Suomen Musiikkikustantajat ry

Vuoden biisi 2021 on Viimeinen elämä!

Jaa

Maija Vilkkumaan ja Kaisa Korhosen säveltämä ja sanoittama Viimeinen elämä on palkittu Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden biisinä. Esiraadin asettamista 11 finaaliehdokkaasta valinnan teki tänä vuonna apulaispormestari Nasima Razmyar. Vuoden biisin kustantajat ovat Elements Music Publishing ja Kaiku Entertainment.

Palkintoja myönnettiin yhteensä kuudessa kategoriassa, joista kolmessa päätettiin poikkeusvuonna jakaa kunniapalkinto.

Vuoden kevyen musiikin tekijä: Janne Rintala (Mökkitie Records / HMC Publishing)

Vuoden läpimurto: Rollot (HMC Publishing)

 

Taidemusiikin säveltäjä -kunniapalkinto: Ilkka Kuusisto

Genrevapaan kategorian kunniapalkinto: Mikko ”Pantse” Syrjä

Viennin kunniapalkinto: Ann Slangar

 

Tilaisuuden yhteydessä luovutettiin myös tekijä- ja kustantajajärjestöjen yhteinen Vuoden raportoija -palkinto. Sen sai tänä vuonna laulaja Katri Ylander.

Musiikkikustantajat ry:n jäsenten tekemistä ehdotuksista vuoden kevyen musiikin tekijän valitsi musiikkialan ammattilaisista koottu raati ja vuoden läpimurto -ehdokkaista Musiikkikustantajien hallitus. Hallitus valitsi myös genrevapaan kategorian kunniapalkinnon voittajan, sekä viennin kunniapalkinnon voittajan Music Finlandin vientipalkinnon ehdotuksista.

Palkinnot jaettiin tänä vuonna kahdeksannen kerran. Palkinnon arvo on 2 000 euroa.

Yksityiskohtaiset tiedot palkinnoista ovat tämän tiedotteen liitteenä. Lisätietoja ja kuvamateriaalia: tiedottaja Minna Auvinen, puhelin 040 197 3704, sähköposti minna.auvinen@musiikkikustantajat.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tiedottaja Minna Auvinen
puhelin 040 197 3704,
minna.auvinen@musiikkikustantajat.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Musiikkikustantajat ry
Suomen Musiikkikustantajat ry
Keilasatama 2 A
02150 ESPOO

09 5860 8733, info@musiikkikustantajat.fihttps://www.musiikkikustantajat.fi

Suomen Musiikkikustantajat ry on vuonna 1976 perustettu järjestö, johon kuuluu 41 kotimaista musiikinkustannusalan yritystä tai yhteisöä. Jäsenet edustavat kattavasti kaikkia musiikin alueita kevyestä vakavaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Musiikkikustantajat ry

BEHMin Hei rakas on Vuoden biisi 2020!7.9.2020 14:00:00 EEST | Tiedote

Rita Behmin säveltämä ja sanoittama Hei rakas on palkittu Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden biisinä. Valinnan esiraadin asettamista 10 finaaliehdokkaasta teki tänä vuonna musiikkialan vaikuttaja Juhani Merimaa. Vuoden biisin kustantajat ovat HMC Publishing ja M-Eazy Music Publishing. Vilma Lähteenmäki palkittiin Vuoden kevyen musiikin tekijänä. Vuoden taidemusiikin säveltäjä -palkinto meni tänä vuonna säveltäjä ja harmonikkataitelija Veli Kujalalle. Genrevapaan kategorian palkinto sai nimekseen tänä vuonna Vuoden ambient-musiikin säveltäjä voittajansa Inka Niemen mukaisesti. Vuoden vientiteko -palkinto luovutettiin Tapio Korjukselle menestyksekkäästä työstä suomalaisen musiikkiviennin hyväksi. Musiikkikustantajien palkintoihin tuli tänä vuonna uusi kategoria, Vuoden läpimurto. Palkinnon sai biisintekijä Kaisa Korhonen. Tilaisuuden yhteydessä luovutettiin myös tekijä- ja kustantajajärjestöjen yhteinen Vuoden raportoija –palkinto. Sen sai tänä vuonna laulaja-kitaristi-lauluntekijä A

Ellinoora on Vuoden kevyen musiikin tekijä ja Vuoden biisin tekijä!9.9.2019 15:00:00 EEST | Tiedote

Ellinoora Leikaksen, Samuli Sirviön ja Eetu Kalavaisen säveltämä ja sanoittama Bäng bäng (typerä sydän) on palkittu Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden biisinä. Valinnan esiraadin asettamista 10 finaaliehdokkaasta teki tänä vuonna kirjailija Juha Itkonen.Vuoden biisin kustantajat ovat HMC Publishing, Elements Music Publishing ja Fried Publishing. Ellinoora Leikas palkittiin myös Vuoden kevyen musiikin tekijänä. Vuoden taidemusiikin säveltäjä-palkinto meni tänä vuonna Mikko Heiniölle. Genrevapaan kategorian palkinto sai nimekseen tänä vuonna Vuoden nykykansanmusiikin säveltäjä voittajansa Antti Paalasen mukaisesti. Vuoden vientitekonapalkittiin kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu taidemusiikin säveltäjä Lotta Wennäkoski. Tilaisuuden yhteydessä luovutettiin myös tekijä- ja kustantajajärjestöjen yhteinen Vuoden raportoija–palkinto. Sen sai tänä vuonna Club For Five-yhtye. Kevyen, taidemusiikin ja genrevapaan kategorian palkinnot valitsivat yhdistyksen jäsenkustantajien tekemien ehd

Jenni Vartiainen ja Jurek tekivät vuoden biisin 2018!5.9.2018 15:00:00 EEST | Tiedote

Jenni Vartiaisen ja Jurek Reunamäen säveltämä ja sanoittama Turvasana on palkittu Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden biisinä. Valinnan esiraadin asettamista 19 finaaliehdokkaasta teki kansanedustaja Silvia Modig. Vuoden biisin ovat kustantaneet Kaiku Songs ja Jenique Oy. Vuoden vientitekona palkittiin Axel Ehnström hänen pitkäjänteisestä työstään Saksan markkinalla. Music Finlandin tekemien ehdotusten perusteella vientiteon valitsi Musiikkikustantajat ry:n hallitus. Jurek Reunamäki palkittiin myös Vuoden kevyen musiikin tekijänä. Vuoden taidemusiikin säveltäjä -palkinto meni tänä vuonna Kimmo Hakolalle. Kevyen musiikin ja taidemusiikin palkinnot valittiin yhdistyksen jäsenkustantajien tekemien ehdotusten joukosta, ja valinnan suorittivat ulkopuolisista musiikin asiantuntijoista kootut raadit. Genrevapaan kategorian palkinto sai nimekseen tänä vuonna Vuoden etnotekijät voittajiensa, Solju-yhtyeen Ulla Pirttijärven ja Hildá Länsmanin mukaisesti. Valinnan suoritti toimittaja ja Radio

Ellinoora ja ALMA voitokkaina12.9.2017 15:00:00 EEST | Tiedote

Ellinoora Leikaksen ja Samuli Sirviön säveltämä ja sanoittama Elefantin paino on palkittu Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden biisinä. Valinnan esiraadin asettamista 14 finaaliehdokkaasta teki musiikkitoimittaja Pekka Laine. Vuoden biisin ovat kustantaneet HMC Publishing ja EMP Elements Music Publishing. Vuoden vientitekona palkittiin ALMAn kansainvälisen kirjoittaja- ja artistiuran vauhdikas käynnistyminen. Music Finlandin tekemien ehdotusten perusteella vientiteon valitsi Musiikkikustantajat ry:n hallitus. Ellinoora palkittiin myös Vuoden kevyen musiikin tekijänä. Vuoden taidemusiikin säveltäjä -palkinto meni tänä vuonna Harri Vuorelle. Kevyen musiikin ja taidemusiikin palkinnot valittiin kustantajien tekemien ehdotusten joukosta, ja valinnan suoritti ulkopuolisista asiantuntijoista koottu raati. Genrevapaan kategorian palkinto nimettiin tänä vuonna Vuoden taidepopin tekijäksi ja sen sai Stina Koistinen. Valinnan suoritti Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas. Tilaisuudessa