Alvar Aalto -säätiö

Virtuaalinen (EVER)GREEN ALVAR AALTO -tutkijaseminaari toukokuussa 2021

Jaa

Evergreen – aina ajatonta ja tuoretta – määrittelee osuvasti Alvar Aallon arkkitehtuuria ja muotoilua. Mutta mikä on juuri nyt ajankohtaista Alvar Aalto -tutkimuksessa? Mistä puhutaan ja mitkä ilmiöt ovat vasta nousemassa esiin?

Kevään kansainvälinen, englanninkielinen (Ever)green Alvar Aalto -tutkijaseminaari kokoaa yhteen suuren joukon alan huippututkijoita ja globaalin virtuaaliyleisön. Virtuaaliesitykset toteutetaan Porin taidemuseosta.

”Neljäkymmenvuotisjuhliaan viettävä, ainutlaatuinen Porin taidemuseo valittiin esitysten lähetyspaikaksi paitsi mahtavien puitteiden, myös esillä olevan Maire Gullichsenin taidesäätiön juhlanäyttelyn johdosta. Aaltojen ja Gullichsenien yhteistyön saavutukset ovat varmasti kaikille tuttuja. Ja juuri Maire Gullichsenin ansiosta perustettu Porin taidemuseo on rikastuttanut maamme nykytaiteen näyttelykenttää viimeiset neljä vuosikymmentä”, toteaa Jyri Träskelin, Porin kaupungin kulttuuriyksikön päällikkö.

(Ever)green Alvar Aalto -tutkijaseminaarijärjestetään 6.–7.5.2021 kaksipäiväisenä virtuaalitapahtumana. Englanninkielisen tapahtuman kolme pääteemaa avaavat seuraavia aiheita: SUSTAINABILITY - Alvar Aallon arkkitehtuurin kestävät suunnitteluperiaatteet, REFLECTIONS- Aallon tuotannon heijastukset ja vaikutukset arkkitehtuurin globaalilla kentällä sekä RESTORATION ja REUSE- kestävän kehityksen periaatteetAallon rakennusten korjauksissa ja uudiskäytössä.

Pääpuhujina ovat torstaina 6.5. arkkitehtuurin historian tutkimuksen asiantuntijat, arkkitehti Ph.D Antonello Alici Anconasta Italiasta sekä arkkitehti FAIA Gunny Harboe Chicagosta USA:sta. Perjantain pääpuhujina ovat korjausrakentamisen ja restauroinnin palkitut ammattilaiset Suomesta, arkkitehti SAFA Tapani Mustonen ja arkkitehti SAFA Teemu Tuomi. Tapahtumapäivien aikana nähdään n. 30 muuta uutta esitystä eri puolilta maailmaa. Englanninkieliset esitykset soveltuvat, paitsi alan ammattilaisille ja opiskelijoille, myös kaikille Alvar Aallon tuotannosta ja tutkimuksesta kiinnostuneille. Tapahtuman yhteydessä julkaistaan samanniminen, runsaasti kuvitettu englanninkielinen julkaisu, josta on tulossa myös digiversio.

Kansainvälinen Alvar Aalto -tutkijaseminaari järjestetään yhteistyössä Alvar Aalto -akatemian, Porin kaupungin ja muiden kumppanien kesken.

Päivitetty ohjelma ja esiintyjien lista on nyt julkaistu tapahtuman verkkosivulla. Lisätietoa esiintyjistä, aiheista ja oheistapahtumista tulossa kevään aikana.

(Ever)green Alvar Aalto -tutkijaseminaari
Aika/paikka: Virtuaalitapahtuma 6.–7.5.2021
Hinta: Early Bird -liput (à 30 €) ovat myynnissä 31.3.2021 asti, minkä jälkeen lipun hinta on à 50 €
Liput, osallistumisohjeet ja muu lisäinfo: www.alvaraalto.fi/researchersnetworkseminar

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Nina Heikkonen, ohjelmapäällikkö, Alvar Aalto -säätiö
nina.heikkonen@alvaraalto.fi
puh. 044 500 1257

Aila Svenskberg, tiedottaja, toimittaja, Alvar Aalto -säätiö
aila.svenskberg@alvaraalto.fi
puh. 040 659 1930

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alvar Aalto -säätiö
Alvar Aalto -säätiö

JYVÄSKYLÄ ja HELSINKI

040 135 6210https://www.alvaraalto.fi

Alvar Aalto -säätiö toimii paremman arkiympäristön ja muotoilukulttuurin hyväksi lähtökohtanaan Alvar Aallon ja hänen elämäntyönsä humanistiset ja ekologiset arvot. Alvar Aalto -museo, säätiön osana, pitää yllä ja kartuttaa kokoelmiaan ja arkistojaan sekä tuottaa monipuolisia yleisön- ja asiantuntijapalveluita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alvar Aalto -säätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme