Espoon kaupunki - Esbo stad

Vuoden Luontokuvat 2021 –näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 26.1. – 6.3.2022

Jaa

Vuoden Luontokuvat -näyttely kertoo suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.

Pekka Tuuri: Liskomies. Vuoden Luontokuva 2021.
Pekka Tuuri: Liskomies. Vuoden Luontokuva 2021.

Näyttelyssä on esillä 37 Vuoden Luontokuva 2021 -kilpailussa palkittua kuvaa. Jokaisesta kilpailusarjasta on mukana kolme palkittua ja kunniamaininnan saaneet kuvat. Mukana on luonnollisesti myös Vuoden Luontokuvaksi valittu espoolaisen Pekka Tuurin kuva ”Liskomies”.

”Kuvaan on upeasti saatu mukaan myös vedenpäällistä maisemaa pilviä myöten. Taustan metsä ja tumma ranta täyttävät kuva-alan hyvin. Eläin sijoittuu kuvassa oikeaan kohtaan ja sen asento on mainio sormia ja hännänpäätä myöten”, tuomaristo kehuu voittokuvan sommittelua ja luontokuvauksellisia ansioita.

Vuoden Luontokuva -kilpailuun osallistui vuonna 2021 yli 13 000 valokuvaa. Suurin osa niistä kilpaili aiheittain seitsemässä eri sarjassa: Kasvit ja sienet, Linnut, Maisemat, Nisäkkäät, Muut eläimet, Sommittelu ja muoto sekä Luonto ja ihminen. Nuorille oli oma sarja.

Kuvia sai käsitellä vain hyvin maltillisesti. Näiden sarjojen voittajakuvista tuomaristo valitsi koko kilpailun voittajan. Lisäksi kilpailussa oli erikoissarja Vapaa ja luova, jossa kuvia sai käsitellä jonkin verran vapaammin.

Vuoden Luontokuvat 2021 -näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalon vaihtuvien näyttelyiden tilassa, Elfvikintie 4, Laajalahti, Espoo.Luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-15 ja su klo 10–16. Café Elfvik on avoinna sunnuntaisin talon aukioloaikoina. Sisäänpääsy luontotaloon ja Vuoden Luontokuvat 2021 -näyttelyyn on maksuton.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Katri Luukkonen, suunnittelija, Villa Elfvikin luontotalo, puh. 043 826 5253, katri.luukkonen@espoo.fi

Kuvat

Pekka Tuuri: Liskomies. Vuoden Luontokuva 2021.
Pekka Tuuri: Liskomies. Vuoden Luontokuva 2021.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Villa Elfvikin luontotalo kuuluu Espoon ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen ympäristönsuojelun palvelualueeseen.

Ympäristönsuojelun palvelualue edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. 

Seuraa meitä somessa:
https://www.instagram.com/villaelfvik/
https://www.facebook.com/espoonymparistonsuojelu

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme