Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Vuosaaren virkistysalueet laajenevat Uutelassa, Vuosaarenhuipun alueella ja Ramsinrannassa

Jaa

Vuosaaren virkistysalueet laajenevat lähivuosina merkittävästi, kun useat virkistysalueisiin liittyvät suunnittelu- ja rakennushankkeet etenevät. Vuosaaren entisen kaatopaikan kunnostus valmistuu ensi vuonna, jolloin on myös tarkoitus juhlistaa koko Vuosaarenhuipun avaamista yleiseen käyttöön. Uutelan ulkoilualue puolestaan laajenee, kun Nuottasaaressa ja Hallkullanniemessä liitetään noin viisi hehtaaria osaksi vapaasti käytettävää virkistysaluetta ja sen ulkoilureittejä. Ramsinrannassa rantareittiä yhtenäistetään vireillä olevien kaavamuutosten yhteydessä.

Nuottasaaren ranta. Nuottasaari sijaitsee Uutelan ulkoilualueen edustalla. Kuva: Helsingin kaupunki.
Nuottasaaren ranta. Nuottasaari sijaitsee Uutelan ulkoilualueen edustalla. Kuva: Helsingin kaupunki.

Vuosaarenhuippua viimeistellään parhaillaan monipuoliseksi lähiluontokohteeksi. Samalla reitistöä parannetaan ja ne kytkevät Vuosaarenhuipun entistä paremmin osaksi Mustavuorta ja muita viheralueita. Lähiluontopalvelut kohenevat Vuosaarenhuipun alueella kertaheitolla, kun alueelle tulee kaksi opastuskonttia, piknikpaikka, kuivakäymälä sekä kaksi opastettua luontopolkua. Vuosaarenhuipun virkistysaluekokonaisuus on yli 60 hehtaaria, mikä vastaa nelinkertaista Kaivopuistoa.

Uutelan virkistysalueeseen ollaan liittämässä noin viiden hehtaarin laajuista aiemmin yksityisomistuksessa ollutta aluetta Hallkullanniemestä ja Nuottasaaresta. Alueelle laaditaan parhaillaan asemakaavaa, jonka päivitetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä ja siitä voi antaa palautetta16.11. – 4.12.2020. Virkistysalueen laajentamisen lisäksi alueen luontoon sekä huvilakulttuuriin liittyvät arvot pyritään turvaamaan ja Nuottasaaren laiturin uudistaminen mahdollistetaan. Laiturin läheisyyteen on suunnitteilla myös pienimuotoisia merellisiä matkailupalveluita. Kaavaehdotus menee päätöksentekoon arviolta keväällä 2021.

Lisäksi pienempiä muutoksia on suunnitteilla Ramsinrannassa vireillä olevissa kaavamuutoksissa, joissa nykyisistä yksityisalueista tulee osittain yleisiä virkistysalueita. Muutosten tavoitteena on mm. yhtenäisen rantareitin toteuttaminen.

Hallkullanniemen ja Nuottasaaren suunnitelmista ja muista Vuosaaren hankkeista on tarjolla tietoiskuja Uutta Itä-Helsinkiä verkkotilaisuudessa 17.11. kello 17.00 alkaen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuukka Linnas
tiimipäällikkö
Vuosaari-Vartiokylänlahti
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 37308
tuukka.linnas@hel.fi

Kuvat

Nuottasaaren ranta. Nuottasaari sijaitsee Uutelan ulkoilualueen edustalla. Kuva: Helsingin kaupunki.
Nuottasaaren ranta. Nuottasaari sijaitsee Uutelan ulkoilualueen edustalla. Kuva: Helsingin kaupunki.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 26.11.202026.11.2020 18:16:08 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 26.11.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 10.12.2020.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 24.11.202024.11.2020 20:12:13 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 24.11.2020 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme