Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vuxnas hobbyverksamhet pausas: inverkar på idrottsturer samt medborgarinstitutet Almas kurser

Dela

Hobbyverksamhet i grupp för över 20-åringar avbryts i de idrottslokaler som Vasa stad förvaltar från och med 30.1. Även medborgarinstitutet Almas gruppundervisning pausas eller ordnas på distans. Beslutet baserar sig på den starka rekommendation som Österbottens coronasamordningsgrupp har gett.

Österbottens coronasamordningsgrupps starka rekommendation är att all gruppfritidsverksamhet för vuxna som äger rum inomhus ska avbrytas genast från och med 29.1. Rekommendationen gäller till 28.2.2021, och gruppen bedömer situationen på nytt innan tidsperioden går ut. Läs Vasa sjukvårdsdistrikts meddelande i ämnet

Beslutet innebär att alla motions- och idrottsträningar för personer över 20 år inhiberas vad gäller kvälls- och veckoslutsanvändning i de idrottslokaler som Vasa stad förvaltar under tiden 30.1-28.2. De här lokalerna är idrottscentret, idrottshallen, Silverias idrottslokaler, skyddsrummet i Orrnäs, skolornas gymnastiksalar samt simhallen.

Vad gäller gruppfritidsverksamheten för barn och unga kan verksamheten fortsätta i idrottslokalerna enligt coronasamordningsgruppens tidigare restriktioner.

Vid träningarna för barn och unga iakttas ett deltagarantal på högst 10 personer. Även säkerhetsavstånden och användning av munskydd i omklädningsrummen ska fortsättningsvis ses till vid barns och ungas träningar.

Medborgarinstitutets kurser pausas eller hålls på distans

Vasa medborgarinstitut Almas gruppundervisning pausas eller genomförs som distansundervisning 1–28.2.

Restriktionerna gäller Österbotten, dvs. i Laihela och Vasa. Medborgarinstitutet Alma har verksamhet också i Storkyro, där restriktionerna inte gäller tills vidare. Restriktionerna gäller inte heller Taikon som erbjuder grundundervisning i konst. En stark rekommendation om munskydd för personer över 12 år samt säkerhetsavstånd gäller fortsättningsvis.

Kontakter

rektor Sannasirkku Autio, tfn 0400 299 826, sannasirkku.autio@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum