VTV Valtiontalouden tarkastusvirasto

VTV korjaa eduskunnan teettämän erityistarkastusraportin kirjauksia

Jaa

Eduskunta teetti erityistarkastuksen Valtiontalouden tarkastusviraston hankinnoista ja johdon matkustuksesta vuosina 2020–2021. Tarkastuksen toteutti huhtikuun aikana BDO ja tarkastusraportti julkaistiin 29.4. VTV on antanut tänään raportista lausuntonsa eduskunnan tarkastusvaliokunnalle.

Erityistarkastuksen raportissa todetaan, että kaikki tarkastetut laskut on VTV:ssä käsitelty oikein ja määriteltyjen valtuuksien mukaisesti. Myös hankintapäätökset on tehty hankintavaltuuksiin perustuen.

Raportissa on tuotu esiin tarkastushavaintoja, jotka tarkastusvirasto ottaa huomioon ja ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin. Esimerkiksi hankintaohjeistusta tarkennetaan ja hankintojen koordinaatiota keskitetään.

Raportin pohjalta on uutisoitu yksittäisiä raportointihavaintoja, jotka ovat olleet virheellisiä. VTV on käynyt raportin kirjaukset läpi ja korjaa seuraavia asioita.

  • Kaikki erityistarkastuksen kohteena olleet matkalaskut on lähetty hyväksyttäväksi matkustusohjeen mukaisesti viimeistään kahden kuukauden kuluttua matkasta. Raportissa mainittiin, että yksi matkalasku olisi hyväksytty yli vuoden matkan jälkeen. Kyse oli koronaepidemian vuoksi peruuntuneen lennon hyvityksen käsittelystä. Raportissa todettiin puutteita pääjohtajan matkasuunnitelmien laadussa. Tähän tullaan VTV:ssä kiinnittämään huomiota.
  • Raportissa todettiin, etteivät viraston virka-auton pesut täsmänneet ajopäiväkirjaan. Virka-auto pesetetään viraston parkkihallin yhteydessä olevassa autopesupisteessä, eikä siirtymisestä tehdä merkintää ajopäiväkirjaan. Auton pesettämisestä huolehtivat virastomestarit, eikä pesuja ei ole maksettu pääjohtajan maksuaikakortilla, kuten tarkastusraportista voi ymmärtää.
  • Merkkipäivä- ja sidosryhmälahjojen seurantaluettelosta puuttui raportin mukaan yksi esine. Esine on kuitenkin asianmukaisesti varastossa.
  • Raportissa mainittiin, että pääjohtaja on tehnyt yhden lyhyen meno-paluulennon business-luokassa. Matkakokonaisuus on matkatoimiston mukaan kirjattu business-lentona, koska lyhyt lento liittyi mannertenväliseen lentoon.

Nämä kommentit sisältyvät VTV:n antamaan lausuntoon, joka tulee julkiseksi, kun tarkastusvaliokunnan selvitys Valtiontalouden tarkastusviraston taloudenhoidosta valmistuu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

VTV Valtiontalouden tarkastusvirasto
VTV Valtiontalouden tarkastusvirasto
Porkkalankatu 1, PL 1119
00101 Helsinki

09 4321http://www.vtv.fi

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) on eduskunnan yhteydessä toimiva ylin kansallinen tarkastusviranomainen, joka tarkastaa valtion taloudenhoitoa ja omaisuuden hallintaa sekä valvoo puolue- ja vaalirahoitusta. Tarkastustyöllä virasto varmistaa, että valtion varoja käytetään eduskunnan päättämiin kohteisiin lakia noudattaen ja järkevästi.

Statens revisionsverk (VTV) finns i anknytning till riksdagen och är den högsta externa revisorn, som reviderar skötseln av statsfinanser, övervakar finanspoltiken och utövar tillsyn över parti- och valfinansieringen. Med oberoende revisionsarbetet säkerställer verket att statens medel används för av riksdagen beslutade ändamål på ett lagenligt och ändamålsenligt sätt och att finanspolitiken utövas på ett hållbart sätt.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VTV Valtiontalouden tarkastusvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme