Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Vuosaaren metroaseman pyöräkaappien tilalle uusia pyörätelineitä

Jaa

Vuosaaren metroaseman pyöräkaapit poistetaan ja niiden tilalle rakennetaan uusia pyörätelineitä.

-          Vuosaaren pyöräkaappikokeilua ei valitettavasti saatu toimimaan toivotulla tavalla, ja tämän vuoksi olemme päättäneet korvata kaapit moderneilla, runkolukituksen mahdollistavilla pyörätelineillä tulevan kevään ja kesän aikana, kertoo HKL:n projekti-insinööri Samuli Mäkinen.

Pyöräkaappikokeilu on ollut HKL:lle vaikea, ja kaappeja ei ole kokeiluun kuluneiden vuosien aikana missään vaiheessa saatu palvelemaan pyöräilijöitä hyvin.

-          Tutkimme jatkossa niin asiakkaan kuin pyöräpysäköinnin järjestäjänkin näkökulmasta helpommin toteutettavia malleja pyöräkaapeiksi osana koko pyöräpysäköinnin kehittämistä, kertoo Mäkinen.

Kaapit tullaan purkamaan Vuosaaresta joulun jälkeen, ja tilalle rakennetaan uusia pyörätelineitä. Pyörätelineiden määrä lisääntyy tämän jälkeen Vuosaaressa noin 50 pyöräpaikalla ja lisäksi muualla Vuosaaren metroaseman ympäristöön telineitä uusitaan ja lisätään noin 350 pyörälle.

HKL kehittää parhaillaan pyöräpysäköintiä voimakkaasti osana joukkoliikenteen liityntäpysäköintiä. Helppokäyttöinen ja lukittava pyöränsäilytyspaikka löytyy esimerkiksi Kalasataman metroasemalta. Pyöränsäilytyshuone avautuu HSL-kortilla, ja tilasta löytyy kaksikerroksisia pyöräpaikkoja yhteensä 224.

Lisää on myös tulossa, sillä Kansalaistorilta Kaisaniemeen rakennettavan alikulkutunnelin yhteyteen Helsingin rautatieasemalle rakennetaan 1 000 pyörän pysäköintikeskus. Näiden lisäksi uusia, nykyvaatimukset täyttäviä pyörätelineitä rakennetaan joukkoliikenneasemille lähivuosina 5000 polkupyörälle, näistä 438 paikkaa valmistuu helmikuussa ja kesällä noin 1500. Nämä sisältävät vanhojen huonokuntoisten telineiden uusimista sekä lisäämistä ja toteutetaan pääosin tavallisilla pyörän rungosta lukitsemisen mahdollistavilla telinekaarilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Samuli Mäkinen, projekti-insinööri (HKL)
00 310 35753, samuli.makinen@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
PL 55250
00099 Helsingin kaupunki

(09) 310 1071https://kaupunkiliikenne.fi/

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Metro täyttää neljäkymmentä vuotta tiistaina 2.8.1.8.2022 11:13:38 EEST | Tiedote

Metro on kuljettanut pääkaupunkiseudun matkustajia jo 40 vuotta. Maan alla kulkeva liikenneväline herätti suunnitteluvaiheessaan paljon epäilyjä ja vastustusta. Metro kuitenkin vakiinnutti muutamassa vuodessa paikkansa matkustajille mieluisimpana joukkoliikennevälineenä ja tuo paikka sillä on edelleen. Juhlajuna Metro 40 v ajaa sunnuntaina 7.8. Itäkeskuksen ja Ruoholahden välillä kolme kertaa. Kyytiin voi nousta kaikilta asemilta Itäkeskus – Ruoholahti välillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme