Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vuoden vaasalainen kulttuuriteko -palkinto Vaasa-Mustasaari -oppaille

Jaa

Kulttuuripalkinto jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kaupungin myöntämä tunnustus Vaasa-Mustasaari -oppaille tuli Alkulan tilan ja kulttuuriympäristön hyväksi tehdystä työstä vuoden 2019 aikana.

Vaasa-Mustasaari -oppaat Alkulassa (2018). Kuva: Marja Paukkunen.
Vaasa-Mustasaari -oppaat Alkulassa (2018). Kuva: Marja Paukkunen.

Palkinnon myöntäneen kulttuuri- ja liikuntalautakunnan perusteluina oli se, että Vaasa-Mustasaari-oppaat ovat vuoden 2019 aikana kunnostaneet Alkulan tilan kulttuuriympäristöä.

Alueella on kunnostettu päärakennukselta johtava alkuperäinen kulkuväylä ja raivattu arvokasta puistometsää. Lisäksi alkuperäisiä rakennusperustuksia on kaivettu esiin kasvillisuuden alta.

Kunnostustyöt on tehty lähes kokonaan talkootyönä ja yhteistyössä Vaasan 4H -yhdistyksen kanssa.

Tehdyt toimenpiteet ovat parantaneet Alkulan kiinteistön käyttöarvoa asukkaille sekä lähiympäristön opetus- ja kulttuuritoimen toimijoille. Ne toimivat myös vaasalaisten ja matkailun hyväksi.

Luvassa opastettuja Puutarhapromenadeja

Suunnitelmissa on, että Vaasa-Mustasaari-oppaat järjestävät kunnostetulla alueella uusia Puutarhapromenadeja kaupunkilaisille ja matkailijoille.

Historiapolulle on kunnostustöiden aikana pystytetty lisäksi alueen historiasta kertovia infotauluja. Alkulan tilalla sijaitsi vuodesta 1720 lähtien Suomen ensimmäinen tupakkaplantaasi, ja kauppaneuvos A. A. Levón perusti Alkulaan Suomen ensimmäisen höyrymyllyn.

Kuntalaiset ehdottivat palkinnonsaajaa

Vuoden vaasalainen kulttuuriteko -palkinnon arvo on 2 000 euroa. Palkinnolla huomioidaan edellisen vuoden aikana jonkin yksityishenkilön tai ryhmän toteuttama kulttuuriteko.

–Kuntalaiset saivat ehdottaa palkinnonsaajaa alkuvuodesta. Ehdotuksia tuli yhteensä 35, ja ne koskivat 24 eri palkinnonsaajaa, kertoo kulttuuripäällikkö Sanna Bondas.

Kulttuuriteon tunnusmerkki on, että se on olemassaolollaan tai toiminnallaan kehittänyt, rikastuttanut tai monipuolistanut kaupungin kulttuurielämää. Palkittavan toiminnan tulee kohdistua vaasalaisiin tai Vaasaan. Uusi palkinto korvaa aikaisemmin jaetun Kulttuuripalkinnon ja Nuori kulttuuritekijä-stipendin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuuripäällikkö Sanna Bondas
Vaasan kulttuuri- ja kirjastopalvelut
p. 040 139 4048
sanna.bondas@vaasa.fi

Kuvat

Vaasa-Mustasaari -oppaat Alkulassa (2018). Kuva: Marja Paukkunen.
Vaasa-Mustasaari -oppaat Alkulassa (2018). Kuva: Marja Paukkunen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme