Messukeskus

Vuoden lähiruokateko 2020 -yleisöäänestyksessä viisi ehdokasta

Jaa
Vuoden lähiruokateko 2020 -yleisöäänestys on käynnistynyt Lähiruoka & luomu -messujen nettisivuilla. Omaa suosikkiaan voi äänestää 25.3. saakka. Sekä yleisöäänestyksen voittaja että raadin valitsema Vuoden lähiruokateko 2020 -palkinnonsaaja julkistetaan Lähiruoka & luomu -messuilla torstaina 2.4. Helsingin Messukeskuksessa.

Vuoden lähiruokateko -palkinnon yhteydessä järjestetään tänä keväänä ensimmäisen kerran yleisöäänestys, johon palkintoraati on valinnut viisi ehdokasta. Äänestyksen avulla raati haluaa nostaa esille viime vuoden aikana ansioituneita lähiruokatekoja ja kuluttajien mieltymyksiä entistä laajemmin.

Yleisöäänestyksessä ovat mukana seuraavat ehdokkaat:

  • Kokit & Farmarit illallinen Finlandia-ravintolassa: Finlandia-talolla järjestettiin syksyllä 2019 jo toistamiseen Kokit & Farmarit -elämysillallinen. Illallisen valmisti neljä huippukokkia, jotka valitsivat työparikseen pientilalliset, joiden kanssa he päättivät myös raaka-aineet. Sekä kokkeja että farmareita haastateltiin samalla kun he valmistivat ruokia. Asiakkaalle tehtiin läpinäkyväksi, mistä hänen ateriansa koostui. Lisäksi pientilalliset saivat oman äänensä kuuluviin.
  • Laidun Hereford on kahden emolehmäkasvattajan yritys, joiden perusarvoihin kuuluu eläinten hyvinvointi. Naudasta huolehditaan vasikasta aikuiseksi tarjoten parasta mahdollista hoivaa ja ravintoa sekä mahdollistamalla turvalliset olosuhteet. Eläinten kasvatuksen lisäksi yritys myy ja valmistaa itse kasvattamastaan lihasta puhdasta ruokaa omassa verkkokaupassaan ja vuonna 2019 valmistuneessa lihanjalostamossaan.
  • Pielisen Kalan työ suomalaisen, eettisesti tuotetun kalaruoan puolesta ei ole jäänyt moneltakaan huomaamatta. Vuonna 2019 markkinoille tulleessa Luonnonkala-säilykkeessä yhdistyy kaikki, mihin yritys uskoo: kestävä kalastus, kotimainen ja kuluttajaystävällinen ravinto ja puhdas maku. Pohjois-Karjalan Nurmeksessa toimivan Pielisen Kalan toimintaa ohjaavat rakkaus puhtaaseen luontoon ja perinteiseen kalastukseen; siihen, että kala saadaan, ei oteta.
  • Silmusalaatti: Seitsemänvuotiaana Samuli Laurikainen antoi paikallislehteen haastattelun, jossa hän kertoi isona ryhtyvänsä maanviljelijäksi. Lupaus tuli lunastetuksi syksyllä 2012 kun edessä oli muutto rakkauden perässä Helsinkiin ja alkoi ensimmäisen kasvuhuoneen rakentaminen. Kahdeksassa vuodessa on yksin yrittämisestä kehitytty pienin askelin ja päämäärätietoisella työllä monien huulille. Silmusalaatit viljellään Espoon Kerassa ja ovat pk-seudun todellista lähiruokaa.
  • Suomen Artesaaniruokayhdistys on perustettu kehittämään ja edistämään artesaaniruokaa koko Suomessa. Yhdistyksen tavoitteisiin kuuluu maaseudun autioitumisen estäminen parantamalla pienten paikallisten tuottajien toimintaedellytyksiä. Vuosittain järjestettävä Artesaaniruoan SM-kilpailu vahvistaa ja tekee tunnetuksi käsityömäistä elintarvikeyrittäjyyttä niin paikallisella kuin kansallisellakin tasolla.

Ehdokkaista voi lukea lisää nettisivuilla www.lahiruokaluomu.fi. Siellä voi myös äänestää suosikkiaan vuoden 2020 lähiruokateoksi 25.3. saakka.

Suomen Messusäätiön myöntämän 2000 euron arvoisen Vuoden lähiruokateko 2020 -palkinnon saajan päättää Lähiruoka & luomu -messujen kehitysryhmä puheenjohtajanaan erityisasiantuntija Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä. Sekä palkinnonsaaja että yleisön suosikki julkistetaan Lähiruoka & luomu -messuilla torstaina 2.4. Helsingin Messukeskuksessa.

Lähiruokateko-palkinnon sai viime vuonna Heikkilän Juustola. Aiempina vuosina palkinnon ovat saaneet Stadin puutarhuri ja Juuri Yhtiöt Helsingistä (2018), mikkeliläinen Otava Food Factory Oy (2017), Sodankylän kunnan ruokapalvelut (2016), Reko-lähiruokarenkaiden ”isä” Thomas Snellman (2015), LähiPuoti Remes (2014) ja keittiömestari Heikki Ahopelto (2013). 

Lähiruoka & luomu -tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 2.–5.4.2020 samaan aikaan Kevätmessujen kanssa. www.lahiruokaluomu.fi, #lähiruokaluomu2020.  

Lisätietoja: Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

 Median akkreditoituminen joko ennakkoon osoitteessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa.

 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye