Helsingin yliopisto

Vuoden Kristiina -palkinnon saa Saara Särmä

Jaa

Helsingin yliopiston sukupuolentutkimuksen tieteenala on valinnut Vuoden Kristiina 2018 -palkinnon saajaksi poliiitikan tutkijan ja kansalaisaktivisti Saara Särmän.

Politiikan tutkija ja kansalaisaktivisti Saara Särmä yhdistää kekseliäästi ja rohkeasti akateemista tutkimusta ja poliittista aktivismia. Hän toimii yhtä aikaa tieteen ja taiteen kentillä ja herättää ihmisiä näkemään yhteiskunnallista epäoikeudenmukaisuutta hyväntahtoisten provokaatioiden, normeja rikkovan huumorin ja karnevalismin keinoin.

Saara Särmän luomuksia ovat esimerkiksi maailmanlaajuisen huomion saanut nettikampanja ”Congrats, you have all male panel” ja feministinen ajatushautomo Hattu. Saara Särmä on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, joka käyttää myös sosiaalista mediaa taitavasti ja tuo sukupuolentutkimuksen oivalluksia uusille foorumeille ainutlaatuisella ja lähestyttävällä tavalla. Särmällä on niin ikään erinomainen kyky itsereflektioon sekä rohkeutta heittäytyä.

Vuoden Kristiina -palkinto kantaa sukupuolentutkimuksen Helsingin yliopistossa käynnistäneen Kristiina-instituutin nimeä, ja se myönnetään vuosittain sukupuolentutkimuksen tunnetuksi tekemisestä ja sukupuolen perusteella tapahtuvan syrjinnän ja eriarvoisuuden vähentämiseksi tehdystä työstä. Palkinto on myönnetty vuodesta 2001 lähtien. Palkintolautakuntaan kuuluivat vuonna 2018 Tuija Pulkkinen, Siri Törölä ja Aino-Maija Elonheimo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aino-Maija Elonheimo
aino-maija.elonheimo@helsinki.fi
puh. 02941 24323

Kuvat

Saara Särmä
Saara Särmä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme