Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Von Hertzen Brothersilta uusi albumi maaliskuussa – Red Alert in the Blue Forest soi radikaalisti uutta, vähän lainattua ja paljon sinistä

Jaa
Von Hertzen Brothers julkaisee uuden albuminsa Red Alert in the Blue Forest 18. maaliskuuta 2022. Bändi juhlii tuplalevyä laajalla 26. maaliskuuta alkavalla kotimaan kiertueella ja myöhemmin keväällä julkaistavilla Euroopan keikoilla. Levyn ja kiertueen lippujen ennakkomyynti alkaa 15. joulukuuta. Mikko, Kie ja Jonne von Hertzenin lisäksi bändissä soittavat rumpali Sami Kuoppamäki ja kosketinsoittaja Robert Engstrand.

Tinkimättömästä laadustaan tunnettu Von Hertzen Brothers ylittää uudella albumillaan taiteelliset ja musiikkigenrerajat  – ja yllättää, ehkä bändin itsensäkin. Lopputulos on maanläheinen, ilmava ja orgaaninen; puu voittaa raudan. Levy johdattaa tunnelmaan ja tilaan, jonne kuulija huomaa kaipaavansa aina uudelleen.

Mikko von Hertzen avaa albumin taustoja:

”Levy on ikään kuin kolmen artistin yhteinen taidenäyttely, jossa useimpien teosten tarinat sijoittuvat kuvitteelliseen mielemme maisemaan, siniseen metsään. Olemme itse pääosissa ja tarkastelemme muuttuvaa maailmaa omasta perspektiivistämme, koettaen kuitenkin samalla saada otetta aikamme yhteisistä päällevyöryvistä kysymyksistä: Miten saamme maailman takaisin harmonisempaan tilaan? Miten löydämme henkilökohtaisen rauhan kaiken tämän ristiriitaisuuden ja menetyksen keskellä? Kuinka taiteemme saisi oikeutuksen olla merkityksellisellä tavalla osa tätä vallitsevaa kestävän kehityksen suuntaa ja ideologiaa?Nämä kysymykset ja aiheet ovat väistämättä keskiössä uuden levymme teoksissa.”

Von Hertzen Brothersin monipuolinen tuotanto on ollut aina määritelmiä pakenevaa, silti bändistä on vuosien saatossa kasvanut yksi Suomen suurimmista ja rakastetuimmista yhtyeistä sekä tunnetuimmista myös ulkomailla. Siinä se on onnistunut olemalla oma itsensä, luottamalla musiikkiinsa, lokerointiyrityksistä huolimatta. 

Red Alert in the Blue Forest -tupla-albumi kirkastaa bändin nykyolemuksen. Se maalaa harmonisin värein tarinoita ajastamme, rakkaudesta, luopumisesta, ekoahdistuksesta, ikuisen etsijän tragediasta, kaikin aistein koettavan lämmön ja toivonkin kautta. Levy ottaa myös lempeästi mutta tiukasti kantaa aikamme kyltymättömyyteen, maailman luonnonvarojen ja ihmisen itsensä loppuun palamisen kohtalokkaisiin seurauksiin. 

Levyn ensimmäinen seitsemänminuuttinen single, 20-vuotisjuhlakeikoillakin livenä kuultu eeppinen All of a Sudden, You’re Gone julkaistaan tammikuussa 2022.

Red Alert in the Blue Forest -tupla-albumin biisilista:

1 - Day Of Reckoning

2 - Blue Forest

3 - The Promise

4 - All of a Sudden, You’re Gone

5 - Peace Patrol

6 - Pirates of the Raseborgian

7 - Anil

8 - Elbowed

9 - Northern Lights

10 - Söderskär

11 - Disappear There

Albumin ennakkomyynti alkaa keskiviikkona 15. joulukuuta kello 10.00. Tilattavissa on erilaisia albumipaketteja, mukana on muun muassa 1000 kappaleen rajoitettu painos punaisella ja sinisellä vinyylillä. Spesiaalituplavinyyliä ei paineta enää painoksen loppuessa lisää.

Red Alert Tour -kiertueen Suomen kaupungit, paikat ja päivämäärät:

26.03.22 ESPOO Tapiolasali

01.04.22 LAPPEENRANTA Nuijamies

02.04.22 KOUVOLA House Of Rock

08.04.22 TAMPERE Olympia

09.04.22 VAASA WsArena

14.04.22 JYVÄSKYLÄ Lutakko

15.04.22 JOENSUU Kerubi

16.04.22 KUOPIO Sawohouse Underground

22.04.22 HELSINKI Tavastia

29.04.22 TURKU Teatro

Kiertueen lipunmyyntilinkit, albumin sekä albumipakettien myyntilinkit ja lisätiedot: http://www.vonhertzenbrothers.com/

https://www.facebook.com/vonhertzenbrothersofficial

https://www.instagram.com/vonhertzenbrothers/

https://www.youtube.com/vonhertzenbrothers

https://twitter.com/vonhertzenbros

Keikkamyynti:

Ari Koskinen ari@fullsteam.fi ja Toni Ritonen toni@fullsteam.fi

Promokuvat:

https://www.fullsteam.fi/fi/press/von-hertzen-brothers

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kirstinkatu 3 B 27
00530 Helsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Säveltäjä Cecilia Damströmin uutuusteoksilla keväällä 2023 jopa neljä maailmankantaesitystä1.2.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Viime vuonna ensimmäisenä taidemusiikkia edustavana naisena Teosto-palkinnon voittaneen Cecilia Damströmin kevät 2023 on kiireisen tuottelias: luvassa on jopa neljän teoksen maailmankantaesitykset. Lisäksi Damströmin Teosto-palkittu sävellys ICE saa Saksan ensiesityksensä 17. toukokuuta Bambergin Sinfoniaorkesterin esittämänä, kapellimestari Ruth Reinhardtin johdolla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme