Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Vuosaaren läntisen keskustan kaavamuutos etenee valtuustoon

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus päätti 21. marraskuuta kokouksessaan esittää kaupunginvaltuustolle Vuosaaren keskustan länsiosan asemakaavan muutosta. Kaavamuutos mahdollistaa nykyisellään keskeneräisen Tyynylaavantien ja Vuosaarentien välisen alueen täydentämisen keskustakorttelilla ja urheilutalon laajennuksella.

Keskustakortteliksi suunnitellussa niin kutsututussa Mosaiikkikorttelissa yhdistyy asuin-, liike- ja toimistotilat sekä palvelut. Kaavaratkaisun toteuttamisen myötä alueelle tulee noin 450 uutta asukasta ja 120–160 työpaikkaa.

Kaavamuutoksen yhteydessä mahdollistetaan myös olemassa olevan Mosaiikkipuiston laadullinen parantaminen sekä pikaraitiotievaraus joukkoliikenneterminaalin yhteyteen.

Kaavaratkaisun toteuttamisella rakentamaton osa Vuosaaren keskustaa muutetaan alueellisesti merkittäviksi lähipalveluiden tarjoajaksi ja asuinpaikaksi, jossa työnteko, asuminen, kauppa ja liikenne toteutuvat sosiaalisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla.

Lopullisen päätöksen asemakaavan muutoksesta tekee kaupunginvaltuusto.

Kuntalaisten aloitteet

Kaupunginhallituksesta etenee kaupunginvaltuuston käsittelyyn myös kunnan asukkaiden 1.9.2021 – 30.6.2022 jättämät aloitteet. Ajanjakson aikana kuntalaiset tekivät yhteensä viisi aloitetta muun muassa senioritalojen rakentamisesta, Latokartanonkaaren metsän suojelusta sekä kaupungin liittymisestä kansainväliseen ikäystävällisten kuntien verkostoon.

Kuntalain mukaan kunnan asukkaalla, kunnassa toimivalla yhteisöllä ja säätiöllä on oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa. Lisäksi palvelun käyttäjällä on oikeus tehdä aloitteita kunnan palvelua koskevassa asiassa. Aloitteen tekijälle on ilmoitettava aloitteen johdosta suoritetut toimenpiteet.

Valtuuston tietoon on saatettava vähintään kerran vuodessa sen toimivaltaan kuuluvissa asioissa tehdyt aloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki laati periaatteet datan ja tekoälyn eettiselle käytölle1.12.2022 08:30:00 EET | Tiedote

Helsinki on laatinut periaatteet datan ja tekoälyn eettiselle käytölle. Helsinki haluaa käyttää dataa ja tekoälyä vastuullisesti ja eettisesti sekä toimia suunnannäyttäjänä muille. Datan ja tekoälyn avulla kaupunki voi aiempaa tehokkaammin automatisoida toimintoja ja parantaa palveluiden laatua, ja siksi niitä halutaan hyödyntää enemmän. Tähän liittyy kuitenkin eettisiä kysymyksiä, minkä takia periaatteet on laadittu.

Helsingin yritysneuvonnan myötävaikutuksella on syntynyt jo 30 000 yritystä – nyt yrityksiä perustavat nuoret, naiset ja maahanmuuttajataustaiset30.11.2022 10:05:00 EET | Tiedote

Helsingin yritysneuvonta täyttää 30 vuotta. Yritysneuvonta on luovinut usean taantuman läpi, auttanut useita menestystarinoita kasvamaan ja seurannut yrityskulttuurin kansainvälistymistä aitiopaikalta. Ukrainan sota ja pandemian koronatukihakemukset ovat työllistäneet viime aikoina Helsingin yritysneuvontaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme