MessukeskusMessukeskus

Vuoden 2021 gluteenittomaksi tuotteeksi valittiin Moilas Gluten-Free Tumma Pyöreä; Iloiset Ässät Oy palkittiin Vuoden 2021 gluteenittomana yrityksenä

Jaa

Keliakialiitto on valinnut Vuoden 2021 gluteenittomaksi tuotteeksi Moilas Gluten-Free Tumma Pyöreä -palaleivän. Kunniamaininnan sai Valio Jäätelöfabriikki-tuutit. Vuoden 2021 gluteeniton yritys -tunnustuksen on puolestaan saanut Iloiset Ässät Oy. Kunniamaininnan sai Restaurant Aurora Holidays Utsjoelta. Tunnustukset jaettiin Lautasella 2022 -erityisruokavaliomessuilla Helsingin Messukeskuksessa lauantaina 9.4.

Vuoden 2021 gluteeniton tuote -logo
Vuoden 2021 gluteeniton tuote -logo

Keliakialiiton Vuoden 2021 gluteeniton tuote -tunnustuksen on saanut Moilas Gluten-Free Tumma Pyöreä. Palkinto jaetaan vuoden aikana erityisen paljon ilahduttaneelle gluteenittomalle tuotteelle. Ehdotuksia palkinnon saajaksi voivat tehdä sekä kuluttajat että yritykset. Lopullisen valinnan tekee kilpailuraati.

- Moilas Gluten-Free Tumma Pyöreä -palaleipä sai eniten kuluttajien ehdotuksia. Tuotetta ehdottaneet kehuivat leivän makua, joka muistuttaa hyvin paljon perinteistä ruisleipää, kuvailee kilpailuraadin puolesta markkinoinnin asiantuntija Marjo Jokinen Keliakialiitosta.

Yksi ehdotuksen tehnyt kommentoi: “Täydellinen eväsleipä. Ainoa miinus on, että kolmen leivän pussi tyhjenee liian nopeasti.”

Tumma pyöreä sopii kuluttajien ja raadin mielestä hyvin eväsleiväksi ja maistuu herkulliselta paahtamattakin. Tuote on runsaskuituinen ja suolaa siinä on vain 1 g / 100g. Moilas Gluten-Free Tumma Pyöreä -leivällä on Keliakialiiton myöntämä Gluteenittoman tuotteen merkki.

Vuoden gluteenittoman tuotteen valintakriteereinä ovat muun muassa maku, saatavuus, monipuolinen käytettävyys, uutuusarvo, ravitsemuksellisuus ja hinta. Tunnustuksen saajaksi tuli tänä vuonna ehdotuksia 17 eri tuotteesta. Edellytyksenä on, että tuote on tullut markkinoille edellisen valinnan jälkeen. Vuoden 2020 gluteeniton tuote palkittiin helmikuussa 2021.

Keliakialiiton puheenjohtaja Sari Tanus on ilahtunut siitä, että gluteenitonta ruokavaliota noudattaville tulee yhä enemmän uusia tuotteita.

- Ensimmäinen Vuoden gluteeniton tunnustus myönnettiin vuonna 2001. Vuosien aikana tuotevalikoima, tuotteiden laatu ja saatavuus ovat kehittyneet huomattavasti, Tanus toteaa.

Raati jakoi Vuoden 2021 gluteeniton tuote -kilpailussa myös kunniamaininnan. Sen sai Valio Jäätelöfabriikki -tuutit.

- Tuutin vohveli on ihanan rapeaa ja jäätelö aitoa kermajäätelöä. Vihdoin kaikille voi ostaa samanlaisia jäätelöitä eikä gluteenitonta ruokavaliota noudattava joudu tyytymään erilaiseen jäätelöön kuin muut. Lisäksi tuotteen saatavuus on erinomainen koko maassa, Jokinen kuvaa.

Valio Jäätelöfabriikki -tuutteja on viittä eri makua.

 

Gluteenitonta grilliruokaa

Keliakialiiton Vuoden 2021 gluteeniton yritys -tunnustuksella palkittiin Iloiset Ässät Oy. Yritys myy pikaruokaa grilliautosta myös niille, jotka eivät normaalisti voi grilliruokaa syödä erityisruokavalionsa vuoksi. Iloisten Ässien valikoimiin kuuluu gluteenittomia, maidottomia, munattomia ja vegaanisia grillituotteita.

- Iloisten Ässien konsepti on uusi ja innovatiivinen. Grilliauto kiertää eri puolilla Suomea esimerkiksi markkinoilla ja festareilla, joten saatavuus on hyvä. Auton voi myös tilata omiin juhliin. Iloisia Ässiä ehdottaneet kehuivat yrittäjien palveluasennetta, Jokinen kertoo.

Vuoden gluteeniton yritys / palvelu -kilpailussa kiinnitetään huomiota muun muassa asiakaspalveluun, tuotteiden laatuun ja yrityksen tuotekehittelyyn, saatavuuteen, tuotevalikoimaan ja -turvallisuuteen.

Kunniamaininnan raati antoi Utsjoella toimivalle Restaurant Aurora Holidaysille.

- Yrityksellä on erinomainen asenne erityisruokavalioihin. Lisäksi Aurora Holidays osoittaa rohkeaa yrittäjyyttä ja erittäin hyvää palveluasennetta.

Aurora Holidays toimii lähes kokonaan gluteenittomasti, ja yritykselle on myönnetty Gluteenittoman palvelun merkki.

Yrityksille kiitos sitkeydestä

Keliakialiiton kilpailuraati halusi tänä vuonna huomioida erityisesti matkailu- ja ravitsemisalalla toimivia yrityksiä.

- Halusimme palkinnoilla tukea pienehköjä yrityksiä, jotka ovat jatkaneet toimintaansa vaikeinakin aikoina hyvällä palvelulla sekä rohkealla ja innovatiivisella asenteella, Jokinen kertoo.

- Keliakialiiton puolesta haluan välittää lämpimät kiitokset kaikille yrittäjille, jotka huomioivat gluteenittomuuden ja muut erityisruokavaliot, Tanus lisää.

Ensimmäisen kerran Vuoden gluteeniton tuote valittiin vuonna 2001 ja Vuoden gluteeniton yritys / palvelu vuonna 2004. Ehdotuksia voivat tehdä sekä kuluttajat että yritykset edellisen palkinnon jakamisen jälkeen myyntiin tulleista tuotteista.

Voittajan ja mahdollisten kunniamainintojen saajat valitsee Keliakialiiton kilpailuraati. Raatiin kuuluu kaksi kuluttajien edustajaa, terveystarkastaja, ravitsemusterapeutti, Keliakialiiton liittohallituksen edustaja ja kaksi Keliakialiiton asiantuntijaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markkinoinnin asiantuntija Marjo Jokinen, p. 050 556 9999, marjo.jokinen@keliakialiitto.fi

Viestintäpäällikkö Leila Alivuotila, 050 5181034, leila.alivuotila@keliakialiitto.fi

Kuvat

Vuoden 2021 gluteeniton tuote -logo
Vuoden 2021 gluteeniton tuote -logo
Lataa
Vuoden 2021 gluteeniton yritys -logo
Vuoden 2021 gluteeniton yritys -logo
Lataa
Vuoden 2021 gluteeniton yritys: Iloiset Ässät Oy
Vuoden 2021 gluteeniton yritys: Iloiset Ässät Oy
Lataa
Vuoden 2021 gluteeniton yritys – kunniamaininta: Restaurant Aurora Holidays. Kuvassa yrittäjät Mika Länsman ja Tiina Salonen.
Vuoden 2021 gluteeniton yritys – kunniamaininta: Restaurant Aurora Holidays. Kuvassa yrittäjät Mika Länsman ja Tiina Salonen.
Lataa
Vuoden 2021 gluteeniton tuote: Moilas Gluten-Free Tumma Pyöreä
Vuoden 2021 gluteeniton tuote: Moilas Gluten-Free Tumma Pyöreä
Lataa
Vuoden 2022 gluteeniton tuote - kunniamaininta: Valio Jäätelöfabriikki-tuutti
Vuoden 2022 gluteeniton tuote - kunniamaininta: Valio Jäätelöfabriikki-tuutti
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pelasta Itämeri -palkinto 4D Sieppari -teknologialle20.5.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon saa tänä vuonna jyväskyläläinen Weeefiner Oy, joka on kehittänyt 4D Siepparin, jonka avulla otetaan talteen liuenneita metalleja teollisuuden sivuvirroista ja jätevesistä. Ratkaisu on ainutlaatuinen, edistää kiertotaloutta ja on monistettavissa. Palkinnolla tahdotaan vuosittain kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi.

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo19.5.2022 16:41:44 EEST | Tiedote

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme