Puistokatu 4

Vuoden ravintolaksi valitun Nollan perustajat avaavat Kaivopuistoon välimerellisen kortteliravintolan – puitteet tarjoaa ympäristökeskustelulle pyhitetty arvotalo, joka aukeaa yleisölle kesällä

Jaa
Ekokriisin torjumiseen keskittynyt Puistokatu 4 avaa ovensa Kaivopuistossa elokuussa. Talon toiminnasta saa maistiaisia etukäteen, kun palkitun Nolla-ravintolan perustajien uusi ravintola avautuu sen tiloihin kesällä.

Puistokatu 4 on Tiina ja Antti Herlinin säätiön ja Maj ja Tor Nesslingin säätiön yhteistyössä perustama hanke ja talo Kaivopuistossa. Elokuusta alkaen se tarjoaa puitteet ympäristökeskustelulle ja tapahtumille sekä työtiloja säätiöiden henkilöstölle ja ekokriisin parissa työskenteleville tutkijoille ja toimijoille.

Ensimmäiset asukkaansa Puistokatu 4 saa jo kesäheinäkuussa, kun paikalle asettuu ravintola Nollan perustajien uusi kortteliravintola Elm. 

Välimerellisiä elämyksiä Kaivopuistossa

Puistokadulle avautuva Elm on rennon lämminhenkinen kortteliravintola, jonka keittiö seuraa sesonkeja ja inspiroituu välimerellisistä mauista. 

Elmin ravintoloitsijat Albert Franch Sunyer, Luka Balac ja Carlos Henriques ovat tuttuja kestävään kehitykseen satsaavasta ravintola Nollasta, jonka Suomen Gastronomien Seura palkitsi tänään Vuoden ravintolaksi 2022

“Tulemme tarjoamaan vieraillemme juuri sellaista välimerellistä ruokaa, josta itse innostumme: yksinkertaista, persoonallista ja raaka-ainelähtöistä”, ravintoloitsija Luka Balac sanoo.

“Olemme todella fiiliksissä uudesta kodistamme ihanassa vanhassa puutalossa keskellä kaunista miljöötä. On mahtavaa olla mukana tuomassa iloa, elämää ja elämyksiä Kaivopuistoon.”

Päiväkahvit puutarhassa, illallista terassilla

Elm levittäytyy Puistokatu 4:n ensimmäiseen kerrokseen, terassille ja puutarhaan. Ravintola tarjoaa herkullisia elämyksiä ja viihtyisät tilat niin lounastajille, päiväkahvittelijoille kuin pitkän kaavan illallistajille. 

Puistokatu 4:n remontista vastaavan Tiina ja Antti Herlinin säätiön kehitysjohtaja Anna Herlin näkee yhteistyön Elmin kanssa innostavana ja molempien osapuolien pyrkimyksiä palvelevana. Herlin toimii yhdessä Minttu Jaakkolan kanssa Puistokatu 4:n toiminnanjohtajana.

“Olemme äärimmäisen innoissamme, että saimme juuri Nollan tyypit ja näkemyksen mukaan. Heidän keittiöfilosofiansa toteuttaa juuri sitä planeetan rajoihin mahtuvaa hyvää elämää, jota Puistokadulla yhdessä rakennetaan”, Herlin sanoo.

Elm avaa ovensa asiakkaille kesän aikana. Koko talon avajaisia juhlitaan 8.8.2022 alkavalla viikolla. Ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin.

www.puistokatu4.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Puistokatu 4
Puistokatu 4
Puistokatu 4
00140 HELSINKI

https://puistokatu4.fi

Helsingin Kaivopuistossa sijaitseva Puistokatu 4 on uusi, turvallinen tila ekologista kriisiä koskevalle keskustelulle ja toiminnalle. Avaamme ovemme kesällä 2022!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Puistokatu 4

Kaivopuistoon aukeaa suuren avajaisnäyttelyn saattelemana tieteen ja toivon talo – ainutlaatuinen konsepti tarjoaa tilat ekologisen kriisin parissa työskenteleville tutkijoille, toimijoille ja yrityksille8.6.2022 09:15:00 EEST | Tiedote

Syksystä 2020 saakka peruskorjauksessa ollut arvohuvila Puistokatu 4 aukeaa yleisölle porrastetusti kesän aikana. Tiina ja Antti Herlinin säätiön kunnostamassa talossa pyritään etsimään ratkaisuja kestävään tulevaisuuteen tarjoamalla puitteet paitsi tieteen tekemiselle myös luovalle ilmaisulle, ympäristötunteille ja esteettisille elämyksille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme