Messukeskus

Vuoden opetus -palkinto Kansainvälinen kurkistus kieliin -opintojaksolle

Jaa

Vuoden opetus -palkinto on myönnetty Lauttasaaren yhteiskoulun lukiolinjoilla toteutettavalle Kansainvälinen kurkistus kieliin -opintojaksolle, jonka tarkoituksena on tuoda esille kielen oppimisen monimuotoisuutta. Suomen Messusäätiön rahoittama ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n koordinoima kilpailu etsii uusia, pedagogisia oivalluksia ja hyviä arjen käytäntöjä. Kilpailun voittaja saa 3 000 euron arvoisen stipendin.

Voittoisa Kurkistus kieliin -tiimi koolla. Kuvassa takaa vasemmalta alkaen Laura Savolainen, Jouni Rasa, Heikki Kotilainen, Minna Närvä. Ville-Pekka Eerola ja Elina Rögård.
Voittoisa Kurkistus kieliin -tiimi koolla. Kuvassa takaa vasemmalta alkaen Laura Savolainen, Jouni Rasa, Heikki Kotilainen, Minna Närvä. Ville-Pekka Eerola ja Elina Rögård.

Vuoden opetus -palkinnon saa vuodelta 2021 Lauttasaaren yhteiskoulun Kansainvälinen kurkistus kieliin -opintojakso. Opintojakso on osa Lauttasaaren yhteiskoulun Kansainvälisen liiketoiminnan lukion oppilaitoskohtaisia opintoja, mutta sitä tarjotaan myös yleislinjalaisille. Opintojakso on koettu kiinnostavaksi: viime syksynä sen valitsi 35 opiskelijaa 105 lukion aloittajasta.

– Monipuolinen kielitaito avaa opiskelijoille uusia polkuja. Opintojakso tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua kielialueen kulttuuriin, ja opettajat pystyvät innostamaan opiskelijat kiinnostumaan kielistä. Kansainvälinen kurkistus kieliin -opintojakso tarjoaa myös vaihtelua usein kuormittavaksi koettuun opiskeluun, toteaa Lauttasaaren yhteiskoulun rehtori Jouni Rasa.

Opintojakso on rakennettu uuden, 1.8.2021 käyttöön otetun, lukion opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti kahden opintopisteen laajuiseksi kokonaisuudeksi, jossa opiskelija valitsee kaksi yhden opintopisteen mittaista kielen ja kulttuurin johdantoa joko italian, ranskan, saksan tai venäjän kielestä.

Innostaa opiskelemaan kieliä

Vieraiden kielten opiskelu on vähentynyt viime aikoina. Uuden ja innostavan opintojakson myötä Lauttasaaren yhteiskoulun rehtori, B3-kieltenopettajat ja opinto-ohjaajat ovat pyrkineet oivallisesti kehittämään ja löytämään uudenlaisia keinoja innostaa opiskelijoita B3-kielten opiskeluun. Kieltenopettajilla on ollut perustavanlaatuinen rooli opintojakson sisällön ja toteutuksen suunnittelussa, ja opintojakson toteutus on edellyttänyt toimivaa yhteistyötä opettajilta.

Palkintoraadin mukaan opintojaksossa toteutuu uuden opetussuunnitelman perusteiden mukainen kansainvälisyys sekä oppiaineiden ja opettajien välinen yhteistyö. Opintojakso vahvistaa opetussuunnitelman mukaista laaja-alaista osaamista. Lisäksi raati antoi kiitosta opintojakson opetusmenetelmien ja -tehtävien moninaisuudelle. Kurssilla käytetyt pari- ja ryhmätehtävät toimivat lukionsa aloittaneiden ryhmäyttävinä ja yhteisöllisyyttä vahvistavina työskentelytapoina lisäten kouluviihtyvyyttä sekä vahvistaen hyvinvointia ja osallisuuden kokemusta.

Raatiin kuuluivat OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen (raadin pj.), OAJ:n viestintäjohtaja Hanna Ottman, Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Saija Ohtonen-Jones, Suomen Kuntaliiton erityisasiantuntija Kyösti Värri, opetusneuvos Petri Lehikoinen, OPH, Suomen rehtorit SURE ry:n puheenjohtaja Antti Ikonen ja OAJ:n erityisasiantuntija Tuomo Laakso. Raadin sihteerinä toimi OAJ:n erityisasiantuntija Riina Mäkelälammi.

Palkinto luovutetaan myöhemmin Lauttasaaren yhteiskoulun edustajille. Vuoden opetus -palkinto on osa vuosittain tammikuussa järjestettävien Educa-messujen ohjelmaa. Kilpailun järjestelyistä vastaa OAJ yhteistyössä Messukeskuksen kanssa.

Lisätiedot:  

Rehtori Jouni Rasa, Lauttasaaren yhteiskoulu, jouni.rasa@lauttasaarenyhteiskoulu.fi

Tiedottaja Antti Karjunen, Messukeskus, puh. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com 

Erityisasiantuntija Riina Mäkelälammi, OAJ, puh. 020 7489 570, riina.makelalammi@oaj.fi

Avainsanat

Kuvat

Voittoisa Kurkistus kieliin -tiimi koolla. Kuvassa takaa vasemmalta alkaen Laura Savolainen, Jouni Rasa, Heikki Kotilainen, Minna Närvä. Ville-Pekka Eerola ja Elina Rögård.
Voittoisa Kurkistus kieliin -tiimi koolla. Kuvassa takaa vasemmalta alkaen Laura Savolainen, Jouni Rasa, Heikki Kotilainen, Minna Närvä. Ville-Pekka Eerola ja Elina Rögård.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pelasta Itämeri -palkinto 4D Sieppari -teknologialle20.5.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon saa tänä vuonna jyväskyläläinen Weeefiner Oy, joka on kehittänyt 4D Siepparin, jonka avulla otetaan talteen liuenneita metalleja teollisuuden sivuvirroista ja jätevesistä. Ratkaisu on ainutlaatuinen, edistää kiertotaloutta ja on monistettavissa. Palkinnolla tahdotaan vuosittain kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi.

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo19.5.2022 16:41:44 EEST | Tiedote

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme