Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Vuoden Helmi -palkinnon sai MTK-Merikarvia

Jaa
MTK-Merikarvia sai Vuoden Helmi 2022 -palkinnon perusteena Terve Ruoka -messujen ansiokas järjestäminen Merikarvialla. Terve Ruoka -messut on noussut merkittäväksi tapahtumaksi sekä alueellisesti että maakunnallisesti. MTK-Merikarvia on loistavalla tavalla osallistanut mukaan tapahtumaan paikalliset lukiolaiset ohjelmatuottajina luoden nuorille positiivisen kokemuksen kotiseutuun ja -kuntaan. Palkinto luovutettiin MTK:n valtuuskunnan kokouksessa 12.4. Espoossa.
Poika-patsaan ottivat vastaan MTK-Merikarvian puheenjohtaja Milla Ruuhikorpi ja yhdistyksen sihteeri Mika Myllykallio.  Kuva: Juho Hämäläinen
Poika-patsaan ottivat vastaan MTK-Merikarvian puheenjohtaja Milla Ruuhikorpi ja yhdistyksen sihteeri Mika Myllykallio. Kuva: Juho Hämäläinen

MTK-Merikarvialla on päävastuu tapahtumajärjestelyistä. Muita järjestäjiä ovat Merikarvian kunta, Merikarvian lukio sekä tapahtumapaikka, Koivuniemen Herran Farmi.

Terve Ruoka -messuilla on myös nostettu hienosti esiin pientuottajat paikallisine tuotteineen. Messuilla on myös jatkuvuutta. Tapahtuma järjestettiin Meri-Karvialla myös tänä keväänä 1.-2.4.2023.

MTK-Merikarvian puheenjohtaja Milla Ruuhikorpi on kiitollinen palkinnosta ja siitä huomiosta, jonka pieni yhdistys on saanut Terve Ruoka -messujen myötä.

- Viime viikonloppuna Terve Ruoka -messut järjestettiin jo toista kertaa paikallisin voimin. Tavoitteena on saada lähiruokaan keskittyvä ruokatapahtuma vuosittaiseksi tapahtumaksi Satakunnassa, kertoo Ruuhikorpi yhdistyksen suunnitelmista.

- Rakkaudesta lähiruokaan MTK-Merikarvia tulee jatkamaan työtään alueellisen ruokatapahtuman ja lähiruuan hyväksi, hehkuttaa Ruuhikorpi.

Vuoden Helmi -kunniamaininnan saivat MTK-Alavus ja MTK-Savonlinnan Seutu

MTK-Alavus toteutti aggregaattien keräysprojektin sota-alueilla asuvien ukrainalaisten auttamiseksi. Yhdistys selvitti aggregaattien saajat ja toimitti paikan päälle Ukrainaan 30 aggregaattia.

MTK-Savonlinnan seutu jatkojalosti Kokkaa kotimaista -konseptia ja järjesti ikäihmisille itsenäisyyspäivän lounaan 6.12.2022. Juhlalounas valmistettiin kotimaisista raaka-aineista. Lounaalle osallistui 700 ikäihmistä.

Vuoden Helmi -palkinto luovutettiin MTK:n valtuuskunnassa

Vuoden Helmi -palkinto luovutettiin MTK:n valtuuskunnan kokouksessa 12.4.2023 Espoon Hanasaaressa. Palkinnon luovuttivat Helmityöryhmän puheenjohtaja Kati Partanen ja työryhmän jäsen Pekka Kärkäs. Poika-patsaan ottivat vastaan MTK-Merikarvian puheenjohtaja Milla Ruuhikorpi ja yhdistyksen sihteeri Mika Myllykallio.

Lisätietoja:
MTK-Merikarvia, puheenjohtaja Milla Ruuhikorpi, milla.ruuhikorpi@live.fi p. 050 329 2140
MTK-Alavus, puheenjohtaja Jari Sippola, 0407346681, jari61sippola@gmail.com
MTK-Savonlinnan Seutu, puheenjohtaja Otto Makkonen, 0400679528, otto@vaahermaki.com

----------------------

Vuoden Helmi -palkinnon voittajat 2013-2021:

MTK-Nurmes: Perunatempaus 2013
MTK-Jalasjärvi: Traktorien vetokisat 2014
MTK-Kuusjoki: Salon iltatori 2015
MTK-Lounais-Häme: Peltotreffit 2016
Mhy Lounametsä: Kouluyhteistyö paikallisen 4H:n yhdistyksen kanssa ja työelämään tutustumisen konsepti 2017
MTK-Savonlinnan seutu ja Mhy Etelä-Savo: Koululaisten maa- ja metsäpäivät 2018
MTK-Itä-Uusimaa: Maanmuokkauspäivät 2019
MTK-Lokalahti: Koululaisten tilavierailut 2020
MTK-Iisalmi: Maaseutu tutuksi lapsille -projekti 2021

Avainsanat

Kuvat

Poika-patsaan ottivat vastaan MTK-Merikarvian puheenjohtaja Milla Ruuhikorpi ja yhdistyksen sihteeri Mika Myllykallio.  Kuva: Juho Hämäläinen
Poika-patsaan ottivat vastaan MTK-Merikarvian puheenjohtaja Milla Ruuhikorpi ja yhdistyksen sihteeri Mika Myllykallio. Kuva: Juho Hämäläinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Maanviljelijät ja metsänomistajat osoittivat tyytymättömyytensä EU-komissiolle - Europarlamentaarikot ottivat suomalaisten huolet vastaan Brysselissä1.6.2023 17:08:55 EEST | Tiedote

MTK oli mukana torstaina 1.6. Brysselissä järjestetyssä mielenilmauksessa, jossa Euroopan maataloustuottajien järjestöt osoittivat tyytymättömyytensä EU-komission sekavaa lainsäädäntö- ja asetusvalmistelua kohtaan. Päivän aikana europarlamentaarikot kuulivat myös suoraan tuottajilta, miten Brysselin päätökset erityisesti ennallistamislainsäädännöstä heijastuvat suoraan Euroopan huoltovarmuuden selkärankaan, eli ruuantuotantoon ja metsätalouteen.

Maidontuotannon myyntitulot maitotiloilla Suomessa yli miljardi euroa – vastuullisuus maidontuotannossa korostuu1.6.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

Tänään 1.6. vietetään Maailman maitopäivää. Suomen maaseudun elinvoiman kannalta 4500 maitotilalla on merkittävä rooli. Viime vuonna maidontuotannon myyntitulot maitotiloilla ylittivät miljardin euron rajan. Maitoalalla vastuullisuus nähdään pitkän aikavälin menestystekijänä, ja eläinten hyvinvointi on yksi keskeisimmistä vastuullisuuden osatekijöistä. Esimerkkinä jo toteutetusta vastuullisuustyöstä mainittakoon maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen nautojen terveydenhuollon seurantajärjestelmä, Naseva, joka kattaa yli 95 % maitotiloista.

EU-komissio syvällä ymmärtämättömyyden suossa – MTK ja SLC vetoavat päättäjiin 1. kesäkuuta Brysselissä järjestettävässä mielenilmaisussa30.5.2023 13:07:28 EEST | Tiedote

MTK ja SLC vetoavat EU-päättäjiin, jotta nämä palauttaisivat realismin käsittelyssä oleviin ja käsittelyyn tuleviin asioihin. Parlamentin ja neuvoston tulee näyttää hakoteillä olevalle komissiolle kaapin paikka. Sinänsä hyvät tavoitteet romuttuvat ideologisen ja jäsenmaita kuuntelemattoman asenteen takia. Etenkin EU:n ennallistamisasetus on palautettava valmisteluun.

MTK kirjelmöi ministeriötä metsäkatoasetuksesta: Valtion annettava nopeasti takeet tiloille, joihin asetus jo iskee29.5.2023 11:58:39 EEST | Tiedote

MTK vaatii valtiolta nopeasti takeita tuotannon jatkosta nautatiloille, joiden investointeja EU:n metsäkatoasetus saattaisi takautuvasti koskea. Asetuksen tulkinnasta riippuen vuoden 2020 jälkeen toteutetut tai aloitetut naudanlihan tuotantoon liittyvät investoinnit olisivat asetuksen vastaisia, mikäli niiden toteuttaminen on vaatinut metsänraivausta. Tulkinta tekisi myös tilojen tuotteista markkinakelvottomina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme