Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Vuoden viimeisessä asukastilaisuudessa 13.12. suunnataan kohti tulevaisuuden Pohjois-Helsinkiä

Jaa

Tule kuuntelemaan 13. joulukuuta klo 17–19, mitä uutta on suunnitteilla pohjoiseen Helsinkiin. Kaupunki on järjestänyt Uutta Helsinkiä -asukastilaisuuksia verkossa puolentoista vuoden ajan, ja vuoden viimeisessä tilaisuudessa katseet kääntyvät kohti huomisen Pohjois-Helsinkiä. Suositut asukasillat jatkuvat myös ensi vuonna.

Havainnekuva Raide-Jokerista Maunula-talon edustalla. Kuva: Raide-Jokeri.
Havainnekuva Raide-Jokerista Maunula-talon edustalla. Kuva: Raide-Jokeri.

Pohjoiseen Helsinkiin on tulossa entistä viihtyisämpää kaupunkiympäristöä uusien suunnittelu- ja rakennushankkeiden myötä. Samalla myös alueen kadut ja puistot kohenevat.

Kaupungin asiantuntijat kertovat Oulunkylän, Maunulan, Pakilan ja Tuomarinkylän ajankohtaisista suunnitelmista ja hankkeista verkkoasukastilaisuudessa maanantaina 13. joulukuuta kello 17 alkaen.

Kattauksen täydeltä kiinnostavaa ohjelmaa

Illan aikana saat tietoa muun muassa Raide-Jokerin rakentamisen kuulumisista, Paturintien jalankulun parantamisesta sekä taloyhtiöille tarjottavasta energiaremonttineuvonnasta.

Tilaisuudessa esitellään useita alueen ajankohtaisia hankkeita, joihin asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa jättämällä mielipiteensä. Paraikaa nähtävillä olevia hankkeita ovat Oulunkyläntien ympäristöön suunnitellut puukerrostalot ja 500 oppilaan peruskoulu sekä Torivoudintie 1:n ja Kuusmiehentie 2:n asemakaavamuutokset, joissa alueille suunnitellaan uusia asuntoja.

Lisäksi tilaisuuden aikana esillä ovat Länsi-Pakilan suunnitteluperiaatteet, joissa on määritelty alueen tiivistämisen ja täydennysrakentamisen mahdollisuuksia ja reunaehtoja. Länsi-Pakilan suunnitteluperiaatteet ovat nähtävillä ja kommentoitavissa 6. joulukuuta alkaen. Kaikki nähtävillä oleva aineisto löytyy kaupungin verkkosivuilta www.hel.fi/suunnitelmat.

Pohjoishelsinkiläiset ovat myös voineet vaikuttaa asuinalueensa kehitykseen OmaStadi-äänestyksessä. Illan aikana kerrotaan, mitä uutta alueelle on tulossa yli 450 000 euron budjetin voimin.

Asukasilta siellä missä sinäkin – kuuntele koko ilta tai nappaa ohjelmasta kiinnostavimmat palat

Koska asukastilaisuus järjestetään verkossa, voit osallistua siihen lokoisasti kotisohvalta tai sinulle parhaiten sopivasta paikasta. Mahdollista on tulla mukaan koko illan ajaksi tai vain hetkeksi. Illan aikana voit kommentoida suunnitelmia ja esittää kysymyksiä tilaisuuden aiheista. Keskustelussa esitettyihin kysymyksiin vastataan mahdollisuuksien mukaan.

Alueen asukkaat ovat voineet osallistua illan kulkuun jo ennakkoon esittämällä kysymyksiään ja aihetoiveitaan etukäteen Kerrokantasi-palvelussa. Asiantuntijat pyrkivät ottamaan esityksissään huomioon ennakkoon esitetyt kommentit ja kysymykset.

Illasta tehdään tallenne, joka on katsottavissa kolmen kuukauden ajan. Tallenne tekstitetään saavutettavaksi. Illan tarkka ohjelma, liittymislinkki sekä osallistumisohjeet: hel.fi/asukastilaisuudet.

Ensi vuoden ensimmäinen Uutta Helsinkiä -ilta järjestetään 2. helmikuuta 2022, jolloin esittelyssä ovat Koillis-Helsingin ajankohtaiset suunnitelmat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna Hurmeranta
vuorovaikutussuunnittelija
kaupunkiympäristön toimiala
viestintäpalvelut
puh. (09) 3103 4808
anna.hurmeranta@hel.fi

Sara Juntunen
viestintäsuunnittelija
kaupunkiympäristön toimiala
viestintäpalvelut
puh. (09) 3103 9104
sara.juntunen@hel.fi

Kuvat

Havainnekuva Raide-Jokerista Maunula-talon edustalla. Kuva: Raide-Jokeri.
Havainnekuva Raide-Jokerista Maunula-talon edustalla. Kuva: Raide-Jokeri.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Katseet koilliseen: Koillis-Helsingin ajankohtaiset suunnitelmat kootusti verkkotilaisuudessa 2.2.202224.1.2022 11:56:47 EET | Tiedote

Koillis-Helsinkiin on suunnitteilla paljon uutta; aluekeskusta Malmi muuttuu ja myös muut koillisen alueet kehittyvät ja tiivistyvät. Koillis-Helsingin illassa on tällä kertaa mukana Malmin, Pukinmäen, Viikin, Pihlajamäen, Tapanilan, Suutarilan ja Puistolan ajankohtaisia suunnitelmia. Vuoden ensimmäinen kaupunkiympäristön asioihin keskittyvä Uutta Helsinkiä –verkkotilaisuus järjestetään 2. helmikuuta kello 17.00 koillisen asioista. Tervetuloa kuulolle!

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 20.1.202220.1.2022 20:22:48 EET | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 20.1.2022 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 3.2.2022. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme