Suomen metsäkeskus

Webbsidorna i tjänsten MinSkog.fi förnyades

Jaa

Finlands skogscentral har förnyat webbsidorna i tjänsten MinSkog.fi och med små ändringar gjort tjänsten mer användbar. Nu kan skogsägarna logga in i tjänsten förutom med bankkoder och mobilcertifikat även med certifikatkort.

Webbsidorna i tjänsten MinSkog.fi har förnyats. Syftet med ändringarna har varit att få så klara och tydliga sidor som möjligt för att de som använder tjänsten ska ha lätt att hitta den väsentligaste informationen. På ingångssidan till tjänsten MinSkog.fi finns det nu till exempel demonstrationsvideor och en samling vanliga frågor som skogsägare och aktörer kan ha hjälp av när de använder tjänsten.

De förnyade sidorna har en layout som påminner om Skogscentralens webbplats.

- Tjänsten MinSkog.fi och webbsidorna utvecklas med utgångspunkt i respons från kunderna. Vi hoppas få feedback på hur vi lyckats med förnyelsen av sidorna och vad vi kan göra ännu bättre, säger Kaisa Laitinen, expert på skogsägartjänster vid Finlands skogscentral.

Härefter kan man logga in även med certifikatkort

Inloggningsknapparna för skogsägare och aktörer finns nu på en synlig plats upptill på ingångssidan till tjänsten.

Skogsägare kan logga in i tjänsten MinSkog.fi förutom med bankkoder och mobilcertifikat även med personliga certifikatkort som har ett elektroniskt medborgarcertifikat.

- Skogscentralen drar fördel av möjligheterna som tillhandahålls i Suomi.fi-nättjänsten.  Våra tjänster har redan beskrivits i servicedatalagret och nu börjar vi använda Suomi.fi-identifikation. Vi anser att vi som tillhandahållare av offentliga tjänster bör presentera tjänsterna i många kanaler för att de drygt 600 000 skogsägarna ska ha lätt att hitta dem, säger Veikko Iittainen, servicechef för skogsägartjänster vid Finlands skogscentral.

Tjänsten MinSkog.fi erbjuder skogsägaren aktuell information om skogstillgångarna i de egna skogarna. I tjänsten kan skogsägaren behändigt sköta skogsärenden och hitta aktörer som utför skogsarbeten.

Under hösten kan skogsägare som loggat in i tjänsten MinSkog.fi delta i kampanjenkäten "Hur sköter du skogen?" Kampanjen pågår till slutet av året och bland alla som besvarat enkäten utlottas en röjsåg. Reglerna för utlottningen finns på Skogscentralens webbplats.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikko Iittainen
servicechef, skogsägartjänster
Finlands skogscentral
tfn 040 544 8030
veikko.iittainen(at)skogscentralen.fi

Tietoja julkaisijasta

Skogscentralen har till uppgift att främja skogsbruket och branschnäringarna och ge skogsägarna råd i frågor som gäller skötseln och utnyttjandet av skogarna och skogsnaturen. Skogscentralen samlar in och distribuerar information om skogarna i Finland samt övervakar efterföljandet av skogslagstiftningen. Jord- och skogsbruksministeriet styr och utövar tillsyn över verksamheten.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen metsäkeskus