Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Vuoden 2023 espoolainen ammattitaiteilija on taiteilija Essi Kausalainen

Jaa
Espoon kaupungin kulttuurilautakunta on myöntänyt vuoden 2023 ammattitaiteilijan työskentelyapurahan taiteilija Essi Kausalaiselle. Apuraha myönnetään vuodeksi kerrallaan yhdelle espoolaiselle ammattitaiteilijalle.
Taiteilija Essi Kausalainen. Kuvaaja Otto-Ville Väätäinen.
Taiteilija Essi Kausalainen. Kuvaaja Otto-Ville Väätäinen.

Kausalainen on esitystaiteen maisteri, ja hän on työskennellyt performanssitaiteilijana, kuvataiteilijana ja ohjaajana esityslähtöisten teosten parissa. Kausalaisen tavoitteena on tehdä taiteen kenttää uudistavia teoksia ja edistää kestävää työskentelykulttuuria.

Kausalainen kuvailee apurahaa monella tapaa merkittäväksi:

”Erityisen arvokkaaksi koen sen, että tunnustus tulee monitaiteelliselle ja varsin kokeelliselle praktiikalle. Henkisen tuen lisäksi apuraha antaa minulle konkreettisia välineitä työskentelyni kansainvälisen ja paikallisen ulottuvuuden yhteen punomiseen.”

Valinnassa korostui Kausalaisen monialainen työskentely sekä Espooseen kiinnittyvä työsuunnitelma, joka tarjoaa yllättäviä ja ilahduttavia teoksia ja tapahtumia espoolaisten nautittaviksi. Lisäksi työsuunnitelma vahvistaa espoolaisen taiteen kansainvälisyyttä.

”Koska olen melko uusi espoolainen, toivon apurahan avulla löytäväni teoksilleni uusia, paikallisia yleisöjä ja yhteistyökumppaneita, joiden avulla kasvattaa ja rikastuttaa taiteellista sienirihmastoani”, Kausalainen iloitsee.

Kausalainen toteuttaa vuoden 2023 aikana kaksi näyttämöteosta, Barbara ja häntä ja Fossils Record, jotka käsittelevät ajankohtaisia ilmiöitä. Molempia teoksia valmistellaan työryhmissä, ja teosten esiintyjinä nähdään kansainvälinen joukko eri alojen ammattilaisia, lapsia ja nuoria.

Kokeellinen näyttämöteos Barbara ja häntä tarkastelee tiedon tuottamista ja tietämisen tapoja. Teos on ensimmäinen osa Tutkijat-esitystrilogiaa, jonka lähtökohtana on kolme tutkijaa, joiden työ on muuttanut oman alansa ajattelua ja toimintakulttuuria. Teos nähdään keväällä Kausalaisen ateljeeasunnossa Tapiolassa.

Fossils Record on osa laajamuotoista Carnival of the Animals -teossarjaa, joka yrittää ymmärtää luonnon ja ihmisen tämänhetkistä tilaa. Teosta työstetään yhdessä chicagolaisen ryhmän kanssa. Esitys tullaan näkemään syksyllä 2023 Turun Kaupunginteatterissa sekä Yhdysvalloissa, Chicagossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Taiteilija Essi Kausalainen. Kuvaaja Otto-Ville Väätäinen.
Taiteilija Essi Kausalainen. Kuvaaja Otto-Ville Väätäinen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Kulttuurin tulosyksikkö vastaa Espoon kulttuuritarjonnasta ja kulttuuriprofiilista. Tulosyksikköön kuuluu viisi palvelualuetta: kaupunginkirjasto, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta, kulttuurin yhteyspalvelut sekä tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri

#KulttuuriEspoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun hakuaika on päättynyt22.3.2023 14:35:25 EET | Tiedote

Espoon kaupungin lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen sekä tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen haettiin vilkkaasti kevään 2023 yhteishaussa. Erityisesti Matinkylän uusi lukio kiinnosti hakijoita tänä keväänä. Ammatillisessa koulutuksessa Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto sekä Laboratorioalan perustutkinto kiinnostivat eniten yhteishaussa. Kotikunnan vastuuna on varmistaa jokaiselle perusopetuksen päättävälle nuorelle opiskelupaikka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme