Maanmittauslaitos

Virastot kilpailuttivat IT-kumppaninsa – 188 miljoonan puitejärjestelyn toimittajat valittu

Jaa

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan virastot käynnistivät keväällä kilpailutuksen IT-asiantuntijapalveluiden hankkimiseksi. Neljävuotisen puitejärjestelyn toimittajat on nyt valittu.

Puitejärjestely toteutettiin yhteishankintana. Yhteishankintaan osallistuivat Maanmittauslaitos, Ruokavirasto, Luonnonvarakeskus, Metsähallitus sekä maa- ja metsätalousministeriö. Maanmittauslaitos toteutti kilpailutuksen.

Puitejärjestely kattaa muun muassa tietojärjestelmien kehittämiseen ja ylläpitoon liittyviä IT-asiantuntijatehtäviä. Hankinnan kokonaishinta on 188 760 000 euroa.

Suurimpina hankkijoina ovat Ruokavirasto, Maanmittauslaitos ja Luonnonvarakeskus.

– Puitejärjestelyyn osallistuneilla MMM:n hallinnonalan organisaatioilla on vastuullaan laaja ja yhteiskunnallisesti vaikuttava IT-ratkaisujen kokonaisuus, jota täytyy koko ajan pitää ajan tasalla ja uudistaa hallitusti. Meillä on nyt hieno joukko osaajia auttamassa meitä onnistumaan ja tuottamaan luotettavia ja turvallisia digitaalisia palveluita. Meillä Maanmittauslaitoksessa, kuten muuallakin, pilviteknologioiden hyödyntäminen on vahvassa nousussa, ja myös tähän tarvitsemme IT-toimittajakumppaneiden osaamista, sanoo Maanmittauslaitoksen tietohallintojohtaja Marja Rantala.

– Tutkimuslaitoksena ratkaisemme systeemisiä ongelmia monimuotoisten datojen ja menetelmien avulla. IT-kumppaneiden avulla pystymme hyödyntämään pilvi- ja tekoälyteknologioita entistä paremmin ydintoiminnassamme, kertoo Luonnonvarakeskuksen digijohtaja Topi Hanhela.

Valitut toimittajat

Puitejärjestely jakautuu viiteen osa-alueeseen. Jokaiselle osa-alueelle kilpailutettiin toimittajat erikseen. Kilpailutuksessa laadullisten kriteerien painoarvo oli 60 prosenttia ja hinnan 40 prosenttia. Kilpailutuksessa painotettiin erityisesti virastojen teknologiakuvausten mukaista osaamista.

Virastot voivat puitejärjestelyn solmimisen jälkeen hankkia valittujen toimittajien joukosta IT-asiantuntijaosaamista kevennetyllä kilpailutuksella tai ensisijaisuusjärjestykseen perustuvalla menettelyllä. Osa-alueille valittiin seuraavat toimittajat:

Osa-alue 1, Sovelluskehitys:

 1. Visma Consulting Oy
 2. Tieto Finland Oy
 3. Siili Solutions Oyj
 4. Knowit Solutions Oy
 5. CGI Suomi Oy
 6. Digia Finland Oy
 7. Solita Oy
 8. Ambientia Oy

Osa-alue 2, Cloud Devops:

 1. Gofore Oyj
 2. Nordcloud
 3. Siili Solutions Oyj
 4. Tieto Finland Oy
 5. Digia Finland Oy
 6. CGI Suomi Oy

Osa-alue 3, Testaus:

 1. Tieto Finland Oy
 2. Knowit Solutions Oy
 3. Capgemini Finland Oy
 4. CGI Suomi Oy
 5. Codemen Oy
 6. Sitowise Oy

Osa-alue 4, Asiantuntijapalvelut:

 1. Solidabis Solutions Oy
 2. Gofore Oyj
 3. Productivity Leap Oy
 4. Nordcloud
 5. Spatineo Oy
 6. Sitowise Oy
 7. Codemen Oy
 8. Gispo Oy
 9. Ryhmittymä Kompassi
 10. Cubiq Analytics Oy
 11. Academic Work HR Services Oy
 12. Unikie Oy

Osa-alue 5, IT-johtamisen asiantuntijapalvelut

 1. KPMG Oy Ab
 2. Netum Oy
 3. Huld Oy
 4. Deloitte Consulting Oy

Puitesopimuskausi on neljä vuotta. Puitejärjestelyyn perustuva tilaajasopimus voi olla voimassa 24 kuukautta puitejärjestelyn päättymisestä. Kukin virasto solmii omat puitesopimukset päätöksentekojärjestyksensä mukaisesti odotusajan umpeutumisen jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hankintaan liittyvät kysymykset: johtava asiantuntija Kimmo Perttilä, 040 521 9495, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Maanmittauslaitos: tietohallintojohtaja Marja Rantala, 040 087 9950, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Luonnonvarakeskus: digijohtaja Topi Hanhela, 0295322843, etunimi.sukunimi@luke.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maanmittauslaitos
Maanmittauslaitos
PL 84 (Opastinsilta 12C)
00521 HELSINKI

029 530 1100 (Vaihde)https://www.maanmittauslaitos.fi/

Teemme maanmittaustoimituksia, ylläpidämme kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja, huolehdimme omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä, tuotamme kartta-aineistoja sekä edistämme paikkatietojen tutkimusta.

Maanmittauslaitos.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maanmittauslaitos

Fastighetsköp under semestersolen eller hemma på soffan – e-handeln ökar29.6.2022 07:24:00 EEST | Tiedote

I fjol gjordes hälften mer fastighetsköp än året innan elektroniskt. Ökningen är inte överraskande, eftersom man med Lantmäteriverkets Fastighetsöverlåtelsetjänst kan köpa och sälja fastigheter snabbt, enkelt, ansvarsfullt och förmånligt: Parterna kan skriva under köpebrevet vid olika tillfällen och på olika platser, så man behöver inte resa för köpslutet. På det här sättet slipper man både resa och belasta miljön.

Kiinteistökaupat voi tehdä etelän auringosta tai kotisohvalta – sähköisten kauppojen määrä kasvussa29.6.2022 07:21:00 EEST | Tiedote

Kiinteistökauppoja tehtiin sähköisessä muodossa viime vuonna puolet enemmän kuin edeltävänä vuonna. Suosion kasvu ei yllätä, sillä Maanmittauslaitoksen Kiinteistövaihdannan palvelussa kaupanteko on nopeaa, helppoa, vastuullista ja edullista: Osapuolet voivat allekirjoittaa kauppakirjan eri aikaan ja eri paikoissa, eikä kaupan takia tarvitse matkustaa. Näin säästytään sekä matkustamiselta että ympäristön kuormittamiselta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme