VR-Yhtymä Oyj

VR:n kivimiehet kannustavat Käärijää viisuvoittoon vihreissä boleroissa

Jaa
VR:n kivimiehet käynnistävät Euroviisu-viikon näyttävästi asussa, joka on viime viikkoina muodostunut ilmiöksi. Käärijän Euroviisu-esiintymisasua mukaileviin vihreisiin boleroihin sonnustautuneet kivimiehet kannustavat nyt näyttävästi Suomea kohti viisuvoittoa.
Kivimiehet Käärijä-asuissaan.
Kivimiehet Käärijä-asuissaan.

Helsingin päärautatieaseman sisäänkäyntiä vartioivat ikoniset kivimiehet ovat tulleet tunnetuiksi tempauksistaan, joissa ne elävät mukana ajankohtaisissa tapahtumissa.

Olemme kivimiesten kanssa viime vuosina kannustaneet Suomen urheilumaajoukkueita isojen kisojen edessä, mutta kivimiehet ovat myös kulttuurin ystäviä. Käärijä on jo nyt yltänyt show’llaan Euroviisujen kansainvälisten ennakkosuosikkien joukkoon ja ansaitsee ehdottomasti kivimiesten kannustuksen näyttävästi Helsingin keskustan sydämessä”, iloitsee kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilä.

Kivimiesten viisuasut mukailevat Käärijän esiintymisasua, jonka on suunnitellut Teemu Muurimäki. Aivan esikuvalleen uskollisia kivimiesten asusteet eivät silti ole, vaan niiden suunnittelussa on jo mittakaavasyistä otettu myös taiteellisia vapauksia. Yhteensä neljään boleroon on käytetty yli 50 metriä vihreää kangasta.

Kivimiehet kannustavat Käärijää koko viisuviikon ajan. Euroviisujen ensimmäinen semifinaali, jossa Käärijäkin kilpailee, järjestetään tiistaina 9.5. ja finaalilähetys on lauantaina 13.5.

Kivimiehet harkitsevat tarkasti kannanottojaan

Kuvanveistäjä Emil Wikströmin luomat lähes 110-vuotiaat Lyhdynkantajat ovat tulleet tunnetuiksi muun muassa seikkaillessaan VR:n mainoksissa. Viimeisimpänä kivimiehet ovat kannustaneet suomalaisia kasvomaskin käyttöön koronapandemian ollessa kiivaimmillaan ja näyttäneet esimerkkiä rokotelaastareilla vuoden 2022 keväällä.

Olemme kivimiesten kanssa todella harkitsevaisia siinä, millaisiin tempauksiin ryhdymme. Kivimiehet kohtaavat päivittäin yli 200 000 päärautatieaseman kävijää ja lukuisia ohikulkijoita. Niiden suuren näkyvyyden vuoksi tempauksen pitää aina olla idealtaan ajankohtainen ja sellainen, johon laaja yleisö voi samaistua ja ihastua”, Tyynilä toteaa.

Kivimiesten vihreät asut ovat samalla muistutus vastuullisista valinnoista.

Kuka tietää, ehkä tällä kertaa kivimiehet pääsevät lauantaina juhlimaan Suomen viisuvoittoa yhdessä helsinkiläisten kanssa. Käärijän vihreään pukeutuessaan ne muistuttavat myös artistin uuden kappaleen myötä, että luonto kiittää, kun auto jää.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

VR:n media desk

Viestintäyksikkömme palvelee mediaa puhelinnumerossa 029 434 7123 ja sähköpostiosoitteessa viestinta@vr.fi. Olemme tavoitettavissa toimistoaikana. Arki-iltaisin klo 16 jälkeen, arkipyhinä ja viikonloppuisin palvelemme mediaa akuuteissa häiriötilanteissa.

Puh:029 434 7123viestinta@vr.fi

Kuvat

Kivimiehet Käärijä-asuissaan.
Kivimiehet Käärijä-asuissaan.
Lataa
Kivimiehet pukeutuvat.
Kivimiehet pukeutuvat.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

VR-Yhtymä Oyj
VR-Yhtymä Oyj
Radiokatu 3
00240 Helsinki

029 4343https://www.vrgroup.fi

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista, vankalla 160 vuoden kokemuksella. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys.

Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa. Vuonna 2022 kyydissämme tehtiin 194,2 miljoonaa matkaa. Kotimaassa toimimme teollisuuden tukijalkana; vuonna 2022 kuljetimme 34,4 miljoonaa tonnia tavaraa.

Samalla kun pidämme yhteiskunnan liikkeessä, lisäämme hyvinvointia. Kasvattamalla sähköisen raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota viemme kohti hiilineutraalia huomista.

Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 1 107,0 miljoonaa euroa ja palveluksessamme työskenteli noin 9 000 rautaista ammattilaista.

Olemme yhteisellä matkalla maailman parhaaksi – tämä on visiomme ja toimintamme tarkoitus. Mitä paremmin me onnistumme, sitä enemmän koko yhteiskunta hyötyy. Lisätietoja: www.vrgroup.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VR-Yhtymä Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme