Helsingin yliopisto

Viruksista nanoteknologiaan, lääkeyrteistä lumelääkkeisiin, terveysmaantieteestä taiteen matematiikkaan

Jaa
Toimittajat ovat tervetulleita valtakunnallisille LUMA tiede- ja teknologiapäiville Biomedicum Helsinkiin 5.-6.4.2011. Päivien pääteemana on Ihminen, terveys ja hyvinvointi.

Seitsemännet valtakunnalliset LUMA tiede- ja teknologiapäivät järjestetään 5.-6.4.2011 Helsingin yliopiston Meilahden kampuksella, Biomedicum Helsingissä (Haartmaninkatu 8).

Päivien pääteema on tänä vuonna IHMINEN, TERVEYS JA HYVINVOINTI.

LUMA tiede- ja teknologiapäivät on opettajien koulutustapahtuma; päiville osallistuu niin ala- ja yläkoulujen kuin lukioiden ja ammatillisen koulutuksen opettajia. Ohjelma koostuu lukuisista työpajoista ja pienseminaareista sekä muutamasta pääluennosta; luennoijina ovat muun muassa maailman eturivin aivotutkija, akateemikko, professori Riitta Hari sekä sotarikosten tutkijana tunnetuksi tullut oikeushammaslääkäri, professori Helena Ranta .

Seminaarien ja työpajojen aihekirjo vaihtelee arkipäivän mikrobiologiasta ja virusten elottomasta elämästä taiteen matematiikkaan ja terveysmaantieteeseen. Entä mitä tapahtuu, kun valelääkäri tarjoaa lumelääkettä luulosairaalle ja millainen vaikutus sairauksilla on ollut historian kulkuun? Miten eri-ikäisille koululaisille tulisi puhua ilmastonmuutoksesta? Miksi monella koululaisella on huono suhde matematiikkaan ja mitä tilanteen korjaamiseksi voidaan tehdä? Työpajoissa pääsee myös valmistamaan kultananohiukkasia, puhdistamaan vettä juomakelpoiseksi ja opiskelemaan anatomiaa ja fysiologiaa simulaatiopotilaan avulla.

Toimittajat ovat lämpimästi tervetulleita kuuntelemaan LUMA-päivien luentoja ja osallistumaan seminaareihin ja työpajoihin!

Tietoa tapahtumasta ja päivien ohjelma:
http://www.luma.fi/2011/04/05/luma-tiede-ja-teknologiapaivat-2011 (ohjelma myös liitteenä pdf-muodossa).


Päivien pääjärjestäjinä toimivat valtakunnallinen LUMA-keskus ja Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta.

Lisätietoja:
Tiedottaja Päivi Lehtinen, Helsingin yliopisto
paivi.m.lehtinen@helsinki.fi
Puh. 050 406 2043

Lisätietoa valtakunnallisesta LUMA-keskuksesta ja sen toiminnasta:
http://www.helsinki.fi/luma/index.shtml

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme