Messukeskus

Vuoden edestä kauppaa yhdessä päivässä

Jaa

Matkamessujen avajaispäivää edeltävänä päivänä matkailualan myyjät ja ostajat kokoontuvat neuvotteluihin, jotka ovat monelle osallistujalle vuoden tärkeimmät. Suomesta ja kansainvälisiltä markkinoilta matkailualan taloudellisesti merkitykselliseen Matka Workshop Day –päivään kokoontuu Messukeskukseen 289 ostajaa ja 189 myyjää kaikkialta maailmasta. Matka Workshop Day järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 16.1.2019.

Matka Workshop Dayssa matkailualan myyjät ja ostajat kokoontuvat päivän kestävään tilaisuuteen, jonka tiiviissä tapaamisissa osallistujat voivat myydä merkittävän osan koko seuraavan vuoden tuotannostaan. Itse tapaamisten lisäksi Matkamessujen, Finnairin ja Visit Finlandin Hosted Buyers –ohjelmaan osallistuu lähes 80 ostajaa muun muassa Iso-Britanniasta, Yhdysvalloista, Arabiemiraateista sekä Aasian maista.

Katseet Suomen matkailussa

Matkailualan kova kasvu Suomessa ja maailmalla näkyy myös matkailuteollisuudessa kasvaneina investointeina ja panostuksina.

”Matkailuteollisuuden merkitys Suomen kansantaloudelle on suuri ja se tuo Suomen BKT:n arvosta noin 2,5%, mikä on mittakaavassa samaa luokkaa esimerkiksi Suomen metsäteollisuuden kanssa. Jokainen matkailueuro puolestaan tuottaa yli 50 senttiä epäsuoria kerrannaistuottoja muille toimialoille, jolloin matkailun merkitys Suomen hyvinvoinnille bruttotasolla nousee vuosittain reilusti yli 20 miljardin euron. Suomalaisen matkailuteollisuuden vienninedistämisessä Matkamessut onkin olennainen instrumentti ja yhdessä Visit Finlandin ja Finnairin kanssa toteutettu Workshop Dayn Meet Finland –osasto on tärkeä kohtausfoorumi matkailun myyjien ja kansainvälisten ostajien välillä”, kertoo Visit Finlandin toimitusjohtaja Paavo Virkkunen.

Kansainvälisiä ostajia Workshop Dayhin ja tutustumaan Suomen kohteisiin tuo Visit Finlandin kanssa yhdessä Finnair. Ostajia viedään tutustumaan muun muassa Leville, Vaasaan ja Rukalle, mutta myös Helsinki on ollut kansainvälisten ostajien näkökulmasta kiinnostava.

”Olemme tänäkin vuonna ilolla mukana matkailualalle tärkeän Workshop Dayn järjestelyissä. Lukuisat tapaamiset kansainvälisten ostajien sekä kotimaisten ja kansainvälisten myyjien kesken ovat tärkeitä myös Finnairille ja tukevat tulevaisuuden kasvutavoitteitamme”, kertoo Finnairin kansainvälisestä myynnistä vastaava johtaja Mikko Turtiainen.

Matkailualan myyvin päivä Suomessa

Suomalainen matkailuala kiinnostaakin myös kansainvälisesti, sillä osa ostajista tulee paikalle myös itsenäisesti ja omakustanteisesti.

”Workshop Day on monelle osallistuvalle kohteelle yksi vuoden tärkeimmistä myyntipäivistä ja monet osanottajat saattavatkin myydä lähes koko seuraavan vuoden tuotantonsa”, kertoo Matkamessujen myyntiryhmäpäällikkö Anna Suominen.

”Meille Matka Workshop Day on yksi vuoden tärkeimmistä matkailualan myyntitilaisuuksista vuoden aikana”, kertoo Harrinivan myynti- ja markkinointipäällikkö Hanna-Mari Talvensaari. ”Tilaisuus mahdollistaa uusien kontakteiden tapaamisen ja uuden kaupan tekemisen. Etenkin ympärivuotisen matkailun näkökulmasta on tärkeää, että tilaisuus on Suomessa ja yrityksillä on mahdollisuus esitellä tarjontaa jo Suomesta valmiiksi kiinnostuneille potentiaalisille ostajille. Harrinivalta on mukana kaksi edustajaa ja yli 100 uuden kontaktin voimin kauppaa voi tulla kymmenistä tuhansista satoihin tuhansiin euroihin asti,” Talvensaari jatkaa.

Matkamessujen virallisena avajaispäivänä messuilla on myös erityisesti ammattikävijöille suunnattu Matka Business Forum, josta löytyvät muun muassa liikematkatoimistot, autovuokraamot sekä matkailuteknologiaan keskittyviä yrityksiä. Tänä vuonna alue on aiempaa suurempi ja osastot myytiin loppuun ennätysajassa. Alueen 80:stä osallistujasta ulkomaalaisia on aiempaa enemmän, ja monet osallistujista ovat ensimmäistä kertaa Matkamessuilla.

Toimittajien on mahdollista vierailla keskiviikon 16.1. Matka Workshop Dayssa, mutta vierailu vaatii ilmoittautumisen Matkamessujen tiedottajalle.

Lisätietoja:

Matkamessut, tiedottaja Eva Kiviranta p. 040 775 6609, eva.kiviranta@messukeskus.com

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 16.–20.1.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Kansainvälinen ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 16.1. Matkamessujen ensimmäinen päivä 17.1. on ammattilaispäivä. Messut on auki yleisölle 18.–20.1.2019. Samaan aikaan Matkamessujen kanssa Helsingin Caravan-messut. | www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | @matkatravelfair | #matka2019 |

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Monipuolisen harjoittelun fysiikkalajit esillä APCONissa elokuussa20.6.2019 15:04:13 EESTTiedote

Elokuussa Messukeskuksessa järjestettävä APCON tarjoilee kattauksen eri fysiikkalajien kisoja. Toiminnallisen harjoittelun Rebel Open CF Throwdown ja Street Workout Nordic Championships -kilpailut esittelevät lajien monipuolisuutta ja tuovat Suomeen myös kansainvälisiä huippuja. APCON on pohjoismaiden suurin voimailu- ja fitness-lajien tapahtuma, joka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 23.-25.8.2019.

FinnSec 2019 esittelee uudet innovaatiot ja pureutuu turvallisuusjohtamiseen14.6.2019 13:29:39 EESTTiedote

Joka toinen vuosi järjestettävä johtava turvallisuusteknologian ja -palvelujen foorumi FinnSec 2019 on julkaissut ohjelmansa. Tarjolla on tietoa muun muassa digitalisaatiosta, turvallisuusjohtamisesta ja kansainvälisen pelastustoiminnan resurssien hyödyntämisestä. Uudet turvallisuusalan innovaatiot esitellään lyhyissä esittelyissä ensimmäistä kertaa tapahtuman yhteydessä. Road Rescue -näytöksiä tieliikennepelastamisesta voi seurata messualueella molempina messupäivinä. FinnSec 2019 järjestetään 2. – 3.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme