Stadion-säätiö

Vuonna 2020 aukeaa ympäristöystävällinen Olympiastadion

Jaa
Kestävän kehityksen areena

Uudistamisen seurauksena Olympiastadion on malliesimerkki kestävästä kehityksestä ja paikasta, jossa voi toteuttaa tapahtumia ympäristöystävällisesti.

Olympiastadion on kestävän kehityksen ja rakennetun ympäristön kiertotalouden areena. Kiertotalous vähentää sekä uusien raaka-aineiden tarvetta että kasvihuonekaasupäästöjä. Olympiastadionilla on ryhdytty sanoista tekoihin kiertotalouden kokonaisuuden toteuttamisessa.

Lisätäkseen tietoa vastuullisuuden parantamisesta Olympiastadionin huollosta ja ylläpidosta vastaava Stadion-säätiö liittyi Ekokompassiin jo vuonna 2013. Ekokompassi on Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien yhdessä kehittämä käytännönläheinen ja konkreettisiin toimenpiteisiin keskittyvä ympäristöjärjestelmä.

Ekokompassista henkilökunta sai ideoita siitä, kuinka tapahtumien ympäristövaikutuksia sekä korjauksesta aiheutuvaa ympäristökuormaa voidaan vähentää.

– Ympäristövaikutusten pienentäminen ja rakennusten elinkaarien pidentäminen ovat asioita, jotka on huomioitava kaikessa rakentamisessa. Ne ovat olleet osa peruskorjauksen lähtökohtaa, lisää Olympiastadionin kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Ilkka Rautakivi.

Lue lisää Olympiastadionin ympäristöohjelmasta.

Valintoja ympäristöystävällisyyden edistämiseksi

Uudella Olympiastadionilla on tehty merkittäviä valintoja ympäristöystävällisyyden lisäämiseksi.

Ulko- ja sisäjuoksuradoilla on luonnontuote kumia hyödyntävä Mondo-pinnoite, josta 30-38 % on uusiokäytettyä. Lisäksi tehdas, joka valmistaa pinnoitteen käyttää aurinkoenergiaa.

Kentän lämmityksessä puolestaan on siirrytty sähkölämmityksestä ympäristöystävälliseen kaukolämpöön, ja kenttä on jaettu kuuteen eri lämmityslohkoon. Jokaisessa lohkossa on lämpötilaa ja kosteutta mittaavia lämpöantureita, joiden avulla pystytään seuraamaan reaaliajassa, lämmittääkö aurinko lohkoa riittävästi, jotta lämmitys voidaan kytkeä pois päältä.

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä victoria.mediaplanet.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.
Uudella Olympiastadionilla on tehty merkittäviä valintoja ympäristöystävällisyyden lisäämiseksi, aina juoksuratojen pinnoitevalinnoista kentän lämmitykseen. Kuva: Työyhteenliittymä K2S ja NRT

Uudistetun stadionin penkit ovat pitkäikäistä komposiittia. Se on valmistettu kierrätetyn puun ja muovin seoksesta. 

Stadionin kentän nurmi on kasvatettu Suomessa, jolloin sen kuljettamisessa säästettiin ympäristöä. Nurmessa on käytetty suurimmaksi osaksi biologisia lannoitteita. Myös nurmen hoitamisessa pyritään hyödyntämään pääasiassa biologisia lannoitteita ja se leikataan, harjataan ja ilmastetaan biodieselillä kulkevilla ruoholeikkureilla ja koneilla.

Jätteen kierrätyksen osalta panostetaan jätekuormien pienentämiseen ja jätteiden keräykseen. Maan alla olevalla jätteenkeräysasemalla on kahdeksan eri jätejaetta.

Stadionille on sijoitettu useita informaatiotauluja, jotka auttavat vähentämään paperijätettä. Myös ruokahävikin pienentämiseen mietitään yhdessä stadionilla toimivan ravintolapalveluita tuottavan yrityksen kanssa uudenlaisia keinoja.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Stadion-säätiö
Stadion-säätiö
Paavo Nurmen tie 1
00250 Helsinki

http://www.stadion.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stadion-säätiö

Output impacts of renewed Olympic Stadium rose to 194 million in 2022 – landmark site particularly applauded for its events30.1.2023 13:02:41 EET | Tiedote

After the major refurbishment in 2016–2020, the renewed Olympic Stadium was re-inaugurated in August 2020. The refurbished, extended and renewed Stadium is an increasingly versatile arena for events as well as an exercise and a meeting place for all. Therefore, its economic significance and employment and tax impacts have exceeded all expectations.

Förra årets produktionseffekter av det förnyade Olympiastadion var 194 miljoner – landmärket får beröm särskilt för evenemangen30.1.2023 13:02:13 EET | Tiedote

Olympiastadion förnyades under åren 2016–2020 och öppnades för allmänheten igen i augusti 2020. Det ombyggda, utvidgade och förnyade Stadion är nu en ännu mångsidigare arena för evenemang samt en motions- och mötesplats för hela folket. Stadions ekonomiska betydelse med sysselsättnings- och skatteverkningarna har ökat klart mer än förväntat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme