Wolfcom

Viro on avoinna: 15 syyslomavinkkiä Tallinnaan

Jaa

Viro ja Tallinna ovat loistava, turvallinen ja helppo lähikohde koko perheelle, jonka kaikki palvelut ovat vieraille avoinna Omakannasta löytyvällä EU-koronatodistuksella tai negatiivisella koronatestillä. Listasimme Tallinnan ja lähiympäristön kiinnostavimmat osoitteet syyslomalle.

Tallinnan Noblessnerin satamassa sijaitsevan Iglupark-saunamaailman löylyt lämpeävät ympäri vuoden. Talvella avantouintimahdollisuus.
Tallinnan Noblessnerin satamassa sijaitsevan Iglupark-saunamaailman löylyt lämpeävät ympäri vuoden. Talvella avantouintimahdollisuus.

Seikkailu Lennusadamassa

Viron merimuseo, joka sijaitsee Lentosatamassa, kuljettaa sinut seikkailuun. Pääset muun muassa kömpimään Lembit-sukellusveneen sisälle, tutustumaan satavuotiaaseen Suur Tõll -jäänmurtajaan ja Short 184 -vesitasoon. Muistoksi mukaasi voit kuvauttaa itsesi esimerkiksi laivaston asussa. Museossa on myös monia simulaattoreita ja lapsille nurkkaus, josta löytyy piirustusvälineitä ja rakennuspalikoita. Museon kahvilassa voit nauttia lounaasta tai mehuhetkestä ja myymälästä löydät hauskat viemiset kotiin.

Lentosatama eli Viron merimuseo, Vesilennuki tänav 6, Tallinna, meremuuseum.ee, avoinna ti−pe 10−17, la−su 10−19. Mahdollisuus Lentosataman ja Paksun Margareetan yhteislippuun.

Lisää merta näkyvissä, ohoi!

Paksuna Margareetana tunnettu Vanhankaupungin pohjoisin linnoitustorni on osa Viron merimuseota ja palvelee erityisesti merenkulun historiaa avaavana museona. Juuri valmistuneen suuren remontin ja laajennuksen myötä Viron uusimmassa museossa pääsee tutustumaan entisajan purje- ja höyryaluksiin, sekä laulamaan vaikka nykyristeilyiltä tuttua karaokea. Vierailukeskuksen huippunähtävyys on peräti 700 vuotias Koge-laivan hylky. Se  löytyi Kadriorgin puiston kaivauksista vuonna 2015 ja restauroitiin upeaan näyttelykuntoon. Laivojen pienoismalleja on yli 70 ja linnoitustornin katolla on upea terassiravintola.

Paksun Margareetan museo ja vierailukeskus, Pikk tänav 70, Tallinna, meremuuseum.ee, avoinna päivittäin 10−19, myös suomenkieliset opastukset. Mahdollisuus Lentosataman ja Paksun Margareetan yhteislippuun.

Punaisen maton hurma

Tallinnan keskustasta pari kilometriä Piritan suuntaan sijaitseva Viron elokuvamuseo vie sinut punaista mattoa pitkin keskelle virolaisen elokuvamaailman säihkettä. Maarjamäen linnanpuistossa sijaitsevan museon elokuvakatu johdattaa näyttelyyn, jossa esitellään virolaisen elokuvan historiaa ja kulissien takaista maailmaa. Pääset myös näkemään, miten kuva saatiin aikoinaan liikkumaan.

Viron elokuvamuseo, Pirita tee 56, Tallinna, ajaloomuuseum.ee/fi, avoinna ke−su 10−18.

Nukkeja meiltä ja maailmalta

Haluaisitko tavata japanilaisen tai venäläisen nuken ja tutustua sen tarinaan? Tallinnan sydämessä sijaitseva Nukketaiteen talo löytyy Katariina käik -kadulta, yhdestä kaupungin vanhimmista rakennuksista eli 1230-luvulla rakennetusta Mauritiuksen talosta. Siellä on esillä lähes 150 nukkea Venäjältä, Virosta, Saksasta, Yhdysvalloista, Japanista, Italiasta ja muualta. Museo järjestää isoille ja pienille vierailleen myös nukketaiteen ja maalauksen mestarikursseja ja työpajoja.

Virolaisen nukketaiteen talo, Vene tänav 12/1b, Tallinna, visitestonia.com/fi/virolaisen-nukketaiteen-talo, avoinna ti−su 11−17.

Luonto kutsuu

Viron luonto on kiehtova havisevine metsineen, soivine soineen, jylhine rantakallioineen ja vehreine niittyineen. Luonnontieteellisessä museossa pääset tutustumaan Viron eläimiin ja kasvikuntaan niin maalla kuin vedenpinnan alla. Virtuaalitodellisuutta hyödyntävä museo johdattaa sinut geologiselle aikamatkalle peräti kahden miljardin vuoden päähän. Saat mukaasi suomenkielisen audio-oppaan, joka kertoo kiehtovia tarinoita menneiltä ajoilta.

Viron luonnontieteellinen museo, Lai tänav 29a, Tallinna, loodusmuuseum.ee, avoinna ma−su 10−19.

Pelle Pelottoman jalanjäljillä PROTOssa

Miten itseohjautuva auto toimii? Entä miten voidaan porautua maapallon ytimeen? Keksintötehdas PROTOssa pääset astumaan kuin Jules Vernen maailmaan sekä kokemaan, millaista on ohjata kuumailmapalloa tai kävellä valtameren pohjassa. Virtuaalitodellisuutta ja uusinta teknologiaa hyödyntävä keksintötehdas sijaitsee trendikkäässä, sukellusvenetehtaastaan tunnetusta Noblessnerin satamakaupunginosassa, joten mukavia kahvi- tai lounaspaikkoja riittää ympärillä runsaasti. Myös PROTOssa on viihtyisä kahvila.

Keksintötehdas PROTO, Peetri 10, Tallinna, prototehas.ee, avoinna ti−su 11−18.

Kurkistus menneisyyteen

Vanhankaupungin keskiaikaisessa, 1410-luvulla rakennetussa Suurkillan talossa sijaitseva Viron historiallinen museo kuljettaa vieraansa menneisiin aikoihin tuhansien vuosien taakse. Tutustu hansakauppiaiden keskiaikaiseen elämään tai kohtaa uljaita ritareita. Asehuoneen pelottavat panssarit ja sapelit kertovat maailmasta, jossa eloonjääminen vaati taistelemista. Suurkillan talo lukeutuu Tallinnan näyttävimpiin julkisiin rakennuksiin.

Suurkillan talo, Viron historiallinen museo, Pikk tänav 17, Tallinna, ajaloomuuseum.ee/fi, avoinna ti−su 10−18.

Liikettä niveliin!

Vaikka ulkona ropisisi sade, on Baltian suurimmassa elämysurheilukeskuksessa mukava liikkua. Tallinnan lentoaseman lähellä sijaitsevaan Spot of Tallinn -sisähalliin mahtuu muun muassa BMX-harjoittelurata, skeittipuisto, trampoliineja ja paljon muuta vauhdikasta. Keskuksen ohjaajat auttavat alkuun uhkarohkeiltakin tuntuvissa liikuntalajeissa.

Elämysurheilukeskus Spot of Tallinn, Krati tee 2, Tallinna, spotoftallinn.ee, avoinna ma−pe 13−22 ja la−su 10−22.

Kotoisaksi kehon kanssa

Miten sydän pumppaa verta koko kehoon? Entä millä tavalla ruoansulatus toimii? Viron Terveysmuseo, joka sijaitsee vanhan kaupungin ytimessä, vastaa kaikkiin näihin kysymyksiin. Kiehtovat näyttelyhuoneet avaavat perheen pienimmillekin sen, miten ihmiskeho toimii.

Viron Terveysmuseo, Lai tänäv 28/30, Tallinna, tervisemuuseum.ee, avoinna ti ja to−su 10−18, ke 10−19.

Nörttien mekassa ei turhia arvailla!

Tietokone on arvuti ja niihin erikoistunut Tallinnan Tietokonemuseo tarjoaa mainion sukelluksen tietokoneiden lyhyeen mutta kiehtovaan historiaan. Täällä pääset muun muassa pelaamaan vanhoja tietokonepelejä C-asemalta, tutustumaan legendaariseen MikroMikko1:een ja arvuutella lerpun ja korpun eroja. Viron vanhimmassa - ja ainoassa - tietokonemuseossa on esillä yli 500 enemmän tai vähemmän tietävää konetta aina 1960-luvulta lähtien.

Tietokonemuseo, eli Arvutimuuseum, Tuulikutee 4 C, Tallinna, arvutimuuseum.ee, avoinna ti−la 12−19.

Sukellus marionettien maailmaan

NUKU-museo on ikkuna nukketeatterin maailmaan. Siellä pääset tutustumaan siihen, miten marionetit tai varjonuket syntyvät, ja miten nukketeatteritaiteilijat puhaltavat nukkeihin hengen. Pääset myös itse kokeilemaan, miten nukketeatteriesitys toteutetaan.

NUKU-museo, Nunne täväv 4, Tallinna, https://www.nuku.ee/en/museum/about, avoinna ti−su 10−17.

Iglulöylyistä mereen!

Kiinnostavin paikka lekotella saunan löylyissä Tallinnassa on Iglupark, josta voi vuokrata perheelle iglusaunan ja sukeltaa sitten suoraan meren aaltoihin. Jos uni yllättää, iglukylässä voi myös yöpyä yksittäisissä iglumökeissä.

Iglupark, Noblessneri sadam, Tallinna, iglupark.com

Kulta-ajan taidetta Kadriorgissa

Viron taidemuseot tunnetaan laadukkaista näyttelyistään. Tämän vuoden tapaus on Memlingistä Rubensiin – Flanderin kultakausi -näyttely, joka on esillä 28.11. asti Kadriorgin taidemuseossa. Mikäli perheen pienimmät eivät innostu 1400−1600-lukujen myyttisistä maalauksista, heidät voi ohjata läheiseen Miiamilla-lastenmuseoon. Voit helposti täydentää Kadriorginpuiston museoelämyksen myös Baltian suurimmalla taidemuseolla KUMU:lla.

Kadriorgin taidemuseo, Weizenbergi 37, Tallinna, kadriorumuuseum.ekm.ee, avoinna ti, to−su 10−18, ke 10−20.

Pulahdus lämpimiin pärskeisiin

Jos koet vesileikit valloittaviksi, kymmenisen kilometriä Tallinnan ulkopuolella sijaitseva Atlantis H2O Aquapark on sinulle oikea osoite. Tässä vesikeskuksessa on muun muassa aaltoallas, ympyrää kulkeva joki ja kahdeksan erilaista liukumäkeä. Pisin niistä on peräti 120 metriä! Keskukseen on Tallinnasta sujuva bussiyhteys 1A-linjalla Virukeskuksesta.

Atlantis H2O Aquapark, Ravi tee 1, Viimsi, www.aquapark.ee, avoinna to−pe 12–22, la 10−22 ja su 10−21.

Viron historia tutuksi

Viron taival nykyiseksi, menestyneeksi tasavallakseen on monelle suomalaiselle vieras. Tämän vuoden elokuussa vietettiin Viron uudelleenitsenäistymisen 30-vuotisjuhlaa. Piritan rantatien äärellä sijaitsevassa jyhkeässä Maarjamäen linnassa toimiva Viron historiallinen museo kertoo tarkasti, mitä kuluneen vuosisadan mittaan on tapahtunut. Museon uusi ravintola Riviera Palais on myös mainio paikka nauttia gourmet-tason lounas tai tavallista hienommat kakkukahvit upeissa puitteissa.

Maarjamäen linna, Pirita tee 56, Tallinna,  ajaloomuuseum.ee/fi, avoinna ke−su 10−18.

 

Hanketta tukee Euroopan aluekehitysrahasto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Samuel Sorainen, Viron matkailunedistämiskeskuksen viestinnän asiantuntija Suomessa
Wolfcom Oy, +358 400 5798653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

Tallinnan Noblessnerin satamassa sijaitsevan Iglupark-saunamaailman löylyt lämpeävät ympäri vuoden. Talvella avantouintimahdollisuus.
Tallinnan Noblessnerin satamassa sijaitsevan Iglupark-saunamaailman löylyt lämpeävät ympäri vuoden. Talvella avantouintimahdollisuus.
Lataa
Maarjamäen linna
Maarjamäen linna
Lataa
Viron elokuvamuseo
Viron elokuvamuseo
Lataa
H20-vesipuisto
H20-vesipuisto
Lataa
Kadriorgin palatsi
Kadriorgin palatsi
Lataa
NUKU-museo ja nukketeatteri
NUKU-museo ja nukketeatteri
Lataa
Tietokone on arvuti ja niitä löytyy Arvutimuuseumista.
Tietokone on arvuti ja niitä löytyy Arvutimuuseumista.
Lataa
Viron Terveysmuseo
Viron Terveysmuseo
Lataa
Paks Margareetassa on 700-vuotias Koge-laivan hylky
Paks Margareetassa on 700-vuotias Koge-laivan hylky
Lataa
Paks Margareetan tornissa on upea kahvila-ravintola.
Paks Margareetan tornissa on upea kahvila-ravintola.
Lataa
Keskiaikainen Suurkillan talo lukeutuu Tallinnan näyttävimpiin julkisiin rakennuksiin
Keskiaikainen Suurkillan talo lukeutuu Tallinnan näyttävimpiin julkisiin rakennuksiin
Lataa
PROTOssa riittää ihmeteltävää koko perheelle.
PROTOssa riittää ihmeteltävää koko perheelle.
Lataa
Luonnontieteen museossa tutustutaan menneisyyteen tulevaisuuden keinoin.
Luonnontieteen museossa tutustutaan menneisyyteen tulevaisuuden keinoin.
Lataa
Nukketaiteen museossa järjestetään myös nukentekokursseja.
Nukketaiteen museossa järjestetään myös nukentekokursseja.
Lataa
Lennusadam on yksi Viron suosituimmista kohteista.
Lennusadam on yksi Viron suosituimmista kohteista.
Lataa
Spot of Tallinn -elämyspuistossa korkeakin tiputus on pehmeä.
Spot of Tallinn -elämyspuistossa korkeakin tiputus on pehmeä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Wolfcom
Tehtaankatu 40 B
00150 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Viestintätoimisto Wolfcom Boutique PR- and Communications, Helsinki, Finland

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Kolmannes suomalaismatkailijoista suunnittelee reissua Viroon vielä tänä syksynä20.9.2021 11:48:16 EEST | Tiedote

Suomalaisten matkavalmiutta selvittävän kuluttajatutkimuksen mukaan lähes kolmannes (31 %) matkustamiseen jo ylipäätään halukkaista suomalaisista ilmoitti suunnittelevansa Viron-matkaa vielä kuluvan vuoden puolella. Toinen kolmannes (34 %) kertoi matkustavansa Viroon vuonna 2022. Eniten Virossa kiinnostavat ravintolat, ostosmahdollisuudet ja yöelämä. Viron palvelut ovat kaikille avoinna rokotustodistuksella tai negatiivisella koronatestillä.

Tommi Tuomisesta Suomen ensimmäinen kahden Michelin-tähtiravintolan keittiömestari: Demo loistanut jo 15 vuotta, Finnjävel yllätti läskisoosilla ja kanaviillokilla13.9.2021 21:48:23 EEST | Tiedote

Pohjoismaiden Michelin-tähdet vuodelle 2021 julkaistiin Norjan Stavangerissa maanantaina 13. syyskuuta. Keittiömestari Tommi Tuomisen ravintola Demo on pitänyt yhden tähtensä yhtäjaksoisesti vuodesta 2007 ollen Suomen pitkäikäisin tähtiravintola. Uuden Michelin-oppaan suuriin yllätyksiin kuuluu Tuomisen mestaroima toinen helsinkiläisravintola, suomalaisesta perinneruoasta ammentava Finnjävel Salonki, jolla Suomen ravintolataivaalle syttyi uusi Michelin-tähti.

Kutsu medialle: Töölön jalkapallostadionista Unelmien kenttä 24.8. kello 11.0019.8.2021 10:44:25 EEST | Kutsu

Kuvataiteilija Sophia Ehrnrooth luo Helsingin Bolt Arenalle tiistaina 24.8. taiteen, urheilun ja luovuuden yhdistävän Unelmien kenttä -installaation. Kokoontumisrajoitusten mukaisesti toteutettava yleisölle maksuton ja avoin teos koostuu 2021:stä jalkapallosta, joiden joukossa voi kulkea, leikkiä, pallotella ja unelmoida. Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori lausuu installaation avaussanat tiistaina kl 11.15. Teos on avoinna koko päivän kl 19.00 saakka.

Töölön jalkapallostadionista Unelmien kenttä -taideinstallaatio9.8.2021 12:25:48 EEST | Tiedote

Kuvataiteilija Sophia Ehrnrooth täyttää Töölön jalkapallostadionin taiteen, urheilun ja luovuuden yhdistävällä Unelmien kenttä -installaatiollaan tiistaina 24. elokuuta. Teos on osa Ehrnroothin vuonna 2013 aloittamaa Dream of Championship, Unelma mestaruudesta -teossarjaa, jossa taiteilija dokumentoi nuoria jalkapalloilijoita ja heidän unelmiensa eri muotoja ja ilmentymiä. Teoskokonaisuus täydentyy nyt Helsingin Bolt Arenalla. Yleisölle ilmainen ja avoin teos koostuu 2021:stä jalkapallosta, joiden joukossa voi kulkea, leikkiä, pallotella ja unelmoida.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme