Savonlinnan kaupunki

Virtuaalivappu nuorisolle Savonlinnassa

Jaa
Savonlinnan kaupunki ja Lumme Energia järjestävät virtuaalisen vapun nuorille. Tavoitteena on tarjota mielenkiintoista ja monipuolista ohjelmaa ruudun ääressä vappuaattona. Tapahtumaa ovat tukemassa myös SAKKE ry, Ammattiopisto SAMIedu ja BLC.

- Idea tapahtumasta lähti, kun keskustelimme kesän tapahtumista Lumme Energian kanssa. Heitin heille idean virtuaalisesta vapusta ja onneksi Lumme innostui ideasta, kertoo Niina Härkönen Savonlinnan elinkeinopalveluista. Niina toimii osa-aikaisesti kaupungin tapahtumien koordinaattorina ja kehittäjänä.

- Tämä on myös mielenkiintoinen pilotointi ajatellen tätä kesää ja poikkeavaa tilannetta. Kokeillaan, opitaan ja jännitetään, miten onnistutaan ensimmäisellä kerralla. Kokeilu voisi poikia vaikka aikuisille suunnatun virtuaalitapahtuman tai musiikkitapahtumia, mihin myydään lippuja. On tärkeää, että kaupunki ja kaikki toimijat innovoivat nyt uusia ratkaisuja.

- Lumme Energialle on tärkeää olla tukemassa Savonlinnaa erilaisissa tapahtumissa ja varsinkin tällaisissa uusissa avauksissa, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Hannu Laakkonen. - Nuoret ovat tärkeä ryhmä kaupunkien elinvoimaisuudessa ja haluamme tarjota heille tämän vappuohjelman.

Tapahtumaan osallistuu kansallisesti tunnettuja somevaikuttajia. Tv:stäkin tuttu somepersoona Niko Saarinen on jo omassa Instagrammissa hehkuttanut Savonlinnan vappuun osallistumista. Niko on seurattu henkilö monessa eri somekanavassa.

Virtuaalivappuun mukaan on saatu myös savonlinnalaissyntyinen mediapersoona Karoliina Tuominen, joka vaikuttaa niin radiossa, Youtubessa, Instagramissa sekä Tiktokissa. 

Tapahtuma toteutetaan osittain livenä ja osittain ennalta nauhoitettujen ohjelmanumerojen avulla. Illan houstaa paikalliset MC Samppa ja DJ Aerox. Ohjelmaa on rakennettu monipuoliseksi, ja nuoret saavat vinkkejä muun muassa liikuntaan, ruuanlaittoon, opiskeluihin sekä harrastusmahdollisuuksiin. Illan aikana on nuorille lukuisia kilpailuja, joissa on luvassa palkintoja, esimerkiksi lahjakortteja harrastustoimintoihin sekä kahviloihin ja pääpalkintona Samsung-kännykkä.

Tapahtuma streamataan torstaina klo 18 alkaen Itä-Savon netti- ja Facebook-sivujen kautta. Aikataulu, ohjelma ja linkki tapahtumaan julkaistaan lähipäivinä.

Yhteyshenkilöt

- Niina Härkönen, tapahtumakoordinaattori, Savonlinnan elinkeinopalvelut, Savonlinnan kaupunki, puh. 044 417 4996, niina.harkonen@savonlinna.fi

- Hannu Laakkonen, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Lumme Energia Oy, puh. 040 541 4607, hannu.laakkonen@lumme-energia.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan kaupunki lomauttaa 413 henkilöä koronakriisin takia24.4.2020 09:58:57 EEST | Tiedote

Savonlinnan kaupungin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Kaupunginhallitus totesi yhteistoimintaneuvottelutuloksen kokouksessaan 22.4. ja hyväksyi neuvottelussa olleen työnantajan esityksen. Yhteistoimintaneuvottelujen toimenpiteenä lomautetaan 413 henkilöä. Lomautusaika vaihtelee seitsemästä päivästä 11 viikkoon. Lomautukset toteutetaan 20.8.2020 mennessä. Lomautussuunnitelmaan voi tulla muutoksia valmiuslain palvelutuotannon muutoksista johtuen.

Yrjö Laakkosen investointihanke etenee Savonlinnassa – kaavoitus hyväksyttiin1.4.2020 15:46:00 EEST | Tiedote

Kaavoitus mahdollistaa maanomistajan suunnitteleman majoitus- ja kokousmatkailukokonaisuuden rakentamisen. Savonlinnan Oravin Puistoniemi sijoittuu keskeiselle paikalle Heinäveden laivareitin varteen lähelle Linnansaaren kansallispuiston luontomatkailualueita. Kaavahankkeessa on otettu huomioon laadukas historialliseen Oravin kanavakylään sopiva rakentaminen sekä matkailun vaikutukset saimaannorpan suojeluun vieressä sijaitsevassa Linnansaaren kansallispuistossa.