Suomen Vuokranantajat ry

Vuoden 2022 Hyvä vuokranantaja: vuokrasuhde on ihmisten välinen suhde

Jaa
Hyvä vuokranantaja 2022 -palkinnon voittaja kuvailee itseään ihmisistä kiinnostuneeksi, uteliaaksi, puurtajaksi ja palvelijaksi. Kisassa äänensä antaneet vuokralaiset nostivat esiin muun muassa empatiakyvyn, joustavuuden ja luotettavuuden. Toista kertaa jaettavan palkinnon saaja julkistettiin 19.11. Vuokranantaja 2022 -tapahtuman yhteydessä.
Vuoden 2022 Hyvä Vuokranantaja on Ritva Loikkanen (valokuva: Tuomas Mäkelä)
Vuoden 2022 Hyvä Vuokranantaja on Ritva Loikkanen (valokuva: Tuomas Mäkelä)

Vuoden 2022 Hyvänä vuokranantajana palkittiin sipoolainen Ritva Loikkanen. Hän sai selvän enemmistön annetuista äänistä, ja niiden mukana annetut perustelut olivat niin ikään vakuuttavia ja monipuolisia. Vastauksissa toistuneiden ominaisuuksien, kuten luotettavuuden, joustavuuden ja ystävällisyyden lisäksi moni mainitsi myös Loikkasen taidot sisustajana, joka kiinnittää erityistä huomiota asunnon yksityiskohtiin, materiaaleihin ja laatuun.

Sisustussuunnittelijana työskentelevälle Loikkaselle asunnon viihtyisyys onkin olennainen asia, mutta sitäkin enemmän hän painottaa asiakaslähtöistä kohtaamista ja aktiivista viestintää vuokralaisen kanssa.

”Viestintä on tärkeää jo vuokrailmoituksesta alkaen; vuokrasuhde on ihmisten välinen suhde. Ja hyvä viestintä on hyvä alku ihan kaikkeen muussakin elämässä. Ei vuokranantajuus siitä mitenkään poikkea”, hän muistuttaa.

Hän ei jätä vuokranantajuuttaan vain pakollisiin paperiasioihin, vaan toteuttaa rooliaan lukuisin eri tavoin.

”Voin tarvittaessa olla vuokralaiselle autokuski, muuttoapulainen, ruokalähetti ja elämässä eteenpäin auttaja. Jos asuntoon muutetaan vaikkapa suoraan toisesta maasta, saatan hakea vuokralaisen lentokentältä, viedä uuteen kotiin ja varmistaa, että hänellä on kaikki kunnossa.”

Loikkanen onkin saanut paljon kiitosta avuliaisuudestaan, mutta samaan aikaan myös jämptiydestään esimerkiksi tilanteissa, joissa huoneistoon syntyneitä vaurioita on pitänyt paikata poismuuton yhteydessä. Hänelle on tärkeää, että tapaukset hoidetaan seuraavakin asukas huomioiden oikeudenmukaisesti, mutta siten, ettei edellisellekään koidu korjauksista kohtuuttomia kuluja. Loikkasen empatiakyky näkyy myös siinä, että hän voi vuokrata asunnon luottotietonsa menettäneelle.

Nyt myönnetty palkinto oli Loikkaselle iloinen yllätys.

”Nöyränä ja kiitollisena otan palkinnon vastaan. En oikeastaan voinut edes kuvitella, että saisin tällaista huomionosoitusta, sillä minulla ei ole asuntoja kymmenittäin, eikä näin ollen vuokralaisiakaan ihan joka rapussa”, hän summaa.

Hyvä vuokranantaja 2022 -kilpailun organisoivat yhdessä Suomen Vuokranantajat ry ja Vuokralaiset ry. Toiminnanjohtajat Sanna Hughes ja Anne Viita olivat yksimielisen ilahtuneita ääniä keränneiden ehdokkaiden määrästä ja laadusta.

”Viimevuotiseen tapaan valinta oli vaikea, koska kaikki ehdokkaat olivat hyviä. Ritva Loikkanen erottui kuitenkin selvästi muista saamiensa äänien määrän osalta. Hänen saamansa perustelut olivat myös selvästi hänen omien vuokralaistensa kirjoittamia, mikä ilahdutti meitä paljon.”

Hughes ja Viita kertovat myös, että nyt toista kertaa jaettavalla palkinnolla halutaan nostaa esiin asumisen arjen hiljaisia hyväntekijöitä ja samalla kannustaa yksityisiä vuokranantajia hyvään vuokranantajuuteen. Yksityiset, pienet vuokranantajat tarjoavat kodin noin puolelle miljoonalle suomalaiselle.

Lisätietoja Hyvä vuokranantaja -äänestyksestä:

Voittajan haastattelupyynnöt:

Avainsanat

Kuvat

Vuoden 2022 Hyvä Vuokranantaja on Ritva Loikkanen (valokuva: Tuomas Mäkelä)
Vuoden 2022 Hyvä Vuokranantaja on Ritva Loikkanen (valokuva: Tuomas Mäkelä)
Lataa
Vuoden 2022 Hyvä Vuokranantaja on Ritva Loikkanen (valokuva: Tuomas Mäkelä)
Vuoden 2022 Hyvä Vuokranantaja on Ritva Loikkanen (valokuva: Tuomas Mäkelä)
Lataa
Vuoden 2022 Hyvä Vuokranantaja on Ritva Loikkanen (valokuva: Tuomas Mäkelä)
Vuoden 2022 Hyvä Vuokranantaja on Ritva Loikkanen (valokuva: Tuomas Mäkelä)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Vuokranantajat ry
Annankatu 24
00100 HELSINKI

09 1667 6421http://www.vuokranantajat.fi

Suomessa on noin 350 000 asuntoa, joita vuokraavat yksityiset vuokranantajat. Suomen Vuokranantajat on yksityisten vuokranantajien ja asuntosijoittajien valtakunnallinen järjestö. Teemme vuokraustoiminnasta palkitsevampaa, turvallisempaa ja helpompaa. Jäsenenämme on yli 29 000 vuokranantajaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Vuokranantajat ry

Joustot vuokrasopimuksessa voivat olla kilpailuvaltti8.2.2023 08:00:00 EET | Tiedote

On yleisesti tiedossa, että vuokramarkkinat käyvät kuumana erityisesti loppukesästä. Joskus uuden vuokralaisen etsintä saattaa kuitenkin ajoittua myös sesongin ulkopuolelle tai vaikkapa tilanteisiin, joissa taloyhtiön iso remontti tekee tuloaan. Vuokranantajan ei tällöinkään kannata laittaa hanskoja naulaan vaan kuunnella vuokralaisen toiveita herkällä korvalla ja pohtia, millaisin joustoin oman sijoitusasunnon kysyntään voisi vaikuttaa.

Hallinto-oikeus linjasi: asuntoa voi tarjota vuokralle myös lyhytaikaisesti13.1.2023 13:58:01 EET | Tiedote

Helsingin hallinto-oikeus antoi 2.1.2023 tärkeän ratkaisun kalustettujen asuntojen lyhytaikaisesta vuokrauksesta. Ratkaisussaan hallinto-oikeus totesi, että koska majoitustoiminta on ollut taloyhtiön kokoon nähden pienimuotoista eikä toiminnasta ei ole aiheutunut häiriöitä, kaupungin rakennusvalvonta on voinut katsoa sen olleen sallittua asumiskäyttöön tarkoitetussa huoneistossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme