Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry

Vuoden vihreä nuori -palkinto Adéle Nurmelalle ja Vuoden nuori vihreä teko -palkinto Vihreiden nuorten asepalvelustyöryhmälle uuden asepalvelusmallin luomisesta!

Jaa

Vihreiden nuorten liittokokouksessa jaettiin vuosittaiset Vuoden vihreä nuori sekä Vuoden nuori vihreä teko -palkinnot. Palkinnoilla halutaan antaa tunnustusta Vihreiden nuorten toimintaa kehittäville sekä erityistä yhteiskunnallista aktiivisuutta osoittaville aktiiveille.

Vuoden 2020 liittokokouksessa Vuoden vihreä nuori -palkinto myönnettiin Adéle Nurmelalle. Nurmela on Jyväskylän vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtaja, joka vaikuttaa myös Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnassa.

”Erityisesti haluamme kiittää Adélea uusien sosiaalisen median viestintäkanavien ansiokkaasta haltuunottamisesta. Adélen poliittiset TikTok ja Instagram reels -videot ovat innostaneet muita aktiiveja ja koko järjestöä kehittämään otteita uusien some-alustojen parissa nyt poikkeusaikoina,” ylistävät puheenjohtajat Amanda Pasanen ja Brigita Krasniqi.

“Olen uskomattoman kiitollinen kaikille tästä vuodesta ja tästä tunnustuksesta. Kun keväällä aloin tekemään feministisiä TikTokkeja, en tosiaankaan odottanut tällaista palautetta ja tunnustusta mulle hauskasta harrastuksesta”, hehkuttaa Nurmela.

Vuoden nuorena vihreänä tekona palkittiin Vihreiden nuorten uusi asepalvelusmalli ja sitä valmistellut työryhmä. Syrjimättömyyteen ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa Vihreiden nuorten asepalvelusmallia työstettiin työryhmän toimesta poikkeusoloissa täysin etäyhteyksien varassa. Vaikka lähitapaamiset eivät olleet mahdollisia, teki työryhmä ahkeraa ja perinpohjaista työtä inspiroiden samalla myös muita koronan takia työskentelytapojaan muuttaneita aktiiveja. Mallin valmisteluun osallistuivat työryhmän puheenjohtajat Peppi Seppälä ja Olli Puumalainen sekä jäsenet Miska Kulmala, Onni Härkönen, Emma Korpi, Coel Thomas, Juho Heikkilä, Jyry Virtanen, Aaron Taskinen ja Mikko Koivisto.

Vihreät nuoret onnittelevat kaikkia palkinnon saaneita sekä kiittävät kaikkia aktiivisesta työstä vihreämmän maailman eteen!

Kuva: Aleksi Murtojärvi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry
Fredrikinkatu 33 A
00120 HELSINKI

https://www.vihreatnuoret.fi

Vihreät nuoret on valtakunnallinen vihreä nuoriso- ja opiskelijajärjestö, joka toimii kestävän, yhdenvertaisen ja oikeudenmukaisen maailman puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry

Vihreiden nuorten liittokokous: Asepalvelus uudistettava vapaaehtoiseksi ja syrjimättömäksi22.11.2020 11:43:01 EETTiedote

Vihreät nuoret vaatii liittokokouksessaan suomalaisen asepalveluksen kehittämistä vapaaehtoisuuteen ja sukupuolien yhdenvertaiseen kohteluun perustuvaksi. Vihreiden nuorten uudessa asepalvelusmallissa esitetään keinoja, joilla asepalvelus uudistetaan vastaamaan nykyaikaa. Moniin Vihreiden nuorten mallin uudistuksiin voidaan nykytilanteessa siirtyä nopeallakin aikataululla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme