Sarastia Rekry Oy

Vuokratyöyritykset aloittavat soteen keskittyvän suorahaun -rekrytoinnit sote-alan asiantuntija- ja johtotason tehtäviin

Jaa
Sarastia Rekry ja Onvire alkavat tarjota myös suorahakupalveluita asiakkailleen syksyllä 2022. Palvelu on tarjolla sekä Sarastia Rekryn inhouse-asiakkaille, että Onviren asiakkaille.

– Suorahaussa haemme työntekijää suoraan työsuhteeseen asiakkaalle, mutta hakutyö tapahtuu hiljaisesti ilman julkista hakuilmoittelua, kertoo Onvire Oy:n myyntijohtaja Timi Tanskanen.

Haussa on sote-alan ”headhunter”

Sarastia Rekry ja Onvire hakevat nyt suorahakukonsulttia, joka tulee vastaamaan palvelun tarjoamisesta asiakkaille.

Suorahakukonsultin työssä tehtävät rekrytoinnit kohdistuvat pääsääntöisesti sote-alan asiantuntija-, päällikkö- ja johtotason tehtäviin.

– Suorahaku tavoittaa myös ns. nukkuvat hakijat, kun konsulttimme kontaktoi suoraan jo työssä olevia hakuprofiilin mukaisia ammattilaisia. Suorahaku toimii hyvin myös sellaisissa tilanteissa, kun uutta työntekijää halutaan hakea huomaamattomasti. Kauttamme onnistuu toki myös perinteiset rekrytoinnit ilmoitushakuna.

Tanskasen mukaan sote-alalta puuttuu valtakunnallinen, soteen keskittynyt ja hyvin verkostoitunut täyden palvelun rekrytointiyritys.

Keikkatyöntekijät ovat yhä tyytyväisempiä: Sarastia Rekryn asiakastutkimuksessa historian parhaat tulokset

Erityisesti sotealan keikkatyöntekijöitä välittävä Sarastia Rekry on vuodesta 2016 tutkinut asiakastyytyväisyyttä sekä tilaajien että työntekijöiden näkökulmasta. Tutkimusta tehdään puolivuosittain.

Uusimman otannan mukaan jopa 70 prosenttia haastatelluista Sarastia Rekryn keikkatyöntekijöistä suosittelisi Sarastia Rekryä.  Suosittelijat ovat uskollisia ja innostuneita työntekijöitä, jotka suosittelevat yritystä myös muille.

Esimerkiksi palkanmaksun sujuvuus sai pisteitä 4,7, korkeimman mahdollisen pistemäärän ollessa 5. Sarastia Rekry hoitaa itse keikkatyöntekijöiden palkanmaksun ja tuntipalkat Palkka Joka Perjantai -mallilla

Keikkailu lisääntyi tai pysyy samana

Yleisarvosana SaRen toiminnasta viimeisen kuuden kuukauden aikana oli 4,41/5. Se on SaRen historian paras tulos.

Yleisfiilis asiakasorganisaatioissa työskentelystä on erittäin hyvällä tasolla. Saren työntekijöistä 84 prosenttia antoi yleisfiiliksestä arvosanan 4 tai 5.

Suurimmalla osalla keikkatyöntekijöistä on keikkailu lisääntynyt tai pysynyt samana. Poistuneilla keikkatyöntekijöillä poistumisen syy on yleensä ollut pitempi työsuhde.

Muille vuokratyövälittäjille on siirtynyt vain harva.

Myös tilaajien tyytyväisyys parani -saatavuus hiertää

SaRe on onnistunut parantamaan toimintaansa myös sijaistilaajien arvioissa. Erityisesti palvelun ystävällisyyden, asiantuntevuuden jaa ammattitaidon arviot ovat nousseet merkittävästi edellisestä tutkimuksesta.

Palvelu koetaan aiempaa selkeämmäksi ja johdonmukaisemmaksi.

Sijaistilaajien suurin kritiikki kohdistuu sijaistyöntekijöiden saatavuuteen, joka johtuu työntekijäpulasta sote-alalla.

Sarastia Rekryn omien tilastojen mukaan työntekijöiden saatavuus parani huhtikuussa ja toukokuussa. Alkuvuonna ongelmia tuotti yleisen hoitajapulan lisäksi muun koronasuojavaatimus hoitoalalla ja työtaistelutoimet.

Tälle kesälle sijaistyötilauksia on jo peräti 38 prosenttia enemmän kuin kesällä 2021.

Innolink-tutkimusta toteutetaan kvartaaleittain tilaajille ja sijaistyöntekijöille sähköisenä kyselynä. Sarastia Rekryn työntekijöitä koskevaan kyselyyn vastasi 2655 työntekijää ja tilaajakyselyyn vastasi 528 tilaajaa.

Lisätietoja:

Sarastia Rekryn ja Onviren toimitusjohtaja Jaana Jantola 050 408 1321

Onviren myyntijohtaja Timi Tanskanen 040 131 9174 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Sarastia Rekry Oy
Sarastia Rekry Oy
Palokunnankatu 26, 3. kerros
13100 Hämeenlinna

+358 (0) 3 621 3900https://www.sarastiarekry.fi/

Sarastia Rekry Oy on kuntien ja kuntayhtyminen omistama henkilöstöpalveluyritys, joka toimii sosiaali- ja terveysalalla. 

Onvire Oy tarjoaa talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sarastia Rekry Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme