MessukeskusMessukeskus

Vuoden 2021 Protoshop-töissä näkyy oivaltava tapa löytää uusia ratkaisuja

Jaa

Suomen johtavan sisustus, muotoilu- ja designtapahtuma Habitaren ja Imu Designin Protoshop-näyttelyn prototyypit on valittu. Tänä vuonna ovat esillä sekä vuoden 2020 valitut työt että uusi vuoden 2021 kokoelma, joka on vuorossaan jo 13. Protoshop-kokonaisuus. Näyttely toimii nuorille suunnittelijoille alustana kohdata tuotteiden valmistajia ja käyttäjiä. Habitare järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 15.-19.9.2021.

Protoshop on Habitaren ja Imu Designin yhdessä kuratoima näyttely, jonka missiona on löytää loistavia tuoteideoita, esitellä ne yrityksille ja yleisölle sekä auttaa hyviä ideoita löytämään valmistaja. Tämän vuotinen Protoshop esittelee kymmenen uutta prototyyppiä, joita yhdistää oivaltava tapa löytää uusia ratkaisuja tämän päivän koteihin ja julkitiloihin sekä kyky toteuttaa ideasta ajaton tuote.

Protoshopin kuraattoreina toimivat muotoilijat Elina Aalto, Krista Kosonen ja Saara Renvall. Tuomaristoon kuuluu myös Habitaren ohjelmajohtaja Laura Sarvilinna. Vuoden 2021 Protoshop-hakuun tuli 248 ehdotusta, joiden joukosta kuraattorit etsivät ideoita, joissa yhdistyy uudenlainen näkemys vahvaan tuotepotentiaaliin.

"Tämän vuoden töitä yhdistää materiaaliin, rakenteeseen tai käyttöön liittyvät oivallukset. Työt ovat rohkeasti omannäköisiään ja usein niihin liittyy pintaa syvemmälle ulottuvaa pohdintaa ja tematiikkaa. Mutta ennen kaikkea, ne ovat esineitä, jotka ulkomuodollaan ilahduttavat, inspiroivat ja saavat tuntemaan, että tällä esineellä voisi olla käyttöä omassa elinpiirissäkin.” Imu designin Elina Aalto kertoo.


Protoshopiin vuonna 2021 valitut työt

COMFORT OF COLOUR, Ida Korsström

Sarja jacquard-kudottuja villahuopia, jotka ovat saaneet innoituksensa Firenzen väreistä, kuvioista ja valosta

LA MORALE ÉLASTIQUE, Kati Peltola

Kokoelma borosilikaattilasiputkista väännettyjä esineitä, jotka ovat syntyneet epätyypillisen työstöprosessin tuloksena.

KAARI, Netta Kandelin

Ruukkuun tai puutarhaan sijoitettava kasvituki, jonka vähäeleinen muotoilu antaa tilaa itse kasville ja yhdessä ne luovat harmonisen, mutta leikkisän kokonaisuuden.

FOLD CHAIR, Imola Balogh

Nojatuoli, jossa rakenne ja funktio ovat harmonisessa suhteessa. Sen jokainen osa toimii sekä rakenteellisesti että toiminnallisesti.

LEPPÄNEN, Riku Toivonen

Kokoelma pikkupöytiä, jotka on valmistettu lahosta koivusta. Lahon muodostamat kuviot muodostavat koristeellisen pinnan, joka juhlii epätäydellisyyttä.

KEHTO, Susanna & Tobias Feuerbacher

Sarja tuohesta ja koivuviilusta valmistettuja pieniä säilytysastioita, joissa tuohen rouhea pinta yhdistyy soljuvaan muotokieleen.

SADDLE, Yingjie Liang

Leikkisä, pelkistetty keinutuoli, jonka abstrakti orgaaninen muoto saa sen erottumaan tilassa.

PIHA, Tong Ren

Kuosi, jonka inspiraationa on ollut kukkia, hedelmiä ja lintuja pursuava puutarha. Pintatekstuuri on saanut vaikutteita korinpudontatekniikoista.

NOJA, Juho Pasila

Eleetön ja moderni pyöröpuusta valmistettu naulakko, joka on skaalattavissa eri tiloihin toimivaksi.

RIITTA, PEKKA & MATTI, Sandra Prami

Sarja keraamisia maljakoita, joiden pyöreät, ystävälliset muodot ovat rakentuneet dreijattuja puolipalloja ja lieriötä yhdistellen.

Kuvat suunnittelijoista löytyvät Messukeskuksen mediapankista 8.6. Tuotekuvat Protoshopiin valituista tuotteista löytyvät Messukeskuksen materiaalipankista elokuun toisella viikolla.

Lisätiedot:

Habitare: Messukeskus, tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Imu Design: www.imudesign.org, Saara Renvall p. 050 585 7399, saara@imudesign.org Imu Design, Elina Aalto p. 050 511 8888 elina@aaltoaalto.com.

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.–19.9.2021. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Tänä vuonna Habitaren kansainvälinen ystävä on Joseph Grima. www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2021

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Turvallisuus-messuilla otetaan oppia ja hallitaan jatkuvuutta19.10.2021 14:20:41 EEST | Tiedote

Ensi tammikuussa ensimmäistä kertaa 12.–13.1.2022 Helsingissä järjestettävä palo- ja pelastustoimen ammattitapahtuma Turvallisuus 2022 -messut tarjoaa arvokasta sisältöä pelastustoimen ammattilaisille. Lähes kahden vuoden tapahtumatauko tuo osastoille paljon uutuustuotteita ja vihdoinkin päästään verkostoitumaan. Ammattilaisten tiedot päivitetään ohjelmalavan esityksissä ja Road Rescue -näytöksissä.

Vuoden Kaunein Sormus 2021 -finalistikorut ja suomalaisen kultasepäntaidon perinteet esillä Galleria Gao Shanissa18.10.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun finaaliin valitut 10 sormusta ovat esillä suomalaista kultasepäntaituruutta esittelevässä näyttelyssä 20.¬–28.10.2021 Galleria Gao Shanissa, Helsingissä. Galleriassa kävijällä on mahdollisuus tutustua finalistikoruihin täydessä loistossaan. Vuoden Kaunein Sormus 2021-kilpailun yleisöäänestys on käynnissä lokakuun loppuun.

KoneAgria oli menestys - kävijämäärä kohosi lähes 15 000:een16.10.2021 17:07:13 EEST | Tiedote

KoneAgria 2021 -messuilla vieraili kolmen päivän aikana 14 768 maa- ja metsätalousalan ammattilaista. Kävijämäärä on 20 % edelliskertaa suurempi. KoneAgria järjestettiin tapahtuma-alan pysähtyneisyyden jälkeen ensimmäisenä alan ammattitapahtumana.Jatkoa seuraa ensi vuonna, kun kesä-heinäkuun vaihteessa järjestetään Farmari 2022 Mikkelissä ja lokakuussa MaatalousKonemessut 2022 Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme