Vaasan kaupunki - Vasa stad

Webbplatsen InfoFinland ökar Vasas internationella dragningskraft

Dela

Vasa stad har äntligen gått med i webbplatsen InfoFinland under ledning av projektet Welcome Steps. InfoFinland betjänar dem som planerar en flytt till Finland, dem som redan har flyttat hit, myndigheterna samt de parter vid Vasa stad som arbetar med invandrare. Vasa stad ansluter sig till InfoFinland för avtalsperioden 2021-2024.

Foto: Mikael Matikainen
Foto: Mikael Matikainen

InfoFinland www.infofinland.fi är en kanal där man kan föra fram Vasa globalt och visa på vilka möjligheter staden erbjuder bl.a. studerande och internationella sakkunniga. Vasas sidor på InfoFinland offentliggörs nu på finska, svenska och engelska. För närvarande översätts sidorna till arabiska, persiska, ryska, estniska, somaliska och kinesiska. Senare kommer sidorna ännu att översättas till spanska, turkiska och franska.

– Anslutningen ger Vasa större internationell synlighet och dragningskraft vid arbetsrelaterad invandring samt svarar på ett aktuellt behov att få arbetskraft bl.a. med tanke på den batteriindustri som är under planering, säger projektchef Jaana Oba vid Welcome Steps.

För närvarande utvecklas webbplatsen InfoFinland, vilket gör att också Vasa stad får vara med i utvecklingsarbetet.

– Vasas anslutning till och produktion av innehåll för InfoFinland har varit en process som pågått i nästan ett år och krävt mycket arbete utöver målen för övriga projekt. Jag är verkligen nöjd att vi fick sidorna publicerade under projektets första period fram till 31.8, säger Päivi Ilmonen projektarbetare vid Welcome Steps.

För Vasas del berättas det i InfoFinland bl.a. om arbetsliv och företagande i Vasa, boende, utbildningar samt saker som hänför sig till hälsan. På webbplatsen presenteras också Vasas kultur, möjligheter till motion och hobbyverksamhet, naturobjekt samt föreningsverksamhet.

– Tjänsten InfoFinland är en tjänst som verkligen behövs här hos oss i Vasa. I fortsättningen samordnar Welcome Office innehållet på sidorna om Vasa i InfoFinland, säger Welcome Offices servicerådgivare Petra Winberg glatt.

Riksomfattande, flerspråkig webbplats samlar information om Finland

InfoFinland är en riksomfattande, flerspråkig webbplats som upprätthålls av Helsingfors stad. I den sammanställs viktig information om Finland på 12 språk för den som planerar att flytta hit eller den som redan bor här. I InfoFinland hittar användaren pålitlig information på sitt eget språk om att flytta till Finland, om arbete, studier, boende, utbildning, hälsa, familj, problemsituationer och fritid här.

Uppgifterna uppdateras kontinuerligt och de finns tillgängliga oberoende av plats och tid. Finansiärer är bl.a. arbets- och näringsministeriet, undervisnings- och kulturministeriet, miljöministeriet, FPA, Skatteförvaltningen och de kommuner som är med.

InfoFinland är lätt att använda med olika terminaler, såsom smarttelefon eller pekplatta. InfoFinland är också ett svar på kommunens skyldighet att ordna servicen så att den är tillgänglig för alla genom att den erbjuder information om det finska samhället och stadens service på användarens eget språk.

Nyckelord

Kontakter

Welcome Steps -projektchef Jaana Oba, jaana.oba@vaasa.fi, tfn 040 646 3391
Welcome Steps –projektarbetare Päivi Ilmonen, paivi.ilmonen@vaasa.fi, tfn 040 589 9546
Welcome Offices servicerådgivare Petra Winberg, petra.winberg@vaasa.fi, tfn 040 569 6046
InfoFinlands huvudredaktör Eija Kyllönen-Saarnio, Helsingfors stad, eija.kyllonen-saarnio@hel.fi, tfn 050 363 3285

Bilder

Foto: Mikael Matikainen
Foto: Mikael Matikainen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum