VR-Yhtymä Oyj

VR lisäsi kesäksi junayhteyksiä ja pyöräpaikkoja Turun seudulle – vilkas pyörämatkailun sesonki edessä

Jaa
Kesää kohti vilkastuneen kysynnän ansiosta VR on lisännyt kuusi uutta junavuoroa Kupittaan ja Helsingin välille ja kasvattaa kesäksi myös pyöräpaikkojen määrää. Väyläviraston ratatyöt Turun ja Kupittaan välillä jatkuvat, ja aiheuttavat kesän aikana muutamia poikkeusjärjestelyitä myös Tampereen ja Turun välisille junille. Kesä on Turun seudulla vilkasta pyöräilysesonkia, ja VR ja Pyöräliitto neuvovat lomailijoita jouhevan matkaketjun suunnittelussa.

VR on lisännyt Kupittaan aseman ja Helsingin välille useita uusia junavuoroja. Lisäykset tulivat liikenteeseen 26.3. alkaen. Väyläviraston ratahankkeen vuoksi junat eivät pääse liikennöimään Helsingin suunnasta Turun asemalle saakka, vaan tilapäisenä pääteasemana toimii Kupittaa vuoden 2024 loppuun saakka.

”Olemme iloisia siitä, että Turun yhteyksiin vaikuttavasta ratatyöstä huolimatta junamatkojen kysyntä Helsingin ja Kupittaan välillä on pysynyt hyvällä tasolla ja pystyimme kasvattamaan vuorojen määrää niin arkisin kuin viikonloppuisinkin”, toteaa VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen.

Lista uusista vuoroista:

  • ma–to klo 12.36–14.25 Helsinki–Kupittaa (Turku)
  • ma–to klo 13.31–15.23 Kupittaa (Turku)–Helsinki
  • lauantaisin klo 14.36–16.25 Helsinki–Kupittaa (Turku)
  • lauantaisin klo 14.31–16.23 Kupittaa (Turku)–Helsinki
  • sunnuntaisin klo 15.36–17.25 Helsinki–Kupittaa (Turku)
  • sunnuntaisin klo 18.31–20.23 Kupittaa (Turku)–Helsinki

Ratatöiden vuoksi VR korvaa kesän aikana muutamina yksittäisinä päivinä busseilla myös Turun ja Tampereen välisiä junavuoroja joko kokonaan tai osan matkasta. Lisäksi Helsingin suunnasta tuleville VR tarjoaa korvaavan bussiyhteyden Kupittaalta Turun satamaan. Pyörän kanssa matkustavien on hyvä huomioida, että korvaavassa bussissa ei voi kuljettaa pyörää. Junien ja laivojen aikataulut on kuitenkin yhteensovitettu niin, että Kupittaan asemalta ehtii reittioppaan aikataulujen mukaisesti siirtyä satamaan myös pyöräilemällä. 

Junien korvaavat bussiyhteydet ja niiden aikataulut näkyvät VR:n matkahaussa jo lippua ostaessa.  Tarkempaa tietoa korvaavista bussiyhteyksistä ja bussien lähtöpaikoista löytyy osoitteesta www.vr.fi/korvaavat-bussit

Junalla hiilineutraalisti kesän pyörämatkakohteisiin

Kesä on perinteisesti vilkasta pyörämatkailun sesonkia Turun seudulla, joka on suosittu lähtöpaikka pyöräretkelle saaristoon tai laivalla Ahvenanmaalle. VR on lisännyt osaan Helsinki–Kupittaa-reitin junista kesäksi yöjunista tuttuja pyörä- ja tavaravaunuja, jolloin junassa voi parhaimmillaan olla jopa 13 pyöräpaikkaa.

“Pitkänä ja luonnoltaan monipuolisena maana Suomi on pyörämatkailijan aarreaitta. Pyörämatkailun hienous on siinä, että se sopii lähes kaikille, eikä siihen tarvitse kalliita varusteita tai huippukuntoa. Pyörämatka voi onnistua jopa ilman omaa pyörää, sillä monissa kaupungeissa matkan rautatieasemalle voi taittaa kaupunkipyörällä, ja määränpäässä nähtävyyksiin voi tutustua kohdekaupungin omilla kaupunkipyörillä”, sanoo Pyörämatkailukeskuksen koordinaattori Heli Laukkanen.


Reitti- ja kohdeinspiraatiota sekä vinkkejä pyöräilymatkan suunnitteluun löytyy Bikeland.fi-sivustolta. Suosikkikohteet eri puolilta Suomea voi yhdistää näppärästi yhdeksi seikkailuksi VR:n lomalipulla, jolla voi junailla rajattomasti ympäri Suomea valitsemansa voimassaoloajan sisällä.

Yhteyshenkilöt

VR:n media desk

Viestintäyksikkömme palvelee mediaa puhelinnumerossa 029 434 7123 ja sähköpostiosoitteessa viestinta@vr.fi. Olemme tavoitettavissa toimistoaikana. Arki-iltaisin klo 16 jälkeen, arkipyhinä ja viikonloppuisin palvelemme mediaa akuuteissa häiriötilanteissa.

Puh:029 434 7123viestinta@vr.fi

Tietoja julkaisijasta

VR-Yhtymä Oyj
VR-Yhtymä Oyj
Radiokatu 3
00240 Helsinki

029 4343https://www.vrgroup.fi

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2022 kyydissämme tehtiin 194,2 miljoonaa matkaa ja kuljetimme 34,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 107,0 miljoonaa euroa ja työllistimme noin 9 000 rautaista ammattilaista. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VR-Yhtymä Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme