Lomarengas Oy

Vuokramökit hiihtolomien ykköskohde – venäläiset uupuvat, mutta muut ulkomaalaiset asiakkaat palaamassa

Jaa

Kotimaan vuokramökit ovat tänä talvena suositumpia kuin koskaan. Helmi-maaliskuulle on tehty liki 20 prosenttia enemmän mökkivarauksia viime vuoteen verrattuna. Myös ulkomaalaiset matkailijat ovat palaamassa ja ennakkovarauksissakin on kasvua yli 100 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Lomarengas on Suomen suurin vuokramökkien välittäjä.
Lomarengas on Suomen suurin vuokramökkien välittäjä.

Koulujen hiihtolomat ovat parasta sesonkia

”Hiihtoloma on ehdottomasti talvikauden ykkössesonki ja vuokramökkien varausmäärät ovat tänä vuonna huikeita”, kertoo Lomarenkaan liiketoimintajohtaja Juha Purhonen. Helmi-maaliskuun varauksissa on melkein 20 prosenttia kasvua viime vuoteen verrattuna. ”Isoista varausmääristä huolimatta mattimyöhäisillekin on tilaa hiihtolomaviikoille ja vuokramökki varmasti löytyy viimeistään asiakaspalvelumme kautta”, Purhonen tyynnyttelee. 

Ulkomaalaiset matkailijat tekevät nyt paluuta Suomen vuokramökeille

”Myös ulkomaalaisten matkailijoiden määrä on kasvussa. Tämän vuoden ennakkovarauksissa on kasvua yli 100 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Ulkomaalaisten osuus kaikista varauksista on kuitenkin vain 10 prosenttia, joten vielä ollaan kaukana koronaa edeltävästä tasosta, jolloin ulkomaalaisten osuus kaikista varauksista oli liki 30 prosenttia”, Purhonen kertoo. ”Vaikka isoin ulkomaalainen asiakasryhmä eli venäläiset uupuvat edelleen kokonaan, ovat länsieurooppalaiset olleet ahkeria matkaajia tänä talvena”, Purhonen kertoo. ”Erityisesti saksalaiset ja sveitsiläiset ovat varanneet vuokramökkejä Suomesta.”

 Talvimökkeily onnistuu muuallakin kuin hiihtokeskuksissa

Jos viime hetken vuokramökkiloma hiihtolomaviikolle kiinnostaa, kehottaa Purhonen etsimään mökkiä myös hiihtokeskusten ulkopuolelta. ”Totta kai suosituimmat mökit ovat jo menneet ja ihan kaikkea haluamaansa ei välttämättä enää saa. Esimerkiksi hiihtokeskusten ytimessä sijaitsevat kahden makuuhuoneen paljumökit eivät enää välttämättä ole vapaana”, Purhonen toteaa. ”Toisaalta kaikki eivät haluakaan lomalleen hiihtokeskusten vilinää, vaan nauttivat lomanvietosta rauhassa luonnon keskellä. Hinnatkin ovat silloin halvempia.” Mökin voi vuokrata myös muutamaksi päiväksi, jos kokonainen viikko tuntuu liian pitkältä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lomarengas on Suomen suurin vuokramökkien välittäjä.
Lomarengas on Suomen suurin vuokramökkien välittäjä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lomarengas Oy
Lomarengas Oy
Sörnäisten rantatie 29
00500 Helsinki

0306 502 502http://www.lomarengas.fi

Vuonna 1967 perustettu Lomarengas Oy on kotimainen loma-asuntojen välittäjä. Edustettuna noin 4000 vuokramökkiä, huvilaa ja huoneistoa. Kaikki kohteet on laatutarkastettu ja luokiteltu. 

Suurimmat osakkeenomistajaryhmät ovat mökinomistajat ja matkailuyrittäjät. Lomarengas-konserniin kuuluvat emoyhtiö Lomarengas Oy sekä Ylläksen Matkailu Oy ja Villi Pohjola Oy. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2021 noin 41 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 40.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lomarengas Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme