Kymenlaakson Sähköverkko Oy

Voimajohtotyöt sulkevat veneliikenteen Kotkan Huumanhaarassa ja Huumanpohjassa ajoittain 31.8.–3.9.

Jaa
Eltel Networks Oy suorittaa voimajohdon muutostöitä 31.8.–3.9.2022 välisenä aikana Kotkan Jumalniemessä. Muutostyöt ovat osa MM Kotkamills -tehtaan ja Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n Kotka-Kyminlinna 110kV -voimalinjan saneerausurakkaa.

Kehotamme välttämään vesillä liikkumista Huumanhaaran ja Huumanpohjan vesistössä 31.8.–3.9.2022 (ks. liitekartta). Muutostöiden aikana vesiliikenne Huumanhaarassa ja Huumanpohjasta Sunilanlahteen on ajoittain suljettu. Päivittäinen työaika kohteessa on klo 719.

Lisätietoja saa työkohteen yhteyshenkilöiltä

Työmaapäällikkö Jorma Välimäki, p. 040 311 3635

Projektipäällikkö Niko Ollikainen, p. 040 311 2977

Taustatiedot voimajohtouudistuksesta

Kymenlaakson Sähköverkko ja MM Kotkamills uusivat voimajohdon yhteisinvestoinnilla

Kyminlinnasta Kotkansaarelle kulkeva 110 kV voimajohto uusitaan vuoden 2022 aikana. Nykyinen voimajohto on rakennettu vuonna 1951, ja se on Kymenlaakson Sähköverkon ja MM Kotkamills -tehtaan yhteisomistuksessa.Yhteisinvestointina uusittava voimajohto varmentaa sekä Kotkan keskusta-alueen että MM Kotkamills -tehtaan sähkönjakelua.

Voimajohto uusitaan sekä ikänsä että sijaintinsa vuoksi. Nykyisellä voimajohtoreitillä huoltotoimenpiteet ovat paikoitellen erittäin hankalia pehmeän maaston vuoksi, ja onkin todettu järkeväksi lähteä siirtämään johto uudelle reitille ja helpommin huollettavalle alueelle, kertoo Kymenlaakson Sähköverkon Tuomo Hakkarainen. Linjaus on suunniteltu yhteistyössä Kotkan kaupungin, MM Kotkamills -tehtaan ja Kymenlaakson Sähköverkon kanssa ja sillä on mm. ELY-keskuksen hyväksyntä. Urakoitsijana hankkeessa toimii Eltel Networks Oy.

Uusi voimajohto kytketään käyttöön MM Kotkamills -tehtaan huoltoseisokin aikana syyskuussa 2022. Vanhojen pylväiden lopulliset purkutyöt toteutetaan viimeistään talvella 2023. Rakentamisessa on huomioitu läheinen luonnonsuojelualue, sitä koskevat säädökset ja mm. lintujen pesintäajat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kymenlaakson Sähköverkko Oy
Kymenlaakson Sähköverkko Oy
Yhdystie 7
47200 Elimäki

Vaihde 05 77801https://www.ksoy.fi/sahkoverkko

Kymenlaakson Sähköverkko Oy harjoittaa verkkoliiketoimintaa neljän maakunnan alueella Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Päijät-Hämeessä sekä Uudellamaalla.  Sähköverkomme on yli 13 000 kilometrin pituinen ja toimitamme sähköä koteihin ja yrityksiin yli 100 000 asiakkaalle. Tavoitteenamme on turvata häiriötön sähkönjakelu vuoden jokaisena päivänä. Sähköverkkoa kehitetään jatkuvasti entistä paremmaksi ja investoimme vuosittain noin 15 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen ja uudistamiseen.

Kymenlaakson Sähköverkko Oy on Kymenlaakson Sähkö Oy:n kokonaan omistama tytäryhtiö. Konsernissamme työskentelee noin 60 asiantuntijaa. Toimipisteemme sijaitsevat Kouvolan Elimäellä ja Kotkassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson Sähköverkko Oy

Kymenlaakson Sähköverkko uudistaa sähkön mittausta17.1.2023 10:00:17 EET | Tiedote

Kymenlaakson Sähköverkko Oy on solminut yhteistyösopimuksen kotimaisen Aidon Oy:n kanssa uusien älykkäiden sähkömittarien hankinnasta, tiedonsiirtopalvelusta ja asennuksesta. Lisäksi Aidon toimittaa Kymenlaakson Sähköverkolle energiamittauksen ja mittaustiedonhallinnan kymmenen vuoden ajan. Kymenlaakson Sähköverkko uudistaa hankkeessa noin 100 000 sähkömittaria ja hankinnan arvo on noin 17 miljoonaa euroa.

Kymenlaakson Sähköverkko on varautunut mahdollisiin sähköpulatilanteisiin9.9.2022 11:17:19 EEST | Tiedote

Sähköpula syntyy, kun sähkön tuotanto ja tuonti eivät riitä kattamaan sähkön kulutusta. Tilanne on Suomessa edelleen epätodennäköinen, mutta siihen on varauduttu sekä valtakunnallisesti että paikallisten verkkoyhtiöiden toimesta. Sähköpula on aina valtakunnallinen häiriötilanne, jossa kantaverkkoyhtiö Fingrid hallinnoi tilannetta valtakunnan tasolla ja ohjeistaa jakeluverkkoyhtiöitä toteuttamaan paikallisia sähkökatkoja.

Uusi tekniikka sähkönjakelussa parantaa sähkön laatua ja vähentää sähkökatkoja23.6.2022 12:36:22 EEST | Tiedote

Kymenlaakson Sähköverkko on ottanut ensimmäisten energiayhtiöiden joukossa käyttöön uutta tasasähköön perustuvaa tekniikkaa sähkönjakelussa. Asiakkaan näkökulmasta sähkön laatu paranee ja sähkökatkot vähenevät, ja verkkoyhtiön kannalta ”LVDC” (low voltage direct current) -teknologia tuo uuden mielenkiintoisen vaihtoehdon etenkin haja-asutusalueiden sähköverkkojen saneeraukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme