Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vinterförvaringen av båtar blir avgiftsbelagd – också i avfallshanteringen vid småbåtshamnarna görs ändringar

Dela

De vinterförvaringsplatser för båtar som Vasa stad administrerar blir avgiftsbelagda från och med 1.9.2021. Förvaring av båtar på brandgatorna förbjuds redan efter 31.5. Med ändringarna strävar man efter att täcka de kostnader som orsakas av underhållet av och investeringarna i småbåtshamnarna samt att främja en trivsam omgivning.

I fortsättningen kan båtarna förvaras vintertid på tio avgiftsbelagda områden under tiden 1.9–1.6. Vinterförvaringsområdena finns i Gerby, Storviken, Vikinga, på Vinkelgatan, på Smulterön, i Kutterhamnen, vid Kronomagasinet, på Högbacken, vid Brändösund och Frihetsvägen.

Vinterförvaringsplatser finns av tre olika storlekar och priset fastställs enligt platsens bredd.

Priserna/vintersäsong för vinterförvaringsplatser för båtar:

  • 69 €, bredd 2,5 m (gult förvaringsmärke)
  • 179 €, bredd 3,5 m (rött förvaringsmärke)
  • 259 €, bredd 4,5 m (blått förvaringsmärke)

En vinterförvaringsplats för en båt kan reserveras från och med 1.8.2021 antingen på nätet via Timmi-systemet eller på plats på Vasa stads tekniska verk på adressen Kyrkoesplanaden 26.

De som har betalt hyra för vinterförvaring av en båt kan hos tekniska verket avhämta ett vinterförvaringsmärke, som fästs på ett synligt ställe på båten, båtställningen eller trailern under förvaringstiden.

Avfallskärl med lås till småbåtshamnarna

Också i avfallshanteringen vid småbåtshamnarna görs ändringar. I fortsättningen sätts lås på avfallskärlen i småbåtshamnarna och nycklarna till de nuvarande låsta portarna till båtkajerna passar också i låset till avfallskärlet i hamnen i fråga.

De innehavare av båtplats som inte har en nyckel och som har betalat sin båtplats med räkning, kan avhämta en nyckel till avfallskärlet hos tekniska verket från och med 26.4.2021.

Båtplatsräkningarna för den kommande båtsäsongen sänds i mars automatiskt till dem som hade en båtplats i fjol. Genom att betala räkningen försäkrar du dig om båtplatsen i fråga också under den kommande säsongen. Obetalda platser sägs upp.

Lediga båtplatser finns det för närvarande cirka 300. Reservering av en båtplats görs via Timmi-systemet.

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum