MessukeskusMessukeskus

Vuoden nuori suunnittelija 2023 -kilpailussa etsitään tämän hetken kiinnostavimpia nousevia vaatesuunnittelijoita

Jaa
Suomen pitkäaikaisin ja arvostetuin vaatesuunnittelukilpailu Vuoden nuori suunnittelija etsii alan nousevia kykyjä, joita kannattaa seurata juuri nyt. Vaatesuunnittelun opiskelijoille suunnattu kilpailu järjestetään tänä vuonna 29. kertaa. Kilpailun aiheena on ilo. Voittaja saa näkyvyyttä ja oman osaston I love me -messuilta 20.–22.10.2023.
”Suuren kilpailun aiheena on nyt vain kolme kirjainta. I, L ja O!  Näinä aikoina niihin mahtuu koko elämä. Miten näytät ilon pukeutumisessa ja koristautumisessa? Vai haluatko piilottaa sen?” Vuoden nuori suunnittelija -kilpailun raadin puheenjohtaja, toimittaja Jaakko Selin kysyy.
”Suuren kilpailun aiheena on nyt vain kolme kirjainta. I, L ja O! Näinä aikoina niihin mahtuu koko elämä. Miten näytät ilon pukeutumisessa ja koristautumisessa? Vai haluatko piilottaa sen?” Vuoden nuori suunnittelija -kilpailun raadin puheenjohtaja, toimittaja Jaakko Selin kysyy.

Vuoden nuori suunnittelija 2023 -kilpailussa etsitään uutta luovia ja toteuttamiskelpoisia suunnitelmia, ja siihen voivat osallistua vaatesuunnittelun opiskelijat. Kilpailuun voi ilmoittautua kevään aikana. 

Kilpailutehtävä on tänä vuonna kaksiosainen. Ensimmäisessä osassa tehtävänä on suunnitella asukokonaisuus, jossa aiheena on ilo. Kilpailijat voivat tulkita aihetta omalla tavallaan ja suunnitella siihen liittyvän asukokonaisuuden.  

Tehtävän toinen osa pitää sisällään MIELI ry:n Mielinauhan 2024 suunnittelun. I love me -messut tekee tänä vuonna yhteistyötä MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kanssa, ja mielen hyvinvointi näkyy entistä vahvemmin messujen ohjelmassa. Mielinauha on MIELI ry:n vuosittain toistuvavaltakunnallinen kampanja, jonka tuotoilla tuetaan kotimaista mielenterveystyötä ja kriisityötä.  

”Suuren kilpailun aiheena on nyt vain kolme kirjainta. I, L ja O!  Näinä aikoina niihin mahtuu koko elämä. Miten näytät ilon pukeutumisessa ja koristautumisessa? Vai haluatko piilottaa sen?” raadin puheenjohtaja, toimittaja Jaakko Selin kysyy. 

Vuoden nuori suunnittelija -kilpailu tarjoaa voittajalle hienoja mahdollisuuksia  

Vuoden nuori suunnittelija on tittelinä arvostettu, ja kilpailu on tuonut nostetta nuorille suunnittelijoille heidän matkallaan. Esimerkiksi vuoden 2015 voittajasta, Aalto-yliopistossa opiskelleesta Rolf Ekrothistaovat kirjoittaneet alan arvostetut mediat Vogue ja Hypebeast 

Omaa muotimerkkiään luotsaava Ekroth on tehnyt myös vaatemalliston Haltille ja syksyllä 2023 ilmestyvän vaatemalliston Fiskarsille. Lisäksi hän on voittanut Designer’s Nest -suunnittelijakilpailun Kööpenhaminassa ja Galeries Lafayette -tavaratalon mallistokilpailun Pariisissa. 

Vuoden nuori suunnittelija -kilpailun voittajiin lukeutuvat myös Firenzen Pitti Uomo -muotimessuilla huomiota saanut Ervin Latimer ja rouva Jenni Haukion itsenäisyyspäivän vastaanoton asun vuonna 2017 suunnitellut Heidi Karjalainen 

“Olen ylpeä voidessamme tarjota I love me -messujen kautta näkyvyyttä uransa alussa olevalle suunnittelijalle ja samalla mahdollistaa suunnittelijan ja suuren yleisön kohtaamisen.Suomalainen vaatesuunnittelun osaaminen on kansainvälisesti erittäin arvostettua ja korkealla tasolla. Haluamme myös I love me:ssä nostaa esiin ja kasvattaa tietoutta suunnitteluun ja kädentaitoihin liittyen”, I love me -kokonaisuudesta vastaava liiketoimintapäällikkö Noora Haatainenkertoo. 

Kilpailun raadissa muotialan pitkän linjan vaikuttajia ja suunnittelijoita 

Kilpailun voittajan valitsee muotialan vaikuttajista ja suunnittelijoita koostuva raati. Kilpailun raadissa ovat mukana toimittaja ja raadin puheenjohtaja Jaakko Selin, muotitaiteilija Ritva Falla, luova johtaja Martta Louekari, muodin sanansaattaja Taru Marjamaa, muotisuunnittelija Hammi Mettinen, vaatesuunnittelija Katri Niskanen, stylisti ja muotitoimittaja Nina Nuorivaara, Gloria-lehden päätoimittaja Kristiina Raitala sekä vaatesuunnittelija Mari Talka. 

Vuoden nuori suunnittelija saa osaston I love me -messuilta 

Kilpailun voittaja saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 5000 € palkinnon. Lisäksi voittaja on esillä muodin, kauneuden ja hyvinvoinnin tapahtumassa I love me:ssä omalla osastollaan ja tapahtuman ohjelmassa. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä lomake I love me -tapahtuman verkkosivuilla sekä toimittamalla kilpailuun osallistuva työ 19.5.2023 mennessä Helsingin Messukeskukseen. 

Vuoden nuori suunnittelija 2023 -kilpailun säännöt, osallistumisohjeet ja ilmoittautumislomake löytyvät osoitteesta: www.iloveme.fi/vuodennuorisuunnittelija 

Lisätiedot:  

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, puh. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com 

Noora Haatainen, liiketoimintapäällikkö, Helsingin Messukeskus, p. 040 450 3503, noora.haatainen@messukeskus.com 

Vuoden nuori suunnittelija -kilpailu on Suomen Messujen ideoima ja Suomen Messusäätiön rahoittama kilpailu vaatesuunnittelun opiskelijoille.I love me on yhdessäolon ja hyvinvoinnin viikonloppu – kauneuden, muodin ja hyvinvoinnin kiinnostavimmat brändit ja tuoreimmat trendit ovat saman katon alla Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.10.2023. www.iloveme.fi | @iloveme_official  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, puh. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com


Noora Haatainen, liiketoimintapäällikkö, Helsingin Messukeskus, p. 040 450 3503, noora.haatainen@messukeskus.com

Kuvat

”Suuren kilpailun aiheena on nyt vain kolme kirjainta. I, L ja O!  Näinä aikoina niihin mahtuu koko elämä. Miten näytät ilon pukeutumisessa ja koristautumisessa? Vai haluatko piilottaa sen?” Vuoden nuori suunnittelija -kilpailun raadin puheenjohtaja, toimittaja Jaakko Selin kysyy.
”Suuren kilpailun aiheena on nyt vain kolme kirjainta. I, L ja O! Näinä aikoina niihin mahtuu koko elämä. Miten näytät ilon pukeutumisessa ja koristautumisessa? Vai haluatko piilottaa sen?” Vuoden nuori suunnittelija -kilpailun raadin puheenjohtaja, toimittaja Jaakko Selin kysyy.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Radical Health Festival Helsinki 2023: The Programme Has Been Published25.5.2023 14:00:00 EEST | Press release

The Radical Health Festival Helsinki 2023 is pleased to announce that the highly anticipated programme for the 2023 edition of the new pan-European health festival has been officially published. Set to take place from June 12th to June 14th, the Radical Health Festival Helsinki will bring together policymakers, health professionals, innovators, medical device and EHR providers, pharma leaders, and health enthusiasts from around the world.

Muodin kiertotalouspalkinnot jaetaan I love me -messuilla lokakuussa – alan suunnannäyttäjiä etsitään Jalotus ry:n kanssa24.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Kiertotalouden ja vastuullisuuden teemat nousevat ensi syksyn I love me -messuilla esiin entistä vahvemmin. Jalotus ry:n kanssa yhteistyössä järjestettävässä kiertotalouskilpailussa etsitään muodin ja tekstiilialan toimijoita, jotka hyödyntävät ja edistävät toiminnassaan kiertotaloutta. Pohjois-Euroopan johtava hyvinvointitapahtuma I love me järjestetään 20.–22.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Renewed Cyber Security Nordic Competition is opened – First keynote speakers confirmed23.5.2023 15:24:46 EEST | Press release

The Cyber Security Nordic Competition is now opened to the companies operating in Finland. The final of the competition will take place in the form of a pitch competition at the Cyber Security Nordic event from 7 to 8 November 2023. The winner will receive a €10,000 prize, donated by the Finnish Fair Foundation. Most of the keynote speakers at the event will be seen first time in Finland.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme