Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Vill du bli restaurang- eller serviceföretagare på Fagerö?

Dela

Helsingfors stad vill genomföra sin maritima strategi genom att öka Fagerös attraktionskraft. En stranddetaljplan är snart klar för Fagerö och därför är det nu dags att utveckla aktiviteterna på ön. Helsingfors stads idrottstjänster letar efter aktiva och entusiastiska restaurangföretagare till Fagerö som sina partners. Företagarna kan i mån av möjlighet ha intresse eller beredskap att utvidga sina tjänster till exempel för att ordna allmänna bastuturer i sin beställningsbastu.

Fagerö befinner sig ca 22 km öster om Helsingfors i Sibbo skärgård. Foto: Maarit Hohteri
Fagerö befinner sig ca 22 km öster om Helsingfors i Sibbo skärgård. Foto: Maarit Hohteri

Fagerö skall utvecklas till ett mer mångsidigt ställe för rekreation och veckoslutsutflykter med hjälp av företagarkrafter, önskar man på Helsingfors stad. Ett företagarevenemang ordnas på Fagerö måndagen den 23 september kl. 14.00–15.30. Under företagarevenemanget kan man bekanta sig med Fagerö och de möjligheter som erbjuds, man får höra om Fagerös framtid och det kommande valet av företagare. Under evenemanget kan företagarna ställa frågor till stadens representanter och komma med åsikter om Fagerö och dess framtid.

Bindande anmälningar för de som behöver transport till Fagerö (max 2/företag) per e-post ombeds senast fredagen den 21 september kl. 15.00 till sanna.kallionpaa@hel.fi. I samband med anmälan kan man även lämna respons eller ställa frågor till arrangören.

Fagerö är en två kilometer lång och 800 meter bred ö cirka 22 km öster om Helsingfors i Sibbo skärgård, nästan i öppet hav. Ön kan nås med förbindelsebåt från Helsingfors, och förstås med egen båt. Det finns sammanlagt 80 båtplatser på Fagerö och ön har årligen drygt 20 000 turister och friluftsmänniskor på besök. Fagerö erbjuder närhet till naturen, klippiga och steniga stränder och magnifika sandfält, utmärkta fiskevatten, havsnärhet och på alla sätt oförglömliga upplevelser i den vackra skärgården. Det finns en restaurang på Fagerö och det går att hyra stugor och roddbåtar. Friluftsparken på ön grundades 1959 och öns areal är 100 hektar med ett vattenområde på cirka 790 hektar.

Välkommen med!

Nyckelord

Kontakter

Tilläggsinformation fås av:

Stefan Fröberg
chef för friluftstjänsterna
Helsingfors stad, idrottstjänsterna
e-post stefan.froberg@hel.fi, tfn 040 3360196

Bilder

Fagerö befinner sig ca 22 km öster om Helsingfors i Sibbo skärgård. Foto: Maarit Hohteri
Fagerö befinner sig ca 22 km öster om Helsingfors i Sibbo skärgård. Foto: Maarit Hohteri
Ladda ned bild

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingfors är en spännande och tilltalande stad med ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter till deltagande. Årligen förser kultur- och fritidssektorn stadens invånare och turister med över 20 miljoner upplevelser – konst, evenemang, kurser, fritidsaktiviteter, lokaler, friluftsområden och idrottstjänster samt stöd för kulturlivet och medborgarverksamheten.

Kultur- och fritidssektorn består av fem servicehelheter: bibliotek, kultur, idrott, ungdom och förvaltning. Sektorns 1800 anställda upprätthåller och bidrar till helsingforsarnas möjligheter till ett gott liv och ett aktivt medborgarskap. I Helsingfors är det enkelt och lockande att ge sig ut. Varenda dag.

Följ Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum