Aluehallintovirasto

Viranomaiset: Kokoontumisrajoitusten noudattaminen kuuluu kaikille

Jaa

Aluehallintovirasto, pelastuslaitos ja poliisi muistuttavat koronaan liittyvien viranomaismääräysten tärkeydestä ja velvoittavuudesta. Viranomaiset vetoavat nyt kansalaisiin ja vaativat kaikkia noudattamaan vallitsevia rajoituksia ja ohjeita yhteisen terveyden ja turvallisuuden vuoksi.

Tällä hetkellä Varsinais-Suomessa on kielletty kaikki yli 10 henkilön ja Satakunnassa kaikki yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Aluehallintoviraston määräämät rajoitukset ovat välttämättömiä koronavirusepidemian taltuttamiseksi.

Kokoontumisiin liittyvien riskien takia Lounais-Suomen aluehallintovirasto, Lounais-Suomen poliisilaitos ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos vetoavat järjestöihin, seuroihin, yrityksiin ja kansalaisiin. Yhteisen terveyden ja turvallisuuden vuoksi on tärkeää, että kaikki suhtautuisivat vakavasti ja vastuullisesti kokoontumisrajoituksiin ja noudattaisivat annettuja viranomaismääräyksiä ja ohjeita.

– Epidemiatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen meistä toimii vastuullisesti. Vastuullisella toiminnalla ja määräysten noudattamisella voimme yhdessä pitää huolen siitä, että tartuntatautitilanne ei pahene. Vaikka rokottaminen on saatu käyntiin, se ei vielä poista tarvetta noudattaa annettuja hygienia- ja turvallisuusohjeita, sanoo Lounais-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Mikael Luukanen.

Kokoontumislaki velvoittaa tekemään ilmoituksen

Tapahtumaturvallisuus on viranomaisyhteistyötä, jossa ovat mukana aluehallintoviraston ja poliisin lisäksi myös paikallinen pelastuslaitos ja sairaanhoitopiiri.

– On koronatilanne tai ei, poliisille on aina tehtävä kokoontumislain mukaiset ilmoitukset. Ilmoitus on tehtävä, jos esimerkiksi tapahtumalla on liikenteellisiä vaikutuksia tai vaikutuksia yleiseen järjestykseen tai turvallisuuteen. Tällöin tarvittaessa asetetaan järjestyksenvalvojia, muistuttaa komisario Harri Aaltonen Lounais-Suomen poliisista.

Poliisi voi käynnistää esitutkinnan rikosvastuun toteutumiseksi silloin, kun tapahtuman järjestäjä ei esimerkiksi jätä pelastuslaitokselle määräajassa tapahtumaan laadittua pelastussuunnitelmaa.

– Pelastussuunnitelma on laadittava aina, kun tapahtumaan odotetaan osallistuvan vähintään 200 henkilöä. Kun tapahtuman pelastussuunnitelma on laadittu, tapahtuman riskit ja ensiapu tulee huomioitua asianmukaisesti. Nämä ovat tapahtuman järjestämisen ja tapahtumaturvallisuuden kannalta erittäin tärkeitä asioita, muistuttaa palotarkastaja Hannu Rantanen Varsinais-Suomen pelastuslaitoksesta.

Lisätietoja:

Aluehallintovirasto
• Mikael Luukanen, ylijohtaja, Lounais-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 018 092
• Usein kysytyt kysymykset / Korona / Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset (avi.fi)

Poliisi
• Harri Aaltonen, komisario, Lounais-Suomen poliisilaitos, p. 0295 446 603

Pelastuslaitos
• Hannu Rantanen, palotarkastaja, Varsinais-Suomen pelastuslaitos, p. 050 433 1643

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Skärpta sammankomstbegränsningar i Södra Finlands område den 5 mars - sammankomster med över sex personer är förbjudna, också mindre bör undvikas5.3.2021 14:54:16 EETTiedote

På grund av det allvarliga epidemiologiska läget skärper Regionförvaltningsverket i Södra Finland sammankomstbegränsningarna. Alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över sex personer är förbjudna och dessutom bör man undvika också mindre sammankomster alltid när det är möjligt.

Pohjois-Pohjanmaalla kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään edelleen, turvatoimia noudattaen enintään 6 hengen tilaisuudet ovat mahdollisia (Pohjois-Suomi)5.3.2021 14:33:04 EETTiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa nykyisiä yleisten kokoontumisten rajoituksia Pohjois-Pohjanmaan kuntien alueella 8.3. – 31.3.2021. Tartuntatautilain nojalla ovat kiellettyjä kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Pohjois-Pohjanmaan alueella 31. maaliskuuta saakka. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää välttämättömiä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 6 (kuusi) henkilöä edellyttäen, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 22.2.2021 päivittämää ohjetta, joka täydentää suoraan tartuntatautilain muutoksista tulevia velvollisuuksia.

Työnantajan viivyttely työtodistuksen ja palkkalaskelman antamisessa johti sakkoihin työsopimuslain rikkomisesta5.3.2021 13:50:05 EETTiedote

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi siivousalan työnantajan 18 päiväsakon sakkorangaistukseen työsopimuslakirikkomuksesta. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 26.2.2021. Asiassa oli kysymys siitä, että työnantaja ei antanut työntekijälle tämän pyytämää työtodistusta ja palkkalaskelmaa. Työnantaja viivytteli asiakirjojen antamista vielä senkin jälkeen, kun aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue oli kehotuksella velvoittanut työnantajaa antamaan työtodistuksen ja palkkalaskelman työntekijälle. Aluehallintovirasto joutui kehotuksen jälkeen asettamaan velvoitteiden noudattamiselle uhkasakon. Vasta tämän jälkeen työnantaja antoi työtodistuksen ja palkkalaskelman työntekijälle. Työnantajalla on velvollisuus antaa työsuhteeseen liittyvät asiakirjat Työsuojeluviranomainen muistuttaa, että työnantajalla on työsopimuslakiin perustuva velvollisuus antaa työntekijälle työsuhteeseen liittyvät asiakirjat, joita ovat työtodistus, palkkalaskelma ja selvitys työsuhteen keskeisistä ehdoista. Työsuhteeseen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme