Messukeskus

Vuoden Kaunein Sormus 2020 -finalistit leikittelevät väreillä ja muodoilla

Jaa

Vuoden Kaunein Sormus 2020 -kilpailun yleisöäänestys on avattu verkossa. Korusuunnittelijoille suunnatun kilpailun teema on tänä vuonna ”Sinä & Minä”. Kotimaiset kultasepät ja korumuotoilijat haastettiin luomaan uudenlaisia, kiinnostavia sormuksia, jotka ilmentävät kahden ihmisen välistä ystävyyttä, yhteyttä ja kumppanuutta. Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun tarkoitus on kannustaa suomalaisia käyttämään koruja rohkeasti ja erilaisissa tilanteissa. Voittajasormuksen suunnittelija palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 3 000 euron stipendillä.

Vuoden Kaunein Sormus 2020 -kilpailun teema ”Sinä ja Minä” haastoi korusuunnittelijat pohtimaan, millainen sormus sopisi meille molemmille ikään tai sukupuoleen katsomatta. Syy samanlaisten sormusten hankintaan voi olla vaikkapa ystävyys, yhteinen harrastus, työ, opiskelu tai rakkaus.

Kilpailuun osallistui tänä vuonna lähes 50 sormusta, joista korualan, designin ja viestinnän ammattilaisista koostunut raati valitsi 10 finalistia. Yleisöäänestys on käynnissä verkossa Häät.fi:ssä https://bit.ly/2FZ8fv8 31.10.2020 saakka. Sormukset esitellään myös I love me -messujen nettisivuilla.

Ennakkoluulottomat ja rohkeat sormukset juhlistavat kumppanuutta

Kaikki kilpailuun osallistuneet sormukset edustavat suomalaista korusuunnittelua ja kultaseppätyötä. Suunnittelijat ovat heittäytyneet rohkeasti tämän vuoden teemaan, ja kilpailun raati iloitsi monista eri tulkinnoista, joita teemasta kumpusi. Erilaiset materiaalivalinnat ja muotoilullisesti mielenkiintoiset toteutukset tuovat esiin suomalaisten kultaseppien teknistä osaamista. Jokainen finaalissa nähtävä sormus edustaa omaa tyyliään ja kertoo kiinnostavan tarinan.

Vuoden Kaunein Sormus 2020 -finalistit

Minä suojelen sinua kaikelta | Anneli Aaltonen (Papaja): Klassista muotoilua, sekä herkkä ja puhuva sommittelu, joka juhlistaa monenlaisia läheisiä suhteita.

Shape of respect | Kalle Hakola: Uniikki toteutus, jossa on käytetty kokeilevaa uutta teknologiaa. Äänen muuttaminen muodoksi konkretisoi sen, miten monimuotoista korun tekeminen voi prosessina olla.

Kultareunus | Anu Kaartinen (Anu Kaartinen Jewellery): Teatraalinen ja moniulotteinen sormus, jossa on erilaisia pintoja ja tasoja. Taidokasta käsityötä.

Aeterna | Emil Lindfors (Emil Lindfors Design): Keveä ja ajaton, mutta moderni sormus, jossa on onnistuneet mittasuhteet. Kierteessä näkyy yhteys ja äärettömyys

Kero Gold | Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät): Innovatiivista, epäsymmetristä jalokivien sommittelua. Rohkean maskuliininen timanttisormus.

Jälki | Mika Mäkinen (Kultaseppä Mika Mäkinen): Hienostunut mutta alkuvoimainen ja juureva sormus, jossa on mielenkiintoinen tekniikka. Kuviointi muistuttaa nahkaa, puuta, sormenjälkeä tai kullan kimallusta joen pohjalla.

Tahto | Tuuli Niinivaara (TuuliVaara): Uusi persoonallinen tulkinta perinteisestä, avoimesta sormusmallista. Kiinnostava pintastruktuuri, jossa on herkkyyttä ja persoonallisuutta.

Heart | Harri Nukarinen (Aito Helsinki): Klassikkomuotoilua, 70-luvun glamouria ja Las Vegasin tunnelmaa. Materiaalina käytetty ennakkoluulottomasti titaania.

Polaire | Petri Pulliainen (Kultaseppä Petri Pulliainen): Rohkea ja goottihenkinen sormus, jossa on haastavaa teknistä osaamista.

Routa | Annika Takanen (Festive-timanttikorut): Taidokkaasti tehty sormus, jossa on kiinnostava pintastruktuuri. Moniulotteinen, mielenkiintoinen ja ristiriitainenkin sormus, jossa on ripaus nostalgiaa.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut ja Häät-media. Kilpailu järjestetään tänä vuonna 13. kerran. Kultasepät saivat ilmoittaa omat sormuksensa kisaan kevään ja kesän aikana. Esiraati valitsi lähes 50 kilpailuun ilmoitetusta työstä 10 sormusta yleisöäänestykseen. Esiraatiin kuuluivat radiojuontaja Hanna Kinnunen, Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman, Design District Helsingin hallituksen puheenjohtaja ja Designmuseon yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen, Huutokauppa Helanderin johtava intendentti Hanne Siekkinen, Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki ja Messukeskuksen edustajana tiedottaja Riikka Luomanpää. Sormuksia arvioidessaan raati kiinnitti huomiota niiden laatuun, omaperäisyyteen ja estetiikkaan. Sen lisäksi pohdittiin myös sitä, miten sormuksen tarina tukee muotokieltä ja miten se ilmentää annettua teemaa.

I love me on tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtumakokonaisuus. Se järjestetään seuraavan kerran 22.-24.10.2021 Messukeskuksessa Helsingissä. www.iloveme.fi

Seuraava Häät-lehti ilmestyy Lehtipisteisiin lokakuussa. Verkossa hääparit suunnittelevat häitä hääsuunnittelusovellus Häät.fin avustuksella osoitteessa www.haat.fi

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 eurolla stipendejä, apurahoja ja palkintoja. Tunnettuja Messusäätiön palkintoja ovat muun muassa Vuoden nuori suunnittelija -palkinto, Kaj Franck -muotoilupalkinto ja Habitare-suunnittelukilpailu.

Lisätietoja:

Kilpailun nettisivu löytyy osoitteesta: https://bit.ly/2FZ8fv8

Messukeskus, tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Häät-lehti ja Häät.fi, päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, p. 040 505 7345, sari.yli-salomaki@editus.fi

Kuvia sormuksista medioiden käyttöön: https://bit.ly/3n7xmNe

Instagram @iloveme_official

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kulunut vuosi on ollut GoExpossa esillä oleville lajeille menestys – ensi kevään tapahtumassa harrastajille lisää intoa ja inspiraatiota13.10.2020 13:30:00 EESTTiedote

GoExpo -tapahtumakokonaisuudesta tutut lajit, kuten urheilu, golf, ulkoilu, ratsastus ja valokuvaaminen ovat kasvattaneet harrastajamääriä kuluneen vuoden aikana. Ensi kevään tapahtumassa huomioidaan niin lajien uudet harrastajat kuin kokeneet konkaritkin. GoExpo järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 12.-14.3.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme