Lomarengas Oy

Vuokramökkien suosio edelleen suurempi kuin koronaa edeltävänä aikana

Jaa
Kotimaiset vuokramökit kiinnostavat yhä, vaikka liikkumisrajoitukset ovat poistuneet. Kesän varausten määrät ovat tällä hetkellä 52 prosenttia suuremmat kuin koronaa edeltävänä kesänä 2019. Viime kesän huippulukemiin ei ylletä.
Vuokramökki Livojärven rannalla Posiolla. Kuva: Lomarengas
Vuokramökki Livojärven rannalla Posiolla. Kuva: Lomarengas

Varausten lukumäärissä mitattuna kotimaan vuokrattavat lomamökit kiinnostavat matkailijoita edelleen. Kesän 2022 varausmäärät ovat viime vuoteen verrattuna laskussa noin 10 prosenttia, mutta koronaa edeltävään vuoteen 2019 verrattuna kesän ennakkomyynnit ovat reilussa 52 % kasvussa. ”Etsimme alalla nyt uutta normaalia pandemian jäljiltä”, Lomarenkaan liiketoimintajohtaja Juha Purhonen kertoo. ”Yleisesti voidaan kuitenkin sanoa, että edelleen kotimaisilla vuokramökeillä pyyhkii hyvin.”

Juhannusmökeistä suurin osa on jo varattu, mutta heinäkuussa löytyy vielä vapaata

Juhannuksena jo 70 prosenttia vuokramökeistä on varattu. Mökittä ei kenenkään tarvitse kuitenkaan jäädä: eniten vapaata löytyy pohjoisten matkailukeskusten mökeiltä, kuten Rukalta, Leviltä ja Ylläkseltä. Heinäkuussa vuokramökeissä on enemmän valinnanvaraa. ”Suosituimpia mökkejä ovat hyvin varustellut eteläisen Suomen rantamökit, jotka maksavat noin 800 euroa viikolta. Soutuvene, sauna ja grilli löytyvät lähes jokaisesta rantamökistä”, Purhonen kuvailee. "Hinta-laatu suhteeltaan parhaat mökit menevät tietty ensimmäisenä, jopa vuosi ennen sesonkia. Viime hetken varaajien kannattaakin varautua siihen, että kesällä halpa huvila Saimaalta ei enää ole vapaana."

Ulkomaalaisten asiakkaiden määrä on kasvussa, mutta venäläiset uupuvat

Ennen koronaa Lomarenkaan asiakkaista neljännes oli ulkomaalaisia. Ulkomaalaisten osuus kesän varauksista on nyt kymmenen prosenttia, mutta määrät ovat kasvussa. ”Tällä hetkellä eurooppalaiset ovat suurin asiakasryhmä; erityisesti Saksasta ja Sveitsistä tulevat asiakkaat korostuvat”, Purhonen summaa. "Venäläiset puuttuvat tänä vuonna kokonaan pandemian ja Ukrainan sodan seurauksena."

Polttoaineen hinta ja sota eivät näytä vaikuttavan kotimaan matkailuun

Toistaiseksi ei näytä siltä, että mökkimatkoja olisi jätetty tekemättä polttoaineen hinnannousun vuoksi. ”Meidän korviimme ei ole kantautunut tietoa siitä, että mökkimatka jäisi tekemättä polttoaineiden nousevan hinnan takia”.

Purhonen uskoo, että asiakasta lähellä sijaitsevat kohteet ovat hieman houkuttelevampia juuri nyt, mutta mitään tutkittua tietoa asiasta ei ole”, Purhonen kertoo. ”Sama juttu pätee Ukrainan sotaan. Maalis-huhtikuussa mökkivarausten teko hidastui aavistuksen tavanomaisesta, mutta käytännössä vaikutusta ei ole ollut.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vuokramökki Livojärven rannalla Posiolla. Kuva: Lomarengas
Vuokramökki Livojärven rannalla Posiolla. Kuva: Lomarengas
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lomarengas Oy
Lomarengas Oy
Sörnäisten rantatie 29
00500 Helsinki

0306 502 502http://www.lomarengas.fi

Vuonna 1967 perustettu Lomarengas Oy on kotimainen loma-asuntojen välittäjä. Edustettuna on yli 4000 vuokramökkiä, huvilaa ja huoneistoa. Kaikki kohteet on laatutarkastettu ja luokiteltu. 

Suurimmat osakkeenomistajaryhmät ovat mökinomistajat ja matkailuyrittäjät. Lomarengas-konserniin kuuluvat emoyhtiö Lomarengas Oy sekä tytäryhtiöt Ylläksen Matkailu Oy ja Villi Pohjola Oy. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2021 noin 39 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 40.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lomarengas Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme