MessukeskusMessukeskus

Vuoden Kaunein Sormus 2021 -finalistikorut ja suomalaisen kultasepäntaidon perinteet esillä Galleria Gao Shanissa

Jaa

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun finaaliin valitut 10 sormusta ovat esillä suomalaista kultasepäntaituruutta esittelevässä näyttelyssä 20.¬–28.10.2021 Galleria Gao Shanissa, Helsingissä. Galleriassa kävijällä on mahdollisuus tutustua finalistikoruihin täydessä loistossaan. Vuoden Kaunein Sormus 2021-kilpailun yleisöäänestys on käynnissä lokakuun loppuun.

VKS-kisan finalistit esillä Galleria Gao Shanissa. Kuva: Teemu Töyrylä
VKS-kisan finalistit esillä Galleria Gao Shanissa. Kuva: Teemu Töyrylä

Vuoden Kaunein Sormus 2021 -kilpailun finalistikorut ovat esillä Galleria Gao Shanissa 20.–28.10.2021 (Korkeavuorenkatu 5, 00150 Helsinki, suljettu ma–ti 25.-26.10.). Gallerian näyttely tarjoaa mahdollisuuden tutustua koruihin lähemmin, monesta ei näkökulmasta. Näin esimerkiksi sormusten rakenne, hieno käsityön jälki ja korujen sivuilla oleva muotoilu pääsevät täysin oikeuksiinsa.

Tänä vuonna kilpailun teemana on ollut ”Menneisyyden muistot”, jolla on haettu menneiden vuosikymmenten muotokieltä ja kunnioitettu suomalaisten kultasepäntaitojen alkuperää ja jatkuvuutta. Galleristi Ding Yin ideana on luoda galleriasta tila, jossa galleriavieras voi tutustua suomalaisiin uniikkeihin, käsintehtyihin koruihin eli ”Finnish finejewelryyn” ja suomalaisen korumuotoilun juuriin. Näyttelyn kuratoi Irene Sema. Gao Shan on tällä hetkellä ainoa korutaiteeseen keskittyvä galleria Helsingissä. Sen tavoitteena on tuoda suomalaisille nykykoruille ja korumuotoilulle kansainvälistä näkyvyyttä.

Laaja kattaus erilaisia sormuksia

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun esikarsintaan osallistui yli 80 sormusta. Finaaliin valitut korut esittelevät erilaisia korutyylejä laidasta laitaan. Valinnan tehnyt esiraati arvioi kilpailuun ilmoitettuja sormuksia laadun, käytettävyyden ja estetiikan ohella myös siitä näkökulmasta, miten nimi ja tarina tukevat sormuksen muotoilua. Kaikki kilpailuun osallistuneet sormukset edustavat suomalaista korusuunnittelua ja kultaseppätyötä. 

Kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksellä, joka on käynnissä lokakuun loppuun asti Häät.fi:n verkkosivuilla, joissa myös esitellään myös finaaliin valitut sormukset inspiraatioteksteineen. 

Vuoden Kaunein Sormus 2021 -finalistit

Birjuza | design Petri Eklöf | Atelier Eklöf.
Rosette | design Thomas Narsakka | Festive-timanttikorut
Forget-me-not | design Pia-Mari Jull | Versatile Idea
Tunteiden värit | design Christoffer Nyström |Kultaseppä Tarkkanen
Diamond Queen | design Anu Kaartinen |Anu Kaartinen Jewellery
Origami | design Kristian Saarikorpi | Saarikorpi Design
Metsä | design Jouni Saarenpää | Unique Jewels
Ice Queen | design Heidi Vornan | Heidi Vornan
Grammi | design Tero Hannonen | Au3 Kultasepät
Eeden | design Vesa Nilsson | OZ Jewel

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun tarkoituksena on edistää suomalaista korusuunnittelua ja tuoda esiin suomalaista kultasepäntaitoa.
Kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut ja Häät-media. Kilpailu järjestetään tänä vuonna 14. kerran. Kultasepät saivat ilmoittaa omat sormuksensa kisaan kevään aikana. 

Kilpailun nettisivu löytyy osoitteesta https://www.haat.fi/artikkeli/aanesta-vuoden-kaunein-sormus-2021

Kuvia sormuksista medioiden käyttöön: https://bit.ly/3D5AwIi

I love me on tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtumakokonaisuus. Se järjestetään seuraavan kerran 21.–23.10.2022 Messukeskuksessa Helsingissä. www.iloveme.fi

Häät-lehden ja Häät.fin avulla hääparit järjestävät verrattomat häät helposti. www.haat.fi

Vuonna 2018 avattu Gao Shan on Helsingin ainoa korutaiteeseen keskittyvä galleria, jonka tavoitteena on tuoda kansainvälistä näkysyyttä suomalaiselle nykykorulle ja korumuotoilulle. Suomalaisen korun historian tutkiminen ja esittäminen näyttelyissä edesauttaa paikallisia ja ihmisiä ja opiskelijoita ymmärtämään suomalaisen korun historiaa ja ylläpitämään kulttuuria, jossa korutaide pysyy elinvoimaisena. Galleriassa on käynyt vieraita yli 40 maasta. Galleria on voinna ke-su klo 12–18, Korkeavuorenkatu 5, Helsinki. www.gaoshanhelsinki.com

#iloveme #vuodenkauneinsormus #haat.fi

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun aiemmat voittajat:

2020: Routa, Annika Takanen (Festive-timanttikorut)
2019: Pretty in Pink, Laura Darth (By Laura Darth)
2018: Satumetsä, Kristian Saarikorpi (Saarikorpi Design)
2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy) 
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel) 
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab) 
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design) 
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy) 
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen) 
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen) 
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen) 
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Lisätiedot: 

Messukeskus, tiedottaja taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com, puh. 050 385 5482. 


Häät-lehti ja Häät.fi, päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, puh. 040 505 7345, sari.yli-salomaki@editus.fi

Galleria Gao Shan, puh. +358 445968888, info@gaoshanhelsinki.com

Kuvat

VKS-kisan finalistit esillä Galleria Gao Shanissa. Kuva: Teemu Töyrylä
VKS-kisan finalistit esillä Galleria Gao Shanissa. Kuva: Teemu Töyrylä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattu kilpailu käynnistyi26.11.2021 14:03:33 EET | Tiedote

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattuun kilpailuun voi nyt ilmoittautua. Kilpailu nostaa esiin uusia ja merkittäviä ratkaisuja metsäbiotalouden alalta ja voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön rahoittamalla 5000 euron PulPaper Awardilla. Kansainvälinen metsäteollisuuden ammattitapahtuma PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kansainvälinen PulPaper 2022 rakentaa huomisen biotaloutta25.11.2021 10:07:12 EET | Tiedote

Metsäteollisuuden PulPaper 2022 -tapahtuman teemana on Building tomorrow’ bioeconomy. Alan ammattilaisille veloituksettomassa PulPaper-tapahtumassa järjestetään yritysten puheenvuoroja Future Squarella sekä PulPaper Conference ja Business Forum, jotka molemmat ovat maksullisia tilaisuuksia. Näyttelyalueella metsäteollisuuden yritykset kohtaavat asiakkaitaan ja esittelevät tuotteitaan. PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Yhteisöllisyyttä ja osallisuutta edistäneitä lukiolaisia palkittiin Studia-messuilla23.11.2021 13:00:00 EET | Tiedote

Tänään avautuneilla Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. 1000 euron arvoiset stipendit menivät Helsinkiin, Loimaalle, Mäntsälään ja Turkuun. Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 23.–24.11.2021.

MP Pää pyörällä -podcastin rinnalle uusi ohjelma19.11.2021 15:15:00 EET | Tiedote

MP-moottoripyörämessut tukee vahvasti moottoripyörätoimialaa. Tänä vuonna on julkaistu MP-messujen verkkosivuilla ja somessa kymmenkunta MP Pää pyörällä -podcastia moottoripyöräilystä. Podcastien vetäjä, mp-alan moniottelija ja MP-messuista vastaava Niko Kantola isännöi myös uutta MP Pää pyörällä -ajankohtaisohjelmaa, jossa käydään läpi toimialan tärkeimpiä kuulumisia, uutuuksia ja tapahtumia. Ensimmäinen osa on julkaistu ja sen voi katsoa: https://mp.messukeskus.com/mp-paa-pyoralla-ajankohtaisohjelma/.

Cyber Security Nordic 2022: ensimmäiset huippupuhujat vahvistuneet17.11.2021 15:31:43 EET | Tiedote

Cyber Security Nordic 2022 -tapahtuman pääpuhujista on vahvistunut jo Graham Cluley, Marja Dunderfelt, Rik Ferguson ja Mikko Hyppönen. Tapahtuma pureutuu tänäkin vuonna taidolla kyberturvallisuuden politiikkaan, talouteen, todellisuuteen ja tulevaisuuteen. Teemoja avataan sekä yritystalouden että julkishallinnon näkökulmista. Cyber Security Nordic -tapahtuma järjestetään 8.–9.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä nyt neljännen kerran.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme