Viestintätoimisto Manifesto Oy

Virta varautuu auttamaan energiajakelun häiriötilanteissa tulevana talvena

Jaa
Lataustehon valtakunnallinen kysyntäjoustoautomaatio käyttöön ensimmäisenä maailmassa.

Yli puolet Suomen julkisista sähköautojen latauspisteistä toimii suomalaisen Liikennevirta Oy:n teknologia- ja palvelualustalla muodostaen Virta latausverkoston. Koska verkoston kautta ladataan päivittäin suuri osa suomalaisista sähköautoista, sen rooli sähkön riittävyyden varmistamisessa kasvaa jatkuvasti. 

Suomalaista yhteiskuntaa tulevana talvena mahdollisesti uhkaaviin häiriötilanteisiin Virta valmistautuu ottamalla käyttöön asiointilatausverkoston kattavan kysyntäjoustoautomaation ensimmäisenä maailmassa.

Virran energiapalveluista vastaavan johtajan Juha Karppisen mukaan ”Suomen suurimman latausalustan vastuullisena toimittajana koemme velvollisuudeksemme osallistua häiriötilanteissa yhteiskunnan sähkönriittävyydestä huolehtimiseen”. 

Sähköautoilun merkitys energiajärjestelmän vakaudessa kasvaa

”Vaikka sähköautojen lataamiseen käytetty sähkönkulutus on vielä pientä moneen muuhun toimialaan verrattuna, on sillä jo oma vaikutuksensa sähkönjakelun kokonaisuudessa. Sähköautojen lataaminen Virran verkostossa ei tule vaarantamaan sähkönjakelua tulevana talvena. Latauspisteiden hetkellinen tehon alentaminen voi tuoda juuri ratkaisevan laskun sähkönkulutukseen, ja ehkäistä näin tarpeen katkoa sähköjä kuluttajilta laajemmin. Vuoteen 2030 mennessä sähköautojen latausverkkojen osuus tulee kasvamaan merkittävästi ja sen osuuden koko kysyntäjoustomarkkinoista arvioidaan olevan jopa 10 %”, Karppinen sanoo.

Virran kysyntäjoustoteknologia seuraa sähköjärjestelmän tilaa jatkuvasti useiden eri signaalien avulla. Latausten kulkua säädetään tarvittaessa kiinteistön, sähkön jakeluverkon ja valtakunnan tehotasapainon rajoitteiden mukaisesti.  Järjestelmä reagoi alle sekunnissa, jos esimerkiksi sähköverkon taajuus laskee liian alas ja tehotasapaino vaarantuu. Rajoitusten kesto pyritään häiriötilanteissa minimoimaan muutamien minuuttien pituiseksi, jotta latauspalvelun laatu ei kärsi. Nämä muutamat minuutit ovat kuitenkin riittävä aika, jotta varavoimaa ehditään käynnistää tehovajeen korjaamiseksi.

”Toiminto otetaan käyttöön Virran verkostoon kuuluvissa noin 6 500 asiointilaturissa asteittain marraskuusta 2022 alkaen. Pikalatausasemat, joissa latausajan lyhyys on tärkeintä, jätetään kysyntäjouston ulkopuolelle. Seuraamme tarkkaan, että latausasiakkaiden saama palvelu ei tästä kärsi”, Karppinen sanoo. 
 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Esa-Pekka Nykänen
Viestintäjohtaja, Liikennevirta Oy
esa-pekka.nykanen@virta.global 
puh. 040 595 3135

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Viestintätoimisto Manifesto Oy
Viestintätoimisto Manifesto Oy
Salomonkatu 17 B (Autotalo, 12. krs)
00100 Helsinki

http://www.manifesto.fi

Virta (Liikennevirta Oy) lyhyesti:

Vuonna 2013 Helsingissä perustettu Virta on yksi Financial Times 1000 – Europe's Fastest Growing Companies -listan nopeimmin kasvavista yrityksistä sekä nopeimmin kasvava sähköautojen latauspalveluita kehittävä yritys. 

Virta kehittää ja ylläpitää älykästä latausliiketoiminnan digitaalista alustaa, joka mahdollistaa kaikki keskeiset lataustoimintaan liittyvät toimenpiteet ja prosessit - käyttäjien tunnistautumisesta lataustapahtuman hallintaan ja laskutuksesta aina latauskapasiteetin ja sähköverkon käytön joustavaan säätelyyn.

Virran asiakkaita Suomessa ovat sen yli 6000 laturin verkostoa käyttävät kuluttajat sekä yritykset ja yhteisöt, jotka tarjoavat latauspalveluita edelleen asiakkailleen ja työntekijöilleen. Virran oma latausverkosto, alustaa käyttävät latauspalvelun tarjoajat sekä yhteiskäyttökumppanien ns. “roaming” -laturit muodostavat yhden Euroopan suurimmista latausverkostoista.

Syyskuussa 2022 Virta mahdollistaa sähköauton lataamisen yli 650 000 sähköautoilijalle Virran ja sen kumppaniverkostojen yli 250 000 latauspisteellä yli 60 maassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Virta Financial Timesin Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten joukossa 4. kerran peräkkäin – Tech Tourin arvioimana yksi seuraavista teknologiajäteistä6.3.2023 15:41:49 EET | Tiedote

Suomalainen sähköautojen latauspalveluyritys Virta (Liikennevirta) ylsi Financial Timesin FT 1000 -listalla Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten joukkoon neljättä kertaa peräkkäin. Vuosittainen, nyt seitsemättä kertaa ilmestyvä raportti julkaistiin 1. maaliskuuta. Tutkimusyhtiö Statistan kanssa laaditussa rankingissa listataan eurooppalaiset yritykset, jotka saavuttivat liikevaihdon korkeimman vuotuisen kasvuvauhdin vuosien 2018 ja 2021 välillä. Virta oli Euroopan nopeimmin kasvava yritys, joka tarjoaa alustoja sähköautojen lataamiseen. Huomionarvoista on, että Virta kuuluu niihin harvinaisiin 65 yritykseen, jotka ovat päässeet FT 1000 -listalle neljä kertaa peräkkäin. Vuosina 2015–2022 Virran CAGR on ollut 90 %. Virran kasvu jatkui viime vuonna vahvana ja yhtiö saavutti alustavien tilintarkastamattomien tilinpäätöstietojen mukaan 112 %:n vuotuisen liikevaihdon kasvun. FT 1000:n lisäksi Virta pääsi 22. helmikuuta julkaistulle Tech Tour Growth50-listalle. Kahdeksannessa vuosittaisessa

Talvikeli heikentää jätepisteiden turvallisuutta – 8 vinkkiä turvallisempaan jätepisteeseen8.2.2023 08:59:27 EET | Tiedote

Liukkaat pinnat, kinostuva lumi ja pimeys ovat kolmikko, joka tekee jäteautonkuljettajien työympäristöstä talvisin tavallista riskialttiimman. Työtapaturmia ja onnettomuuksia pystytään taklaamaan pitämällä jätepisteet ja reitit hyvässä kunnossa. Jäteautonkuljettajalle turvallinen jätepiste on turvallinen myös asukkaalle ja jätepisteen käyttäjälle itselleen.

Suomen Pakkaustuottajat Oy ja Lassila & Tikanoja solmivat sopimuksen kuluttajapakkausmuovien kierrätyksestä16.12.2022 08:55:15 EET | Tiedote

Pakkausten tuottajayhteisö Suomen Pakkaustuottajat Oy ja kiertotalousyritys Lassila & Tikanoja ovat solmineet sopimuksen kuluttajapakkausmuovien kierrätyksen järjestämisestä. Sopimus kattaa noin 20 000 tonnia Suomessa kerättyjä kuluttajapakkausmuoveja, ja määrä vastaa noin puolta Suomessa vuosittain kerätyistä pakkausmuoveista. Sopimus tulee voimaan vuoden 2023 alusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme