Digi- ja väestötietovirasto

Vuoden Digitukiteko-tunnustus 2023 Suomen kuurosokeiden etätukipalvelulle

Jaa
Digi- ja väestötietovirasto on yhdessä asiantuntijaraadin kanssa palkinnut Suomen kuurosokeat ry:n tuottaman etätukipalvelun vuoden 2023 Digitukiteko-tunnustuksella. Yhteensä 31 ehdotuksesta kunniamaininnalla palkittiin myös Vanhusten Turva -säätiön Ikääntyvien laitelainaamo ja Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry:n Verkko haltuun -hanke.
Vuoden Digitukiteko-tunnustus 2023 Suomen kuurosokeiden etätukipalvelulle
Vuoden Digitukiteko-tunnustus 2023 Suomen kuurosokeiden etätukipalvelulle

Perjantaina 12.5.2023 Digitaitoviikolla palkittiin ensimmäistä kertaa vuoden Digitukiteko sekä jaettiin kaksi kunniamainintaa.

Asiantuntijaraati kuvaili voittajaksi valittua Kuurosokeiden etätukipalvelua voimaannuttamiseksi teknologian keinoin. Tietokone on kuulonäkövammaisten ja kuurosokeiden tärkein tiedonsaantikanava ja yhteydenpitoväline, mutta kohderyhmän auttaminen on vaativaa. Tuen tarjoajan on ymmärrettävä kohderyhmän tarpeita ja rohkeasti etsittävä sekä kokeiltava eri ratkaisuja. Palvelu ratkaisee ongelmia teknologiaa oivaltavasti hyödyntäen, raati totesi.

Kahdesta kunniamaininnasta toisen sai Vanhusten Turva Säätiön Ikäihmisten laitelainaamo, josta seniorit voivat lainata SIM-kortillisia tabletteja maksutta käyttöönsä ja innostua digistä. Toinen kunniamaininta myönnettiin Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry:n Verkko Haltuun -hankkeelle, joka on kehittänyt monipuolisesti osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukevaa digitoimintaa kehitysvammaisille henkilöille ja heidän lähiverkostoilleen.

– Ehdotusten määrä ja monimuotoisuus olivat Digitukiteko-tunnustuksen valitsijaraadille iloinen yllätys. Ne kuvaavat digituen tarvetta, tarjontaa ja digitaalista yhteiskuntaa mielenkiintoisella ja ajankohtaisella tavalla. Tämän vuoden Digitaitoviikon pääteema, digirohkeus, nousi vahvasti esiin digituen antamiseen liittyvissä ehdotuksissa, kertoo Digi- ja väestötietovirastosta digituen johtava asiantuntija Minna Piirainen.

Vuoden Digitukiteko-tunnustus jaetaan tänä vuonna ensimmäisen kerran. Jatkossa se jaetaan vuosittain. Tunnustus annetaan tahoille, jotka ovat kehittäneet digitukea ja digiosaamista oivaltavasti ja asiakaslähtöisesti. Digitukiteko-tunnustuksen voi saada yksittäinen henkilö, työryhmä, organisaatio tai hanke. Voittajan valinneessa asiantuntijaraadissa oli edustaja Vanhustyön keskusliitosta, Moniheli ry:stä, Tieke ry:stä, Elinkeinoelämän keskusliitosta, Maa- ja metsätalousministeriöstä sekä Kehitysvammatuki 57 ry:stä.

Tarkempiin valintaperusteisiin sekä kaikkiin ehdotettuihin digitukitekoihin voi tutustua Digi- ja väestötietoviraston sivuilla osoitteessa: https://dvv.fi/digitukiteko-tunnustus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Digi- ja väestötietovirasto, Johtava asiantuntija Minna Piirainen, p. +358 295 535 280, etunimi.sukunimi[at]dvv.fi

Kuvat

Vuoden Digitukiteko-tunnustus 2023 Suomen kuurosokeiden etätukipalvelulle
Vuoden Digitukiteko-tunnustus 2023 Suomen kuurosokeiden etätukipalvelulle
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)https://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Digital and Population Data Services Agency’s service locations in Lahti and Lappeenranta are being reformed – exceptions to opening hours in June25.5.2023 15:15:00 EEST | Press release

The Digital and Population Data Services Agency’s service locations in Lahti and Lappeenranta will be reformed into joint service points in June 2023. The operations will continue in the same facilities as before, but several government agencies will serve in the same customer service facilities in the future.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme