
Lämpimästi tervetuloa AVOT- Arjen verkostoista osallisuutta ja toimijuutta & Kukoista- kulttuurihyvinvointia ja osallisuutta lähiössä ja verkossa -hankkeiden järjestämään lopputapahtumaan Oulun kauppakeskus Valkeaan ti 6.5. klo 13–15.
Kohti uutta ammatillisuutta – Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Hyvän arjen rakentajat -ohjelma käynnistivät ainutlaatuisen yhteistyön2.5.2025 10:00:00 EEST | Tiedote
Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Hyvän arjen rakentajat -ohjelma ovat käynnistäneet yhteistyön, joka tukee molempien toimintaa ja tavoitteita. Diakin opiskelijoille yhteistyö tarjoaa uudenlaisen oppimisympäristön oman ammattitaidon vahvistamiseksi. Hyvän arjen rakentajat -ohjelma saa puolestaan toimintaansa ja kehittämistyöhönsä mukaan tulevia sosiaali-, terveys- ja tulkkausalan ammattilaisia.
Kokemusosaaminen tuo merkitystä ja vahvistaa palveluiden laatua sote-alalla28.4.2025 12:30:17 EEST | Tiedote
Kokemusosaamisella tarkoitetaan oman kokemuksen tuomaa tietoa ja ymmärrystä, jota voidaan hyödyntää työssä sosiaali- ja terveysalalla. Uusi julkaisu avaa, miten sote-ammattilaiset voivat hyödyntää myös omaa kokemustaan työssään. Kokemukseen perustuva osaaminen tuo merkitystä työhön ja vahvistaa palveluiden laatua, todetaan uudessa julkaisussa.
Eriarvoisuuden torjunta edellyttää tietoa, tahtoa ja tekoja16.4.2025 13:00:35 EEST | Tiedote
Suomessa on historian saatossa onnistuttu kaventamaan eriarvoisuutta rohkeilla uudistuksilla. Viime vuosikymmenen aikana huoli eriarvoisuuden kasvusta on kuitenkin noussut. Yhdenvertaisuus vaatii jatkuvaa työtä, todetaan Dialogin uudessa teemanumerossa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme