Basam Books

Vuoden kristillinen kirja 2021 on herkkä ja henkilökohtainen kasvukertomus yhden kristityn matkasta uskon tiellä!

Jaa

Anni Pesosen uutuuskirja on tutkijana ja pappina toimineen teologin henkilökohtainen puheenvuoro. Se on kertomus yhdestä elämästä ja sen myötä muuttuvasta suhteesta Jumalaan.

”Credo – Tieni mystiikkaan” (Basam Books 2021)
”Credo – Tieni mystiikkaan” (Basam Books 2021)

Anni Pesosen Credo – tieni mystiikkaan (Basam Books 2021) on harvinaislaatuinen matka yhden kristityn sielunmaisemaan. Herkän henkilökohtainen kasvukertomus seuraa lapsen, murrosikäisen, opiskelijan, raamatuntutkijan ja seurakuntapapin pohdintoja kristinuskon ydinsisällöistä.

Credo voitti Vuoden kristillinen kirja 2021 -kilpailun. Voittajan valitsi piispa Mari Leppänen.

Valintaperusteina mainittiin se, kuinka kirja on tallentanut yhden ihmisen hengellistä ja henkilökohtaista pohdintaa kriisiaikana. Lisäksi ansioksi katsottiin se, kuinka Pesonen käy kirjassaan vuoropuhelua tämän ajan kaipaajien ja etsijöiden kanssa.

Vuoden Kristillinen kirja 2021 -palkinnon julkaisutilaisuudessa Helsingin kirjamessuilla piispa Mari Leppänen perustelee valintaansa näin:

”Pesosen usko elää vapaudesta, ei pakotetusta kaavasta. Juuri tällaista vapautta kristillinen kirkko nyt tarvitsee. Credo on luontevaa puhetta hengellisyydestä, joka läpäisee arjen. Se on myös aikuisen uskon kuvausta. Virkistävää on se, ettei kirja rakennu uhkakuvien varaan, eikä katse ole myöskään kirkon rakenteissa tai toiminnan kehittämisessä, vaan henkilökohtaisessa jumalasuhteessa.”

Olennaisimmaksi aiheeksi Pesosen teoksessa nousee yhteys Jumalaan, rukous. Miten löytää rukoukseen elävä tuntu Jumalan läsnäolosta? Etsijän polku kulkee yhä syvemmälle mielen hiljaisuuteen, kristillisen mystiikan sanattomaan rukoukseen. Vanhat mystikot kertovat rukouksessa löydetystä todellisuudesta, joka loistaa myös Jeesuksen vertauksista. Credo tarjoaa tuhtia teologista tietoa ja runsaasti eväitä omaan hiljentymiseen.

Kirjailijasta

Anni Pesonen on teologi, joka on toiminut raamatuntutkijana ja opettajana Helsingin yliopistossa ja kouluttajana Diakonia-ammattikorkeakoulussa. Nykyisin hän on seurakuntapappina Nurmijärvellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:

Frida Wikblad
frida@basambooks.fi

Kuvat

”Credo – Tieni mystiikkaan” (Basam Books 2021)
”Credo – Tieni mystiikkaan” (Basam Books 2021)
Lataa
Anni Pesonen ja "Credo" (kuvaaja: Frida Wikblad)
Anni Pesonen ja "Credo" (kuvaaja: Frida Wikblad)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme