Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vissa lokaltrafiklinjer dras in under sportlovsveckan

Dela

Vissa kollektivtrafiklinjer i Vasa dras in under sportlovsveckan 1.3–7.3.2021. Till följd av coronapandemin var passagerarmängderna inom kollektivtrafiken cirka 40 % lägre än under 2019. Vanligtvis minskar passagerarmängderna ytterligare under skolornas lov.

Ändringen gäller linjerna 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8 och 9. Rutten för linjerna 7 och 9 går under denna period via Dammbrunnsgården. Sportlovsveckans tidtabeller och rutter finns här.

Wasa Citybus Ab agerar enligt de anvisningar som Institutet för hälsa och välfärd gett för att förhindra spridningen av coronaviruset, och busschaufförerna övergår mycket snabbt i karantän om de har blivit exponerade för smitta. Av denna anledning har övertidsbelastningen varit stor bland de anställda.

Under undantagsförhållandena har många busschaufförer inte hunnit ta ut sina semestrar, och chaufförernas kapacitet att sköta vintertrafiktidtabellerna har varit på bristningsgränsen. Genom att under en vecka övergå till undantagstidtabeller försöker man lindra chaufförernas övertidsbelastning till följd av pandemin och i fortsättningen säkerställa en sådan basservicenivå inom kollektivtrafiken som motsvarar efterfrågan.

Nyckelord

Kontakter

Kollektivtrafikplanerare Anastassia Backlund, Tfn.+358405788499, anastassia.backlund@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum