Kustavin kirjallisuusyhdistys ry

Vuoden 2023 Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon teemana on kaikkea muuttava rakkaus

Jaa
Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko on monitaiteellinen sekä elämyksellinen kulttuuritapahtuma saaristomaisemissa, jonka ytimen muodostavat laadukkaat teatteriesitykset, luennot sekä monipuolinen oheisohjelmisto. Vuoden 2023 tapahtuman teema on Volter, rakas! - rakkaus muuttaa kaikkea.

Ensi kesänä 12.-16.7.2023 järjestettävän kirjallisuusviikon taiteellisena johtajana jatkaa vuoden tauon jälkeen teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija Anni Mikkelsson.

Vuoden 2023 kirjallisuusviikon teemana on Volter, rakas! - rakkaus muuttaa kaikkea. Turun Kirjamessujen avajaisissa tänään 30.9.2022 julkaistu teema kutsuu pohtimaan rakkautta muutosvoimana niin rakkautena toiseen ihmiseen, elonkehään kuin jumalallisena rakkautena. Otsikko ammentaa Volter Kilven ja Hilja Vanhakartanon toisilleen kirjoittamistaan kirjeistä, joista hahmottuu matka kahden ihmisen kahdenkeskisen maailman syntyyn.

“Nyt jos koskaan on aika puhua rakkaudesta. Juuri tunteen voima saa meidät irrottautumaan tilasta, jossa emme toimi tietojemme ja arvojemme mukaisesti. Kriisien keskellä rakkaus voi saada meidät lopettamaan toisiemme ja elonkehän tuhoamisen, Mikkelson avaa vuositeemaa.

Festivaalin ohjelmistossa tullaan näkemään laaja kattaus esittävää taidetta rakastetuista Kilpi-klassikoista nuoren polven teatterintekijöiden esityksiin. Laadukkaat luennot kutsuvat tuttuun tapaan yhteiseen ajatteluun. Oheisohjelmisto vie kirjallisuusviikon kävijät muun muassa pihapiknikille, toiminnallisiin työpajoihin ja musiikkiesitysten äärelle. Myös Annin salonki, jossa vuositeemaan pureudutaan kutsuttujen vieraiden voimin, palaa ohjelmistoon. 

Vuositeeman otsikko on kunnianosoitus kaikille Kilven rakastajille. Tapahtuma syntyy joka vuosi uudestaan rakkaudesta Kilpeen ja saaristomaisemaan. Vuosi 2023 päättää kauteni kirjallisuusviikon taiteellisena johtajana. On ilo johtaa tapahtumaa, joka uskoo radikaalisti sivistyksen ja yhdessäolon voimaan.”, Mikkelsson sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustavin kirjallisuusyhdistys ry
Kustavin kirjallisuusyhdistys ry
Hautervarpintie 120
23360 Kustavi

http://www.vkkustavissa.fi

Kustavin kirjallisuusyhdistys ry:n tarkoituksena on kirjallisuusharrastuksen edistäminen,Volter Kilven ja tämän tuotannon, saaristojen kulttuurin ja kulttuuriperinnön tunnetuksi tekeminen sekä kirjallisen kulttuurin edistäminen. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys harjoittaa kirjallisuuteen liittyvää tiedotustoimintaa ja järjestää Volter Kilpi Kustavissa -nimisen jokavuotisen kirjallisuuviikon Kustavissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustavin kirjallisuusyhdistys ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme