Vaasan kaupunki - Vasa stad

Virve Flinkkilä vald till Vasa stads välfärdsdirektör

Dela

PM Virve Flinkkilä har valts till välfärdsdirektör. Hon inleder sitt uppdrag 7.12.2021.

Foto: Virve Flinkkilä
Foto: Virve Flinkkilä

Virve har arbetserfarenhet inom social- och hälsovårdssektorn såväl inom kommunalförvaltningen som på social- och hälsovårdsministeriet. Hon övergår till sitt uppdrag från uppdraget som projektchef för social- och hälsovårdsreformen i Vanda-Kervo.

– Jag tycker det är trevligt att återvända till min hemtrakt i Österbotten efter att ha bott nästan 30 år i huvudstadsregionen. Jag är verkligen glad att få börja jobba på Vasa stad, för jag har en bild av Vasa som en modern arbetsgivare och stad. Ni har gjort ett utmärkt nytt varumärkesarbete, och det är fint att få vara med och tillsammans bygga välfärd för vasaborna, säger nya välfärdsdirektören Virve Flinkkilä glatt.

Välfärdsdirektören är den tjänsteinnehavare som ansvarar för främjandet av stadsbornas hälsa och välfärd

Välfärdsdirektören svarar för stadens kunskapsbaserade ledning inom välfärd, fungerar som föredragande i stadsstyrelsens välfärdssektion och svarar för kommuninvånarkommunikationen i anslutning till välfärden. Vidare är välfärdsdirektören ansvarig tjänsteinnehavare för samordnandet av välfärdssamkommunens funktioner och för samarbetet med välfärdssamkommunen.

Utarbetande och uppföljning av välfärdsplanen och välfärdsberättelsen hör till det som välfärdsdirektören ansvarar för. Hon deltar i upprättandet och uppföljandet av genomförandet av budgetplanen. Hon bereder och fungerar som föredragande i fråga om verksamhetsunderstöd för främjande av välfärd och hälsa inom organisationer och föreningar samt bereder och föredrar ärenden som ansluter sig till användningen av social- och hälsosektorns fonder för välfärdssektionen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Virve Flinkkilä
Foto: Virve Flinkkilä
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum