AVEK

Vuoden 2021 AVEK-palkitun valitsee Venetsian elokuvajuhlien asiantuntija Paolo Bertolin

Jaa

Venetsian elokuvajuhlilla ohjelmistokuraattorina toimiva italialainen Paolo Bertolin valitsee vuoden 2021 AVEK-palkinnon saajan ennalta laaditun ehdokaslistan perusteella. Suomen merkittävin mediataiteen palkinto jaetaan 30. syyskuuta.

Paolo Bertolin (Kuva: Andrejs Strokins)
Paolo Bertolin (Kuva: Andrejs Strokins)

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEKin jakama AVEK-palkinto on merkittävin mediataiteen tunnustus Suomessa. Vuosittain jaettava palkinto on 15 000 euron suuruinen. Tänä vuonna palkinnon saajan valitsee kansainvälisesti merkittävä elokuvakuraattori, kriitikko ja tuottaja Paolo Bertolin. Aiemmin palkinnonsaajan on valinnut kotimaisista asiantuntijoista koostuva raati.

”Koronapandemian aikana taiteilijoiden mahdollisuudet matkustaa ja tavata kuraattoreita erilaisilla kansainvälisillä festivaaleilla ovat vähentyneet. Haluamme antaa joukolle hienoja suomalaisia taiteilijoita mahdollisuuden tulla kansainvälisesti nähdyksi”, kertoo AVEKin johtaja Ulla Simonen.

Bertolin valitsee AVEK-palkitun ehdokaslistan perusteella. Lista on koottu AVEKin tukemista taiteilijoista asiantuntijoiden antamien ehdotusten pohjalta.

“AVEK-palkinnon yhden hengen raatina toimiminen on minulle suuri kunnia. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan ehdokkaisiin ja heidän teoksiinsa sekä oppimaan lisää suomalaisesta mediataiteesta”, sanoo Bertolin.

Tällä hetkellä Bertolin työskentelee osana Venetsian elokuvajuhlien ohjelmiston valintakomiteaa. Bertolinilla on pitkä kokemus elokuvien tuottajana, kriitikkona ja journalistina sekä kansainvälisten elokuvafestivaalien parissa. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Cannesin elokuvajuhlien Cannes’ Directors’ Fortnight -ohjelmiston valintakomiteassa.

AVEK-palkinto voidaan myöntää mediataiteen tai muun audiovisuaalisen kulttuurin piirissä toimivalle tekijälle tai ryhmälle. Palkinnon ovat saaneet aiemmin muun muassa taiteilija Jenna Sutela (2020), kuvataiteilija Anna Estarriola (2015), kuvataiteilija Jani Ruscica (2010) ja taiteilija Adel Abidin (2007). Seuraava palkinnonsaaja julkistetaan 30.9.2021.

Paolo Bertolinin haastattelupyynnöt AVEKin johtaja Ulla Simosen kautta (yhteystiedot lisätiedoissa).

Paolo Bertolin on ohjelmistokuraattori, kriitikko ja tuottaja sekä Venetsian elokuvajuhlien valintakomitean jäsen vuodesta 2008 alkaen. Vuosina 2019 ja 2020 hän oli Cannesin Directors’ Fortnight ‑tapahtuman valintakomiteassa. Vuodesta 2016 alkaen hän on toiminut Locarno Open Doors ‑tapahtuman taiteellisena konsulttina. Hänen työhistoriansa kattaa myös useita muita festivaaleja ja laitoksia, kuten Rotterdamin kansainvälisen elokuvafestivaalin ja Dohan elokuvainstituutin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Paolo Bertolin (Kuva: Andrejs Strokins)
Paolo Bertolin (Kuva: Andrejs Strokins)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

AVEK
AVEK
Hietaniemenkatu 2
00100 HELSINKI

09 4315 2350https://www.kopiosto.fi/avek/

AVEK tukee monimuotoista kotimaista audiovisuaalista kulttuuria tekijänoikeusvaroin. Tuellamme syntyy uusia dokumenttielokuvia, animaatioita ja lyhytelokuvia sekä mediataideteoksia. Toimimme osana tekijänoikeusjärjestö Kopiostoa. Varamme ovat pääasiassa peräisin valtion budjetista saatavasta yksityisen kopioinnin hyvityksestä.
www.kopiosto.fi/avek

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta AVEK

Luovien alojen tuki puolittui: kulttuurisisältöjen ja -innovaatioiden DigiDemo- ja CreaDemo-tuet uhattuna22.2.2021 08:33:41 EET | Tiedote

AVEKin jakamat DigiDemo- ja CreaDemo-tuet luoville aloille puolittuvat vuonna 2021. Lähes 20 vuoden ajan jaetut tuet ovat opetus- ja kulttuuriministeriön erityismäärärahaa, jonka lähteenä on pelitoiminnan voittovarat. AVEKin tuotekehitystuella alkuun ovat päässeet mm. Supercell, Gigglebug Entertainment, Arilyn ja Oikiat Designin Vaatelaastari. Raju pudotus tuen määrässä on uusi isku luoville aloille ja uhkaa alan uudistumista ja innovointia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme